3766
-
z3d #3126 Egyrészt emlékeim szerint a villámok előtt még letartóztatni akarta, a villámok után már megölni. Másrészt ha a film helyzetébe élem magam és ebből az következik hogy áthágom a jedi elveket, akkor a helyzetbe belegodolva rögvest levágom a sithlordot amint kikerül a kezéből a kard és utána hátratántorodik, nem hagyom beszélni. . . -
Elessar #3125 Az a jelenet is jó volt:D.A másik kedvencem a film vége:Obi odadja Luke-ot a szüleinek és a naplemente és zene.HIHETETLEN!Na ott is majdnem sírtam egyet.Az a jelente annyira odavágott,hogy csak na.Teljesen mint az Episode 4 ben amikor Luke áll ott egyedül és nézi a naplementét.Csillagos ötös Lucasnak!:D -
#3124 A filmek úgy jók ahogy vannak.Mégpedig egy okból kifolyólag:
ilyennek álmodta meg az író/rendező.
Ha pedig valakinek nem tetszik valami, az a saját privilégiuma.
Mondjuk ilyen alapon felesleges a forum -
Nyiri #3123 En azon szomorkas voltam, de azon amikor Obi-Wan mondja hogy : Te voltal a kivalaszott... Anakin pedig: Gyulollek. Nah ott majdnem elsirtam magam :)
Az nagyon hatasos resz volt, koszonhetoen a kivalo szineszeknek. -
Elessar #3122 deepnek igaza van.Én is kifogytam már a meggyőzésekből.Tényleg szörnyű rész volt,az a filmjelenetsor,amikor a jediket megölik,a film legszomorúbb,de egyben leghatásosabb része is.Én bevallom,küszködtem a könnyeimmel.Ilyen hatást csak a legjobb filmek tudják okozni. -
#3121 Nem tudok mást mondani, kérdezzétek meg Lucast, miért gondolta így:) -
#3120 Én nem arról beszélek, hogy később mit tett, meg hogy Padméval hogy viselkedett. Még arról sem amikor Windu kezét levágja, fojtogatja Padmét, vagy Obi-vant akarja megölni. Ekkor mind szenvedélyből cselekedett, rabja volt az érzelmeinek, amiket nem tudott elfojtani. Ezektől még elhiszem, hogy létezik számára "megváltás". Elvégre a szerelemben bűnösök még Danténél is csak a legkülső körbe kerülnek :)
De mikor a Jedi templomba ment akkor nem az érzelmei vezérlik, hanem parancsot teljesít. Egy olyan parancsot amely minden elképzelhető emberi és egyéb morális szabállyal ellenkezik. És ő meg sem próbál ellenszegülni ennek a parancsnak. azért mert csak Palpatine-tól kapott elismerést, támogatást? Hiszen a jedi rend nevelte őt fel! Lehet, hogy voltak komoly nézeteltérései a renddel, na de akkor az a megoldás, hogy megyek és megölök mindenkit? -
Nyiri #3119 Akik rovidnek tartjak az atallast vegyek figyelembe, hogy a tortenet nem 2-3 napot mutat be. Legalabb 4-5 honapot. Padme hasa nem par ora alatt lett akkora. -
Elessar #3118 "Továbbra is fenntartom: egy olyan emberben aki ilyent meg képes tenni nem maradhatott szikrája sem a jóságnak."- volt benne jóság,hiszen szerette Padmét.Mindent érte csinált úgymond. Amikor beszélget Padméval,akkor meg azt mondja,hogy a gyermekük áldás lesz rájuk.Ez a mondat nagyon jól mutatja a jövőt is,hiszen majd a fia hatására tér vissza a jó oldalra.Egyszerűen nem értek veled egyet,hiszen pont arra épülnek a régi részek,a mostani rész tudatában,hogy Vaderben van még jó,és hogy Vader gyermekei lehetnek majd a megmentők. -
#3117 "Reggel még jedi vagyok a jóság és békeség őrzője, este meg már gyerekgyilkos?"
De pont ezt beszéljük már itt egy ideje, hogy nem egyik pillanatról a másikra történt. A 2 rész óta vívódik folyamatosan.
