\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Nálunk a 412-eseket havonta 1x, max 2x mossák ki. Nap végén szokták a szemmel látható szemetet kitakarítani. (újságpapír, taknyoszsepi, stb.) A kimosás viszont a mosható felületeket éri, a kárpitokat kötve hiszem. Hiszen ha azt összevizezik akkor másnap hajnalra kizárt dolog, hogy kiszárad. Márpedig nem véletlen hozták ki azt a belső szabályzatot, hogy a délutános a busz leadásakor köteles bezárni a tetőszellőzőket és az ablakokat, mivel ha esik az eső akkor beázik és vizes üléssel nem mehet szolgálatba a busz. Szóval a nálunk amúgy is rettentően kevés 412-eseken tuti nem mossák ki az üléseket! A borzasztó az, hogy ha a busznak nincs u.n. gazdája aki rendbe tartja akkor a vezető ülés mellett és mögött felgyülemlik a csikk és a hamu. Mivel senki nem fogja más után takarítani a szart. Nekem van a nevemen busz. Takarítom is, de akad bőven délutános kolega aki nagyívben szarik arra, hogy valakinek fáradtságos munka elfogadható munkakörülményeket teremteni a fülkében. Szóval ahogy Nagy Feró mondaná: "Azért szar ez az egész világ, mert Ti emberek szarok vagytok...". Amíg pl egy tini kiciköcög v egy tini hülepica szarik arra, hogy mennyi nyűgöt jelent ha leszedi a vészjelzőről a matricát addig nem ragasztanak fel újat. Nekem kell kunyerálni a fényezőktől akiknek persze nincs mert a cég nem vesz ha "nincs értelme". Külső ajtónyitóhoz is jár matrica én azokat is összekuncsorogtam mivel megúntam az örökös várakozást amíg a kedves utas kizongorázza magát a középső ajtón. Ebbe a szerencsétlenségbe bele tartozik az is, hogy a mozgáskorlátozottak felszállásjelző gombján (aminek semmi értelme) már nincs meg a lemez ami takarná és megkülönböztetné az ajtónyitó gombtól. Tehát előszeretettel nyomják ezt. A másik csoport amelyik hozzászokott a 200-as szériához és nem képes felfogni, hogy az utóbbi évtizedekben olyan buszok gördültek le szalagról ameiken már gyerekméreten van a leszállásjelző és a külső ajtónyitó. Hát ezek kintről vésznyitóval nyitják az összes ajtót. Miután feltettem ajtónként 3db (!!!) 20 centis zöld nyilat fehér alapon melyek a megfelelő gomb felé mutatnak még mindig akad sajnos analfabéta ember mert egyik nyílba beleírt AJTÓNYITÓGOMB feliratot sem képes elolvasni. Sikertelenségét persze hamar megoldja mert biztos akad másik nyitott ajtó. Vagy nem... De ott már kevesebb a zavaró tényező.