• sirkope
    Hello,

Én ma néztem meg és nekem az egész kicsit fajsulytalan. Szép a CGI, meg a sok makett, jók a fénykard párbajok, sőt néha túl jók is, szinte követhetetlenek.
    Egyedül Palpatine karakterét érzem jól kidolgozottnak, a többi karakter nagyon light, nincs mélységük.
    Az elején a robot tábornokon meg majdnem elröhögtem magam, ilyen mozgással, egy köhögő főellenfél.....? Aztán azok a vackok amik leamortizálták Kenobi gépét....
    Azért azon kicsit ledöbbentem (bár várható volt, hisz csk két jedi maradt) hogy a gyerekeket megölték, s ráadásul pont Anakin , akire felnéztek, és tőle várták a menekülést, ráadásul Padmétől ő is gyereket várt.

Persze nagy F*sz ez a Lucas, a mészárlást rutinosan kihagyta, rábízva a nézőre a fénykard bekapcsolása és a hullák közötti idő elképzelését. Ha csak egy suhintást is mutatott volna bukta volna az egész filmet, betiltották volna.

Nem tudom mennyi itt az átlagéletkor, de engem - két gyermekes apukaként - a jedi ifjoncok, Padmé halála, s a gyerekek születése hatott meg.

Anakin meg ahogy ott mászott a hamuban tiszta Terminátor volt. Ha nem tudná az ember, hogy a haragja tartotta életben, elég röhelyes lenne, hogy tudta túlélni.
    Annak idején nem tudtam elképzelni, hogy esik bele egy kohóba, és hogy marad belőle egyáltalán valami amiből a Császár "összekaparja Dart Vadert"

Lehet, hogy túl "öreg" vagyok, lehet, hogy gyerek fejjel jobban megfogott a feeling. Lehet, hogy emésztenem kell még egy kicsit, esetleg 1,2,N-szer megnézni, de nekem elmaradt a "Katarzis", hogy akkor most összeért a két sorozat és hű.... a legenda és stb. Mindenesetre a (csata)hajómodellekben felfedezhetőek voltak a későbbi csillagrombolók, cirkálók... :)