CPG, ETA, 88-as csoport, Mos-Oi stb.....
-
Rudegirl #61 Próbálok nagyon szépen fogalmazni, de az itt hozzászólók többsége annyira el van tévedve azt illetően, hogy mi az az Oi!, hogy az már nagyon fájdalmas. Számomra legalábbis bosszantó, mivel az Oi! nálam egy létforma, ami igencsak megfogalmazhatatlan, de annyira kézzel fogható és érzékelhető, és akkor egyesek összefüggésbe hozzák az Oi!-t az ilyen idióta karlengető nácigecikkel. Na az meg szemenszedett hazugság, hogy a 88-as Csoport náci zenekar lett volna. Na igen, lehet, hogy a zenekar neve egyesek számára erre utal, de azt ne tessék már elfelejteni kérem szépen, hogy ami most van, azt nem kéne összemosni a nyolcvanas évekkel, el lehet hinni igazán, hogy közben történt egy rendszerváltás. Feltenném a kérdést, annak idején mivel lehet igazán hatásosan polgárpukkasztani? Hát nyilvánvalóan egy ilyen névvel. Annyira egyértelmű, hogy erre ment ki a játék, mivel hogy punk zenekarról van szó. Oké, én azt is aláírom, hogy volt némi beütés, mert látom valaki emlegette a Kolompár c. számot. De azért léteznek ám fokozatok. Ha valaki nem kedveli a cigányokat, az még nem lesz náci. Jó, én a magam részéről antifa vagyok, nem tartom tehát túl helyénvaló dolognak, amit ez a nóta megfogalmaz, de ettől még nem lesz náci zenekar. Ha mondjuk ma írna ilyen szövegű dalt egy zkr, akkor az már más lenne, de akkoriban (Magyarországon) még nem volt ilyen esélyegyenlőségesdi, meg program 5, akkor még cimkézés nélkül mindhatta valaki, hogy "jaj de nem csípem a cigókat". Még mindig szeretném hangsúlyozni, hogy nem én mondanék ilyet, nem is mondok, de ez nem náciság, inkább egy széleskörben elterjedt általánosítás, kb. olyan, mint az, hogy a nők nem tudnak vezetni. Ha a 88-as csoport arról írt volna számot, hogy pl. idióta női autóvezetők, nem tudnak tolatni, karamboloznak, és bénák..., na akkor gondolom az lenne most a téma, hogy szexisták és nőgyűlölők.
Ezzel igazából csak azt akartam mondani, hogy először gondolkodni kéne...utána meg mélyen hallgatni, nem hülyeségeket leírni. Azt meg, hogy Oi!, meg nácik szerintem nagyon nem kéne összepárosítani, talál inkább utána kéne nézni, mit jelent egy szó, mielőtt egy másik szó szinonimájaként használja valaki. Bocsi hogy hosszadalmasan írtam le, de muszáj volt.