Csak Palpatine-tól kapott megbecsülést és támogatást, a jedik pedig a megkötéseket, és a negatívumokat jelentették neki. -
#3116 Jó hát akkor könnyezett kicsit. És ezzel meg van oldva? Egy gyereket megölni a legnagyobb lehetséges bűn a népirtást kivéve. És Anakin anélkül tette meg, hogy olyan nagyon elmerült volna a Sithek világában. Reggel még jedi vagyok a jóság és békeség őrzője, este meg már gyerekgyilkos? Ráadásul még csak "indoka" sem volt rá mint Windu esetében. Nem volt olyan kockázat, hogy ha nem teszi meg akkor Padmé meghal. Továbbra is fenntartom: egy olyan emberben aki ilyent meg képes tenni nem maradhatott szikrája sem a jóságnak. -
Elessar #3115 "De az nagyon nincs, hogy ezután gondolkodás és különösebb tétovázás nélkül megöli a tőle segítséget kérő kiskölköket. A kettő között óriási különbség van. És a film szerint mindössze órák választják el őket egymástól.
Ráadásul aki ilyet cselekszik, abban nem maradhatott egy fikarcnyi jó szándék sem, ennek tükrében eléggé kétségessé válna sztem Anakin mellékszereplése az ep VI végén jó szellemként." -emlékszel arra a jelenetre,amikor a Mustafaron Ani leölte a helytartót és ott áll csuklyában.Ráközelítenek az arcára és hopp sír.Ez szerinted mit jelent??Hogy nem maradt benne semmi jóság.Bántja őt is,hogy áttért és gyilkolt.
Obi-van meg mit mond Yodának??Csak szólj és kiállok az Uralkodó ellen,de Anakint nem TUDOM! megölni,az a fiú mintha a testvérem lenne.Másrészt ugye a sithek fenyegetést jelentenek a világra és e két dolog között őrlődött Obi,amikor otthagyta végülis Anit.Egyszerűen nem tudta megölni,mert szerette,és azért hagyta ott szenvedni,mert azt hitte meg fog halni és így a világnak is jobb. -
#3114 te atyaúristen...
ha csak egy pillanatran képzelnék bele egyesek a szereplők helyébe magukat.... -
#3113 A letartóztatás dologhoz annyit fűznék, hogy fénykardal valaki lemészárolt mellettem 2 jedit és rám is támad, akkor már nemigen vinném a bíróságra.
A szándék ok volt, hogy letartózatják, de onnantól, hogy fénykardot ragadott, már párbaj van, abban pedig megölhetik ugye:) -
Nyiri #3112 Sajat maga mondta egy riportban, hogy csak 1 matine szeru reszt tervezett es mikor a studionak bemutattak, akkor mondtak, hogy talan jo lenne par resz meg. Ekkor lett kitalalva a tobbi. -
#3111 2 dologból semmiképpen nem engedek:
1. A gyerekek lemészárlása. Mondhattok amit akartok, de azért nagyon távoláll egy kéz levágása a szerelmünk megmentéséért és egy csomó ártatlan kisgyerek lelézerkardozása. Ráadásul mikor Windu kezét levágja látszik rajta a gyötrődés, és még valamelyest jószándékú indoka is van. (Mert Windu sem tartotta be a jedik szabályait-hiszen bíróság elé kéne citálni a kancellárt nem megölni). Az rendben van, hogy ezután Anakin úgy érzi, hogy már nincs számára más út, csak a Sith és átáll. De az nagyon nincs, hogy ezután gondolkodás és különösebb tétovázás nélkül megöli a tőle segítséget kérő kiskölköket. A kettő között óriási különbség van. És a film szerint mindössze órák választják el őket egymástól.
Ráadásul aki ilyet cselekszik, abban nem maradhatott egy fikarcnyi jó szándék sem, ennek tükrében eléggé kétségessé válna sztem Anakin mellékszereplése az ep VI végén jó szellemként.
