6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#3115 Nem nézek tévét, nem tudom milyen reklám ez. :)
Pont ma néztem, Dubaiban 48 fok volt ma... de a buszon csak 43 lenne.. milyen jó! :) -
BenceYCE #3114 Központilag irányított. Körüzit kapnak az avm-től a sofőrök és az őket ellenőrző személyek. -
#3113 Csak nem te vagy a reklambol az a neni, akinek malac rofog a honaljan?
a legkondis buszra visszaterve: ritkan utazom olyanon, de akkor en szerencses lehetek, mert mindig olyat fogok ki, amelyiken be van kapcsolva. Es nem is tul hideg.
Egyebkent milyen szabalyozas van erre vonatkozoan? Mikor kell bekapcsolni, hany fokra beallitani? (kulso homerseklet - 5 asszem az elfogadott.) -
#3112 Az igen!
Nem is uncsi a buszvezetés. :)) -
#3111 Azt hittem megint kétszer postoltad. :)
Amúgy én azt sem hiszem el, amit a média mond. Mert, hogy ugye mindenki hazudik.
Bocs Mike! :) -
#3110 Ez igaz.
De majd szar lesz nekik, amikor el kezdek izzadni. :D -
#3109 Sajnos nincs. :)) -
BenceYCE #3108 Ma kolegám találkozott egy erőszakos utasal. Betette a lábát a csengőszó után a 3. ajtó közé. Hogy akkor is megvárja mind a 100 ember az ő "szaladó" barátnőjét. Koléga meg szépen becsukta az ajtót de nem indult el. Az utas elkezdte ököllel püfölni az üveget. Betört. Kirángatta a lábát. Végül a koléga visszanyitott. Az utas előre ment és jól leköpte a fülkét. Közben anyázott. A közelben lévő rendőrök utólérték. Kerestek két tanút az ácsorgók közül. Természetesen elmondták a rendőröknek, hogy a busz mindvégigmeg se mozdult. A rendőrök bilincsbe verve kísérték el a kedves utast. A többi utas 20 percet várt a következő buszra ami az összes további megállóban lévő utasokat próbálta összeszedni. Dehát 1 az nem 2. Rögtön késés. Szuper volt. Én közben utánna kullogva 25-tel :) -
BenceYCE #3107 Talán azért mert belénk sujkolták, hogy nem érdekes, ne is figyelj oda, nem rólad van szó. Pedig dehogynem. MaO-n elég nagy a mob aránya. Talán a fejekben kellene eldőlnie annak, hogy mennyire tartozunk Európához és mennyire a Balkánhoz. Igenis mindenkinek kell legyen véleménye. Pont ezért nincs az embereknek tudomásuk pl a BKV-nál folyó dolgokról. Mert nem érdeklik Őket. Mert azt hiszik, hogy a nyilvánosság semmit sem változtat. Pedig a média ma a legnagyobb fegyver a hatalom kezében. És itt egyik pártra sem gondolok, mert mindegyik visszaél vele. Sajnos mint látjuk a mindennapokat is elég rendesen befolyásolja a cégen kerseztül is az embernek. Panasz hegyek az állítólagos pénztelenséggel szemben. -
BenceYCE #3106 Az hogy nem tudsz beleszólni az koránsem így van! -
BenceYCE #3105 Vannak az utasok között huzat ellenesek. :D -
BenceYCE #3104 Palesztinában is éltek békés természetű emberek. 10 emeletes panelban. Nők és gyerekek. Sebaj, Bush bácsi megoldotta az éhinségüket. Már nem kérnek enni! -
BenceYCE #3103 Igazad lehet. Hajrá-gyerünk, éljen a struccpolitika!!! -
#3102 kisebb betütipus nincs?
állandóan gúvadozásra kárhoztatsz :) -
#3101 Ez ok, csak nem érdekel.
És hidd el, hogy az emberek nagyon nagy százaléka úgy megy szavazni, hogy azt sem tudja mire, hogyan, miért... stb.
Sajnos nem tudunk olyat választani, aki megérdemli, mert mind.. olyan amilyen. :( -
#3100 Arról nem is beszélve hogy nagymértékben károsítja a Föld klímáját...
