• Bucser
    Ha elolvasod nagyvonalakban a Jedi történelmet (ugye www.starwars.hu) ott is mindig voltak olyan Jedik akik megpróbálták uralni a sötét oldalt, de mindig belebuktak. egyetlen egyszer sem sikerült kikeveredniük belőle.. a Sötét oldal ereje annyira csábító, hogy egyedül nem lehet vele megbírkózni. Mindig kell egy támasz aki észhez téríti a másikat.. eza aszerep jutott Padmének, de sajnos Padme gyenge volt Anakin mellett... és Anakin nem vette észre, hogy pont az ő ereje és hatalma az ami Padme-t elemészti... Szerintem, hogyha teheti Anakin eldobja a hatalmat, ha ezzel megmentheti feleségét... De ez szigorúan csak az én felvetésem.. a többivel ami lent íródott egyetértek. Papnak sem mindenki alkalmas (értsd nem mindenki képes elviselni a ragaszkodás nélküli életet) Így Jedinek sem lehetett a klasszikus törvények szerint ragaszkodása. ezért volt Anakin nem megfelelő Jedi A Mesterek tanácsa nem értete meg, hogy Nem attól lesz gyenge valaki, hogyha ragaszkodik, hanem ha feladatait eldobva ragaszkodik... Anakint a titkolózás és a rejtőzés őrőlte fel... Ahogy minden emberrel tette volna... Hogyha nekem is titkolnom kellene a kapcsolatomat a közvetlen környezetem előtt én is megőrülnék és a közvetlen környezetemet hibáztatnám a nyomorúságos állapotomért a Környezetem persze meg engem, mert a szabályokkal szembe mentem és a saját csapdámban voltam... Anakin szembe ment a tanácsokkal ahogy mindig is tette... A Jedi-k ezért nem tartották megbízhatónak.. Holott csak kicsit meg kellett volna figyelni, hogy mit is akar az a gyerek és akkor nem ez lett volna a vége...