A másik az, hogy Obi-van nem öli meg Anakint. Nem az a bajom, hogy tudta, hogy úgy is meg fog halni...nem olvastátok el amit írtam. Anakin égve agonizált erre a volt mestere és barátja (testvére ahogy ő mondja) ott hagyja, hogy kínok között haljon meg??? Ki tenne ilyet? Egy jedinek még az ellenségével is tisztelettel kellene bánnia nem? De legalábbis nem hiszem, hogy megengedhető, hogy valaki lassú gyötrtelmes halált haljon miattunk, mikor bevégezhetnénk egy csapással. Az meg hogy nem mert lemenni a tűzhöz-na neee hát egész végig a tűztől pár centire ugráltak.
A többiben nagyrészt z3d-del értek eggyet. -
z3d #3110 Bocsánat de egyet értek az ellenzőkkel.
"Mikor levágta Windu kezét rádöbben hogy mit tett, hogy egy nagy mester haláláért felelős, és onnan már nem volt visszaút és különben is meg akarta menteni Padmét ezért hűséget fogadott Sidiusnak" - ez a jelenet azért érdekes, mert Windu Mester valami számomra érthetetlen dolog miatt dönt úgy, hoyg akkor most levágom Sidioust (előtte még csak elfogni akarta és a villámokat egészen jól tudta háritani) nem volt szükség arra, hoyg ott és akkor meghaljon, csak az hogy Anakin valami miatt áttérhessen. Mellesleg ha Anakin nem viselkedik úgy mint egy 10 éves hülyegyerek akkor pont most ismerhette volna fel, hogy Sidious folyamatosan hazudik (lásd egyik percben még "Jajj nincs erőm segíts", utána meg üvöltve megsüti Windut . . .)
"Yoda elég nagyot esett :) ő lenn, sidius fenn, és mellesleg a kardja sem volt már meg + megjöttek Sidius segítségére a klónok, szoval ezzel a párbajnak vége... az meg hogy száműzetésbe vonul, nem furcsa, mert semmit nem tehettek hiszen egy egész klónhadsereg ellen nincs esélyük, a jediket kiirtották..."
Tudtommal a jedik erőhasználók, tehát simán tudta volna tompítani az esést, ne adj isten annyira lelassitan hoyg ne sérüljön meg. A fénykardja elveszett, hát nem gondolom hogy a legnagyobb jedi mester annyira rá van szorulva a kardjára, a másik meg az, hoyg kiterjeszti az erőt, szépen megkeresi, magához rántja. A sok klónkatonáról meg annyit, hogy a Clone Wars egy jelenetében Windu egy egész droidhadsereggel küzd egyedül, godolom Yoda is (meg az összes jedi mester) tudna hasonlót művelni a klónkatonákkal.
"Palpatine nem adta jelét hogy ő lenne az a Sith nagyúr, meg ha ez nem tetszik neked akkor ezt ugyanugy mondhatnád az episode 1-2 re... " valóban nem adta jelét, de azért amikor Windu megtudta az igazat, nem ártott volna kapcsolatba lépnie Yodával és megbeszélni, mi a teendő.
"Tegnap még mindkét fél "jófiú" volt szóval, ennyi erővel mért ne hinnének a köztársaság vezetőjének, és volt rá magyarázata hogy mi lett a külsejével. az éljenzés meg lehet nem kellett volna, de hát ilyen a nép, szereti az erőszakot nézni :)" - ennyi erővel miért hitték el? Ez nem indok. A jedik több ezer éve jó fiúk, a szenátor meg 10 éve mondjuk.
"Sztem te alapból ugy ültél be a filmre hogy "márpedig ebben akkor is találok hibát, nehogy már mindenki szeresse..."" - nekem sem tetszett, pedig én úgy ültem be, mintha első bálozni mennék, aznap számoltam az órákat, és nagyon rákészültem. ÉS nem jött be.
Szerintem te ültél be úgy, hogy mindenképen jó lesz, és persze vaamilyen magyarázatot mindenre lehet találni.
Egy indokot érzek helyénvalónak a film védelmében: 5 órás filemt valóban nem lehet csinálni - el kell olvasnom a könyvet, de ez a filmet magát nem javítja fel. Már a 2 részben jobban ki kelle volna bontani Anakin gyötrődését.