Ha mindenki így gondolkodna, akkor elég érdekesek lennének a választások. Amúgy bőven elég megnézni időnként a Híradó-t, esetleg 2-3 napilapba belenézni és már nagyjából képben is vagy ;) -
#3099 természetesen, hiszen nem sablonra gyátrott klónok vagyunk (én autóból non légkondisat, mobilból nem kamerásat) :)
amúgy nekem az a bajom vele, hogy túl hideg
pl az utcán 35 fok, épületben 20, utána utcán 33 fok, autóban... stb. stb.
Buszon meg nem én állítom, nyomkodom, tekerem... :) -
#3098 az sg-n nincs politizálás
ha nem tetszik, nem irsz ide
ez egy magánsite -
#3097 én meg szeretem
autóban is bekapcsolom
innen látszik, hogy mindekinek megfelelni nem lehet -
#3096 Ha meg odafigyelek csak idegesítem magamat... főleg azom ami itthon van. Beleszólni úgy sem tudok.
És ha tudom, hogy ki kicsoda? Mi változik. Pont semmi. -
#3095 Hát tudod éppen most mondtam, hogy én nem vagyok olyan. Különben is elég egyértelmű volt, hogy azért met a kopasz fejére jött a huzat.
Különben is akkor kurta nagy tömeg volt a buszon, hogy mozdulni nem bírtam, namhogy a tőlem 3 méterre ülő faszi mögött 1 méterre lévő ablakot álljak neki huzogatni. -
#3094 Butaság.
A politika rólad (is) szól. Ha elhatárolódsz tőle, akkor csak magaddal tolsz ki. Ha nem figyelsz oda, olyan emberek kerülhetnek hatalomra a te pénzedből (többek között), akik nem odavalóak... -
#3093 Adok erre egy tippet: legközelebb amikor vki ezt csinálja, nézz a szemébe és kérdezd meg hogy "ezt miért csinálta?". Ha szerencséd van, elgondolkodik és te újra lehúzhatod.
Persze ilyen stílusban csak akkor kell a másikhoz viszonyulni, ha kérdezés nélkül húzza fel az ablakot. -
#3092 Egy Pest megyei kisvárosban (bár városi státusza van, sztem attól még falu, na mind1) élek és elég sűrűn járok Bp-re. A BKV szolgáltatásait elég sűrűn veszem igénybe, szóval engedd meg hogy véleményt alkossak róla... -
#3091 Aha.. ma is felszálltam egyre, hátra. Durva meleg volt. Faszi leült az ablak mellé, első megmozdulása az volt, hogy behúzta az ablakot. Mi meg párologtunk. Légkondi? Na, olyan nem volt... szerencsére.
Külsőleg nekem is tetszik szép meg minden, de utazni rajta gáz. Nincs normális hely... viszont légkondi az nincs rajta. De ha van is, én nagyon utálom a légkondit. Nekem tökéletesen megfelelne az, hogy ha átfúj a szél a buszon.
(ez most kicsit ilyen "káposzta" komment lett :]) -
#3090 Szerintem te vagy lázadó.
Én békés természet vagyok. -
#3089 Mi a baj az új 30-asokkal? Nekem kifejezetten tetszik a "még" nem koszos, kultúrált, légkondival hűtött busz. (170-es, 120-as, stb) Viszont ezeken a buszokon a kedves sofőrök az esetek 50%-ában, mikor velük utazom, mobilon beszélgetnek... -
Vlala #3088 Épp ezért kell elhatárolódnunk tőle. -
BenceYCE #3087 Ejj!
