• Bluntside
    Na akkor most már én is elmondom a véleményemet a filmről, ha már ennyien hozzászóltak. Előre leszögezném, hogy nem vagyok egy hibakereső-bajnok, és csak moziban 4x láttam a filmet, de néhány dolog nekem is szemet szúrt.

1. Pár HSZ-el előbbire válaszolva: amikor Grievous kitöri az ablakot az elején azért nem hal meg azonnal mindenki, mert az űrben vákuum van, ez szívja ki a levegőt (ha emlékeztek, kapaszkodnak is rendesen) és csak akkor haltak volna meg, ha a kabin TELJESEN légüressé és nyomás nélkülivé nem válik, de még ez előtt szerencsére bekapcsol az automata biztonsági rendszer és lezárja a nyílást lemezekkel.

2. Már a trilógiában is feltűnt és sosem értettem, hogy miért kell egy romboló vagy cirkáló pajzsgenerátorait a HAJÓTESTEN KÍVÜLRE helyezni, ahol bármilyen "jöttment" jedi könnyedén szétlőheti őket. Olyan ez mintha a banki páncélszekrényt bezárva tartanák de az ajtó mellett lógna egy szögön a kulcsa. Most itt arra utalok amikor Anakin az elején szétlövi az Invisible Hand generátorait, mielőtt becsusszannának annak dokkjába. Egyébként ez a "hiba" a trilógiás, klasszikus csillagrombolókon is látható: a parancsnoki híd felett látható két gömb a pajzsgenerátorok. Ha én lennék a tervező tuti, hogy baromira védett helyre dugnám ezeket, hiszen a hajó elsődleges védelmi rendszerét biztosítják.

3. Párbaj a Mustafaron: namost biztos mindenki látott már a Spektrumon vagy máshol olyan filmet, ami a vulkanológusok munkáját mutatja be. Ott lehet megfigyelni, hogy a tudósok ha pár méterre akarják megközelíteni a forró kőzetet, talpig tűzálló ruhába öltöznek, mert akkora a forróság. Ehhez képest a jedik vidáman ugrándoznak a hasonlóan pokoli forró magma felett, pedig már rég üvöltve kéne hamuvá olvadniuk. Jó azt megértem, hogy a kőzetgyűjtő droidok nem sérülnek, ugynanis megfigyelhető a kékes derengés körülöttük ami a hővédő pajzsot jelenti (ugyanezt a pajzsot zárolják amikor Anakin véletlenül eltalálja a vezérlőpanelt, ami a bázist védi, ezért szakad le később a T-idom)de nincs ember aki ezt a forróságot ilyen közelről kibírná.

4. Anakin "gyors" átállása: nézzétek meg az 1-2-3 részt! Jól kihangsúlyozottan szerepel, hogy Ani sosem lehet igazi jedi, rengeteg ómen figyelmeztet erre, amit Yoda lát is (EP1 "Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger, anger leads to hate. And hate is to suffering"). Anit egyértelműen a szeretet viszi a rossz útra, mert hát a pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve. Retteg attól hogy ugyanúgy elveszíti szerelmét ahogy anyját, és BÁRMIRE képes lenne hogy ezt megakadályozza - ez azonban NEM jelenti szükségszerűen a sötét oldalt, de sajnos a Jedik nem kínálnak neki ebben segítő kezet, ha csak egy kicsit is odafigyeltek volna rá, nem lett volna ekkora a baj. Elvégre ő a "Megváltó" szerintük, azért jó lett volna néha meghallgatni egy kicsit, nem csak úgy kezelni mint egy rossz kisfiút.

Be kell valljam hogy ISZONYÚAN tetszett a film, hibái ellenére is, életem egyik nagy élményének tartom hogy láthattam.
    És még egy okoskodás a végére, ami elárulja a viszonyomat az egész SW-mítoszhoz:

"Egy embert a jó tulajdonságai miatt szeretünk, de a hibái miatt imádunk"