Ennyi.
-
#3109 Lucas 3 részt írt meg előre, és egy 6 részes sorozatnak szánta. A prequelt részletekbe menően később írta meg.De a story megvolt már a kezdetektől.
Szándékosan a 6 rész második felének első részével (4.episode) kezdte a forgatást. Ezt egy interjúban hallottam a saját szájából:)
Nyilván nem tudhatta, milyen lesz a fogadtatása. De a folytatások adták magukat. -
vg #3108 "Mar tobb helyutt hallottam: Mifele 30ev? Eleve 1977 tehat max 28 lehetne, de mindenki tudja h a starwars eredetileg 1!!! reszes akart lenne, de a nem vart sikeren felbuzdulva csinaltak hozza még kettot. Szoval a 30ev az kicsit sok."
Azt hiszem ezt te sem gondoltad komolyan... Ha egy részben gondolkodott volna Lucas, nem a 4-edik részel kezdett volna... -
#3107 Ezt már sokan mondták. Nekem az a véleményem hogy viszonylag jol meg volt csinálva a fordulás, már a II. részben elkezdődött. Egyszerűen értsd meg, nem lehet 5 órás filmet csinálni.
A könyvben sokkal jobban le van írva minden.
A többi dolog amit írtál azt meg nemtom honnan vetted :)
-
Bluntside #3106 Na akkor most már én is elmondom a véleményemet a filmről, ha már ennyien hozzászóltak. Előre leszögezném, hogy nem vagyok egy hibakereső-bajnok, és csak moziban 4x láttam a filmet, de néhány dolog nekem is szemet szúrt.
1. Pár HSZ-el előbbire válaszolva: amikor Grievous kitöri az ablakot az elején azért nem hal meg azonnal mindenki, mert az űrben vákuum van, ez szívja ki a levegőt (ha emlékeztek, kapaszkodnak is rendesen) és csak akkor haltak volna meg, ha a kabin TELJESEN légüressé és nyomás nélkülivé nem válik, de még ez előtt szerencsére bekapcsol az automata biztonsági rendszer és lezárja a nyílást lemezekkel.
2. Már a trilógiában is feltűnt és sosem értettem, hogy miért kell egy romboló vagy cirkáló pajzsgenerátorait a HAJÓTESTEN KÍVÜLRE helyezni, ahol bármilyen "jöttment" jedi könnyedén szétlőheti őket. Olyan ez mintha a banki páncélszekrényt bezárva tartanák de az ajtó mellett lógna egy szögön a kulcsa. Most itt arra utalok amikor Anakin az elején szétlövi az Invisible Hand generátorait, mielőtt becsusszannának annak dokkjába. Egyébként ez a "hiba" a trilógiás, klasszikus csillagrombolókon is látható: a parancsnoki híd felett látható két gömb a pajzsgenerátorok. Ha én lennék a tervező tuti, hogy baromira védett helyre dugnám ezeket, hiszen a hajó elsődleges védelmi rendszerét biztosítják.
3. Párbaj a Mustafaron: namost biztos mindenki látott már a Spektrumon vagy máshol olyan filmet, ami a vulkanológusok munkáját mutatja be. Ott lehet megfigyelni, hogy a tudósok ha pár méterre akarják megközelíteni a forró kőzetet, talpig tűzálló ruhába öltöznek, mert akkora a forróság. Ehhez képest a jedik vidáman ugrándoznak a hasonlóan pokoli forró magma felett, pedig már rég üvöltve kéne hamuvá olvadniuk. Jó azt megértem, hogy a kőzetgyűjtő droidok nem sérülnek, ugynanis megfigyelhető a kékes derengés körülöttük ami a hővédő pajzsot jelenti (ugyanezt a pajzsot zárolják amikor Anakin véletlenül eltalálja a vezérlőpanelt, ami a bázist védi, ezért szakad le később a T-idom)de nincs ember aki ezt a forróságot ilyen közelről kibírná.