Hisz folyamatosan háború van. Mióta az ember erre a földre tette a lábát. Ha máshogy nem akkor gazdasági háború. Senkit nem érdekel, hogy kikerül egy 2 gyerekes anyuka az utcára, mert valaki nagyon éhes a luxuskocsira. De sorolhatnám. Nem van ez így jól. Azt hiszed a földön béke van? És hogy nem a politika szítja a háborúkat? :/ -
#3086 Inkább legyen cset szerű, békés, mint politikai szagú és háborús, veszekedős. -
BenceYCE #3085 Hűhaa. Kezd lassan cset szerű lenni. :D
Szóval alkalomadtán majd lehet róla szó. de csak titokban :) Kirúgnak érte :D -
BenceYCE #3084 ^^ -
#3083 -
BenceYCE #3082 Asszem megígértem Neked egyszer. :) -
#3081 Hát ez az.. én is szeretnék buszt vezetni! :))) -
BenceYCE #3080 de bizony a buszosok között is vannak olyan emberek akik bizony megérnek egymisét. :) Azért nem véletlenül alakult ki a BKV sofőrökről az a kép ami ma a legáltalánosabb. De amit írtam azért írtam mert nem éreztem, hog yvilágos számodra, hogymi a különbség a "ki KELL engedni" és a "kik kell engedni ha az elhaladásommal hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszeríteném". Utóbbiból kiderül, hogy ha csak fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszeríteném akkor nyugodtan átmehetek. De egy busz ilyen lassú sebességnél nem fog féknyomot húzni, hogy megálapítható legyen, hogy valóban hirtelen fékezett e az a busz. Arra pedig, hogy "nem szokás", arra azt tudom mondani, hogy az utakon meghalni se szokás. Mégis gyakran előfordul. Ráadásul a kresz egyik alapelve, hogy aki vétett a kresz ellen az "nem mutogathat másokra ujjal". Szóval az, hogy "de az előttem lévő is átment" az nem elég ok. Az első idegenhibás balesetem pont ilyen volt. 4 en akartak lendületből átmenni előttem. Már a másodiknál dudáltam. A 3. épphogy átcsúszott előttem. A 4. meg felkapta a jobb első kerekét és a motorjára hajtogatta. Nem elég, hog yjobbról jöttem nekik. Főútvonal vége tábla kombinálva STOP táblával. Nem "szokás" átmenni csak úgy kőgázzal rajta. De előfordul. Mint ahogy az is, hogy nem mindig sikerül. A szokás szót nagyívben kerüld az utakon. Vagy Te és az ellenfél. Ott és akkor. Ennyi. Nincs tegnap, meg szokás. Úgyhogy az első mondatodra reagálva, de igen vétesz a kresz ellen! Mindettől függetlenül sok kolega nem túl egyértelműen köszöni meg. Van aki előre. Van aki utólag. Van aki csak szimplán bunkó. De hidd el ugyanolyan emberek vannak a személyautókban is. És az ilyen ember tökmindegy, hogy busszal, személykocsival vagy gyalog közlekedik, vagy csak szimplán egy ide nem vágó élethelyzetről legyen szó, az akkor is bunkó marad. -
#3079 Éppen ezért kéne megköszönnie, mert nem szokás és a kresz ellen nem vétek ha nem egedem ki a buszt, de pl nálunk van egy híd és elég gyakran fordul fel a hídra busz! Ott van elsőbbség adás kötelező tábla de ott se köszönik meg mind ha kiengedik őket! ezzel nem akarom azt mondani hogy lenézem a buszosokat mert szerintem semmi gáz nincs a munkájukkal...... -
BenceYCE #3078 Jaaa :D
Értem :) -
BenceYCE #3077 Azért arra figyelj, hogy a buszmegálló öbölből kötelességed kiengedni, nem pedig elsőbbsége van. Mivel elsőbbségadásnál arra vagy kötelezve, hogy nem kényszerítheted hirtelen fékezésre vagy hirtelen irányváltoztatásra az ellenfelet. És a kulcsszó itt a hirtelen. Ugyanis fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszerítheted. Csakhát egy megállóból kiinduló buszt nehéz hirtelen fékezésre vagy hirtelen irányváltoztatásra késztetni. Ezért szigorúbban fogalmaz a kresz. Csak a kedves B-kat.-os oktatók rendszerint elfelejtik sujkolni. Csak annyit mondanak, hogy nincs elsőbbsége, de kiengedjük. Azt hogy miért, azt nem mondják. Pedig végül is egyértelmű. Kicsivel nehezebb kimozdulnia a busznak és az udvariasság 100 utassal szemben azért már elvárható. Szóval ne sértődj meg, ha nem köszöni meg ilyen helyzetben. Ezt sajnos még E kategóriás kamionosok se tudják sokan. Pedig nekik igazán illenék. -
#3076 Így értettem én is, csak nálunk megálló van a ház mellett (nyilván alapból ezért gondolkodtam így). :)))