• z3d
    Nos én az EP1 csodálatos párbajai után (Darth Maul azóta is a kedvenc karakterem az SWben) alaposan megnéztem a az EP2 párbajait. Az, hoyg nem volt kidolgozva szerintem azért volt, mert egyszerűen a két színész (illetve a Dookut játszó főleg) egyszerűen nem volt technikailag felkészülve a jelenetre (összehasonlítva pl akár az EP1, akár az EP3 fontosabb párbajjeleneteivel). Valamint azt olvastam, hogy Dooku a jedik között az egyik legjobb kardforgató mester volt, mert olyan technikát használt, amit az új jedik nem annyira ismernek, mivel őket főleg a lézerpisztolyok elleni harcra vannak kiképezve, Dooku meg nagyszerű párbajtechnikát tudott magáénak. És ott nem erőzőtt Dooku, egyszerüen lesebezte fénykarddal. Ez alapján az információ alapján, valamint az EP2 képei alapján én azt mondom, ott legyalázta mind Obit, mind Anakint. (persze nem olvastam az Ep2 könyvet)
    Az EP3 ban már látványosabb volt a párbaj, de Obi ott is hangsúlyozta, hogy ketten támadják meg, ami azt mutatja számomra, hogy érthető okokból tart tőle.
    A filmben azért volt erőhasználat főképp Obi ellen ebben a párbajban, mert így lehetett gyorsan és hatékonyan eltávolítani a jelenetből, mivel ott ugye geyértelműen az Anakin Vs Dooku ellentéten votl a hangsúly.
    Tehát mindkét esetben egyértelűen és nagyban felülmúlta Obi-t Dooku. Ezért mondtam hogy gyalázás. (félreértés ne essék, nem vagyok Kenobi ellenes, sőt, ebben a filmben még ő volt a legnormálisabb a jedik között szóval megszerettem)