4. Anakin "gyors" átállása: nézzétek meg az 1-2-3 részt! Jól kihangsúlyozottan szerepel, hogy Ani sosem lehet igazi jedi, rengeteg ómen figyelmeztet erre, amit Yoda lát is (EP1 "Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger, anger leads to hate. And hate is to suffering"). Anit egyértelműen a szeretet viszi a rossz útra, mert hát a pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve. Retteg attól hogy ugyanúgy elveszíti szerelmét ahogy anyját, és BÁRMIRE képes lenne hogy ezt megakadályozza - ez azonban NEM jelenti szükségszerűen a sötét oldalt, de sajnos a Jedik nem kínálnak neki ebben segítő kezet, ha csak egy kicsit is odafigyeltek volna rá, nem lett volna ekkora a baj. Elvégre ő a "Megváltó" szerintük, azért jó lett volna néha meghallgatni egy kicsit, nem csak úgy kezelni mint egy rossz kisfiút.
Be kell valljam hogy ISZONYÚAN tetszett a film, hibái ellenére is, életem egyik nagy élményének tartom hogy láthattam.
És még egy okoskodás a végére, ami elárulja a viszonyomat az egész SW-mítoszhoz:
"Egy embert a jó tulajdonságai miatt szeretünk, de a hibái miatt imádunk" -
#3105 Sztem meg amiket írsz azokat tisztán érthető dolgok voltak a filmben:
>>Anakin pártfordulása szvsz messze nem volt kellőképpen kibontva. Egészen addig egészen tetszett amíg levágta Vindu kezét. Addig lehetett látni ahogy őrlődik, tétovázik és szép lassan halad a végzete felé. Na de utána? Először összegörnyed, hogy "jajmitettem" aztán pár percre rá már hűséget fogad Palpatinenek. Néhány óra múlva meg kisgyerekeket mészárol! És szükségtelenül ráadásul, hiszen bőven elég lett volna ha hagyja, hogy a klónok bánjanak el velük...<<
Mikor levágta Windu kezét rádöbben hogy mit tett, hogy egy nagy mester haláláért felelős, és onnan már nem volt visszaút és különben is meg akarta menteni Padmét ezért hűséget fogadott Sidiusnak. A kisgyerekeket meg nem véletlen nem a katonák mészárolták le, pontotsan Sidius akarta hogy Anakin tegye, csak hogy ezzel is "szokja" a sötét oldalt. Ja és hogy "szép lassan halad a végzete felé", igy nemigaz mert ha nincs az álma Padme haláláról és nem Sidiusban látja az egyetlen esélyt hogy megmentse, akkor nem állt volna át...
>> Más. A végső nagy csatában, mikor legyőzik Anakint Obi-van egyszerűen ott hagyja az elevenen égő volt tanítványát hadd szenvedjen. Miközben siránkozik, hogy mennyire szerette. Miért maradt el a kegyelemdöfés? Mert különben nem lesz Darth Vader? <<
Sztem az lett volna a furcsa ha Obi-Wan fogja magát és lemászik a végtag nélküli halálán levő anakinhoz és leszurja vagy levágja a fejét...(nem a történet miatt), és Obi-Wan tudta hogy meghal, csak épp Sidius még megmentette.
>> Yoda és a leendő császár csatája. Yoda leesik, majd egyszerűen lelép. Holott azért annyira nem állt rosszul a szénája abban a harcban. Erre kijön, közli, hogy száműzetésbe vonul, a világot meg hadd urallja egy sith zsarnok... <<
Yoda elég nagyot esett :) ő lenn, sidius fenn, és mellesleg a kardja sem volt már meg + megjöttek Sidius segítségére a klónok, szoval ezzel a párbajnak vége... az meg hogy száműzetésbe vonul, nem furcsa, mert semmit nem tehettek hiszen egy egész klónhadsereg ellen nincs esélyük, a jediket kiirtották...
>> Az már csak extra, hogy az egész jedi tanács nem ismerte fel az orruk előtt konspiráló PAépatine-t. Aki egy nem túl bonyolult csellel az összes jedit lemészároltatta, egyszerű katonák keze által. Könyörgöm, hogy maradhatott fönn így a jedi rend ennyi ideig? Egy csapat kiscserkész leleplezte volna ezt az összeesküvést. <<
Palpatine nem adta jelét hogy ő lenne az a Sith nagyúr, meg ha ez nem tetszik neked akkor ezt ugyanugy mondhatnád az episode 1-2 re...
>> Ugyanez az összes bolygó képviselőjével. Hirtelen eléjük áll egy muki, akinek az arca tegnap óta rejtélyes módon gonosz hüllőpofává torzult, és közli, hogy a jedik-akik mellesleg ezer éve a köztársaság védelmezői-árulók, és mindet meg fogják ölni. Erre kitör az éjenzés. Senkinek nem jut eszébe, hogy:"Hé tegnap még ők voltak a jófiúk nem?" <<
Tegnap még mindkét fél "jófiú" volt szóval, ennyi erővel mért ne hinnének a köztársaság vezetőjének, és volt rá magyarázata hogy mi lett a külsejével. az éljenzés meg lehet nem kellett volna, de hát ilyen a nép, szereti az erőszakot nézni :)
>> Csubakka és vuki társai bekerülése a filmbe...semmi érdemleges szerepük nem volt, csak az, hogy a fanok örüljenek: Lesz torzított tehénbőgés a filben. <<
Ezek szerint te csak szimplán nem szereted a wuki-kat, szóval ezt ugyanugy felhozod az episode 4-5-6 ban...
Sztem te alapból ugy ültél be a filmre hogy "márpedig ebben akkor is találok hibát, nehogy már mindenki szeresse..." -
#3104 "Kenobi es anakin lavasfenykardozas" anyira nincs nagy hőség ... csak egy pöpp ifő után meg akor ha gőzölög vagy mi... és tutod POWER meg mniden hőségkibírás ...
"Bolygok tokre ertelmetlenul vannak az urbe" Voltál már a szomszéd galaxisban.. ? ott hogy menek a dolgok?:OOO
"Amikor aza droideloleny vagy ki nemjut eszembe a neve" General Grevius Légkörben vanak, vagy leglaáább is ritka légkörben vagy mi....
Napppal joban érveltem volna :))))) hulla vok, de a power az velemvan :))))
-
Nyiri #3103 Ezt nem vitatom, de akkor te miert irtad le a 3100-ban a valaszokat? A konyvben minden benne van... -
_Vegeta_ #3102 Mar tobb helyutt hallottam: Mifele 30ev? Eleve 1977 tehat max 28 lehetne, de mindenki tudja h a starwars eredetileg 1!!! reszes akart lenne, de a nem vart sikeren felbuzdulva csinaltak hozza még kettot. Szoval a 30ev az kicsit sok. -
_Vegeta_ #3101 Megin a konyv. Ez egy film keremszepen es legyen +konyv megvetele nelkul is elvezheto es osszetett... bahh -
_Vegeta_ #3100 "messze nem volt kellőképpen kibontva." - Na igen, ez nekem is hirtelen tortent. :D
"Obi-van egyszerűen ott hagyja" - Jedi nem tamadhat fegyvertelenre.
" Yoda leesik, majd egyszerűen lelép" - Arra gondolhattal volna h Palpatine villamjat nem egyszeru kivedeni, egyertelmu h a harc vegere elvesztette az erejet. Megaztan jottek a klonharcosok is.
"egész jedi tanács nem ismerte fel" - Nezted a filmet vagy mivan? Yoda tobbx is emliti. A sotet oldal elhomalyositja a latasukat, fogalmuk sincs ki a sith.
"Egy csapat kiscserkész leleplezte volna" - Te konnyen beszelsz, te ismered a film esemenylancolatat, de a szereplok nem.
"Erre kitör az éjenzés." - Tenyleg rossz filmet neztel. :) Elhangzik ugyanis h mekkora a kaosz a koztarsasagban. Johogy ujjongva fogadjak a beket.
"Csubakka és vuki társai bekerülése" - Erre meg csak annyit tudok mondani h ez volt a szerepuk.
"töröljék C3PO memóriáját." - Egyreszt azert mert a 4-5-6ban semmire se emlexik, masosdszor meg valszeg c3po felenk kis joszag es jobb ha nemtud ezekrol a dolgokrol. Nem?
Assziszem mindenre valaszoltam. Elfogadom h nemtetszett, de hulyeseggekkel ne ervelj. ;) Egyebkent nekem se tetszett annyira, az uj filmek kozul az 1. a legjobb, hihetetlenul el lett talalva a hangulat. Persze a 3 is tetszik, de az 1.. :D
Most mondok en par problemat.
Kenobi es anakin lavasfenykardozas. - Lucas bacsi nem gondolt bele mien nagy hoseg van egy lavafolyas felett, arrol nem is beszel h eleve egy vulkanikus bolygon vannak. Baromsag, csak a latvany miatt kellett.
Bolygok tokre ertelmetlenul vannak az urbe, arrol nem is beszelve h egyik bolygo hoz annyira kozel van a holdja h a bolygonak a gravitacioja mar reg be kellett volna szippantsa.
Amikor aza droideloleny vagy ki nemjut eszembe a neve (annyira felesleges karakter mint Jar-Jar, raadasul idegesito is, szinten latvanyszintemelo) kitori az ablakot az urhajobol kicsit durva h palpatinekat nem nyomja szet az ur nyomasa..
Kb ennyi jut eszembe most. Joccakat -
#3099 pffff -
#3098 Nekem a Film is totál elég volt beleéllni magam és imédni, de természetesen nem hagyom ki a könyvet sem .... és amúgy egy kiolvasás után i s máshogy hat a film ..... -
#3097 amit leírtálabban igazad van .. ezek a dolgok nekem sem tetszettek utólag de amikor néztem a filmet (ugye a hatalmas evárás adott mnidenkinek) egyszerűen anyira élveztem ahogy forranak ösze a szálak, és elhatlamasodik a sith elnyomás, maga film légköre ,5 részen keresztü erre vártunk hogy memutatssák mit tudnak akik edig csak lappangtak ... naszoval én anyria élveztem mint még filmet soha... de már a filmeleén a zene a régi feliratok megindítoták benem azt a fojamataot ami után képtelen lenék lehordani a nemlétező csinált hiányoságait... szerintem fel erősítitek a kicsi történetileg "muszály volt" részeket.....
Jah és obivan áll FEnn jön fel a láva,majd meg sül majd aszed még lemegy kegyelemdöfködni amikro már alig él a melegtől ...
Sokan írtátok hogy túl hirtelen tér át DArt Vader, nézétek meg a régi részeket, mnidíg is istenként tisztelte és félt a mesterétől valamiért , holott Vader erősebb volt még talán Vödörel is, de akor is Amikor a fiáról tudomást szerzett azaz megimerte (a la szapanopera.. én vagyok az apád stb) akor lelt bátorságot az uralkodó ellen... Nahszoval a filmnek hangsúlyozni kelet hogy lasanként majd hirtelen végre szabadjára engedte Anakin a gyűlöletét meg a haragját , és főknt a hatalomvágyát és behódolt a sith nagyúrnak... nekem akor olyan érzésem volt ha hatlamas szith akarnék lenni akor ugyan így tettem volna... A Jedik halottak és a sith erősebb mnit valaha Amikor lesesett Yoda után a köpenye akkor értette meg a jóslat igazi jelentését és tudta hogy el kell menie... Sidius hatlamas sith nagyúr volt, és ha képes volt Vadert életben tartani a gondoltataival a Mustafaron akor volt akora ereje hogy képes legyen fügetlenedni az erőtől és így nincs is mit megérezni a Jediknek.... akkor amikor eltorzult és Vilámozott nah akkor már nem tudta volna magát rejtegetni ..... és a kisugárzása is dark volt .... Nah szoval össszefoglalva nekem érzelmi orgazmus volt a film elsőre legalább is... Emberek... 30 éve erre vártok .. és ennyi ... ?? ... Lelkesedni és én meg nem tehetek róla hogy George nem válalta be a 3 órát, de talán a dvd- be fogja a 4 et is :)))) remény hal meg utoljára ..... -
Nyiri #3096 Olvasd el a konyvet es megmagyaraz mindent. Nem lehet 8-9 oras filmet csinalni.
Az igaz, hogy lehetett volna siman 3 oras :( -
#3095 Elég sok minden de ha már így rákérdeztél akkor konkrétan:
Anakin pártfordulása szvsz messze nem volt kellőképpen kibontva. Egészen addig egészen tetszett amíg levágta Vindu kezét. Addig lehetett látni ahogy őrlődik, tétovázik és szép lassan halad a végzete felé. Na de utána? Először összegörnyed, hogy "jajmitettem" aztán pár percre rá már hűséget fogad Palpatinenek. Néhány óra múlva meg kisgyerekeket mészárol! És szükségtelenül ráadásul, hiszen bőven elég lett volna ha hagyja, hogy a klónok bánjanak el velük...
Más. A végső nagy csatában, mikor legyőzik Anakint Obi-van egyszerűen ott hagyja az elevenen égő volt tanítványát hadd szenvedjen. Miközben siránkozik, hogy mennyire szerette. Miért maradt el a kegyelemdöfés? Mert különben nem lesz Darth Vader?
Yoda és a leendő császár csatája. Yoda leesik, majd egyszerűen lelép. Holott azért annyira nem állt rosszul a szénája abban a harcban. Erre kijön, közli, hogy száműzetésbe vonul, a világot meg hadd urallja egy sith zsarnok...
Az már csak extra, hogy az egész jedi tanács nem ismerte fel az orruk előtt konspiráló PAépatine-t. Aki egy nem túl bonyolult csellel az összes jedit lemészároltatta, egyszerű katonák keze által. Könyörgöm, hogy maradhatott fönn így a jedi rend ennyi ideig? Egy csapat kiscserkész leleplezte volna ezt az összeesküvést.
Ugyanez az összes bolygó képviselőjével. Hirtelen eléjük áll egy muki, akinek az arca tegnap óta rejtélyes módon gonosz hüllőpofává torzult, és közli, hogy a jedik-akik mellesleg ezer éve a köztársaság védelmezői-árulók, és mindet meg fogják ölni. Erre kitör az éjenzés. Senkinek nem jut eszébe, hogy:"Hé tegnap még ők voltak a jófiúk nem?"
Csubakka és vuki társai bekerülése a filmbe...semmi érdemleges szerepük nem volt, csak az, hogy a fanok örüljenek: Lesz torzított tehénbőgés a filben.
A film végén Obi-van közli, töröljék C3PO memóriáját. Miért? Félnek, hogy valaki kiszedi belőle az infókat? És akkor R2ét miért nem törlik?
Na kb. ennyi, de még tudnék írni. Lehett, hogy csak azért vagyok csalódott, mert nagyon magas elvárásokkal ültem le megnézni, de nekem nagyon nem jött be. -
#3094 Mire alapozod ezt a kijelentést? Mi nem tetszett konkrétan? -
#3093 te vagy itt a közellenség, ezt azért nem kelet volna.. így ilyen erősen -
#3092 Na végül megnéztem én is. Nagyon nem tetszett. Lehet, hogy ezzel most én leszek itt a közellenség, de szvsz a legrosszabb az összes eddigi SW filmek közül. -
#3091 a feeling megvolt..:S
gondolom -
#3090 "fogocskaztak"?
amiket írsz, abból arra következtetek, hogy kritikán aluli a kinnti mozik légköre. -
#3089 szerintem kicsit olyan volt sidius mint jóker a batmen elsőrészében az a röhögjünk de akkor is meghal tipus
-
#3088 hehe én ott helyben megöltem volna őket :D -
#3087 kislanyokrol kisfiukrol azaz kisgyerekekrol:
elmentunk az alien vs predatort meglesni a moziban (amerika)
es az esti mittom en.. 10-11 es kezdes mellett megis felbukkant par kisgyerek akik sirtak rittak aztan fogocskaztak a film kozben !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nekem majdnem eldurrant az agyam..