• Elessar
    Megnéztem!!Kur.va jó volt!!!Az első 2 rész gyengesége után egyértelműen ez a legjobb rész.Végre fantasztikusak voltak a szereplők is. Dath Sidioust alakító Ian McDiarmid egyszerűen frenetikus,utoljára Anthony Hopkinst láttam így játszani a Bárányok hallgatnak-ban.Zseniálisan játsza az őrült és egyben nagyon okos,fondorlatos uralkodót.Obi-van nálam a másik favorit,hihetetlenül ráérzett végre Kenobi mester szerepére.Néhány gesztusa(amikor gondolkozik,és a szakállát birizgálja)egy az egyben az Episode 4ben lévő öreg Obit idézi.Nagy nagy kalap előtte.Másik:Anakin szerepét végre-végre nagyon jól alakította Hayden.Akárki akármit mond,Anakin átváltozása a filmben teljesen hiteles volt.Kicsit sajnáltam is,amikor ott áll a Jedi tanács terembe és Padmé felé néz és sír.Az a jelenet egyszerűen zseniális.És hát Windu mester,meg Dooku gróf hozta saját magát,ők az előző rész(ek)ben is haláljók voltak.És itt térnék ki a kedvenc szereplőmre,akit nem is ember alakít,igen ő Yoda mester.Rettentő jól megcsinálták az arcmimikáját.Hihetetlen jó karakter,az egyik legjobb,na.ÉS most azért egy kis negatív kritika is:a szereplők közül egyértelműen Padmé volt az,aki egyszerűen nem tudta beleélni magát szerepébe már megint.Lucas nem is pazarolt sok időt Padmé karakterének megismerésére,pedig ő nagyon fontos szereplő.A színésznő maga csodaszép:),nem is kell mondanom,de egyszerűen nem volt hiteles számomra.A végén is amikor Anakinnal beszél:"Nem tudom elhinni,Obi-vannak igaza van..stb."Gyenguszra sikeredett kész. Én egyedül a film elejével nem vok kibékülve,az a csatajelenet és Dooku gróf megölése túlságosan csapkodónak,elsietetttónek éreztem.Gyakorlatilag Dookuról semmit se tudtunk meg,hogy az uralkodóval milyen viszonyban volt.De ezek után nem csalódtam többet.A film nagyon hatásos lett.Hiába tudtam,hogy mi fog történni,mégis a történtek megrázóan hatottak.A jedik megölése a film legszomorúbb,leghatásosabb jelenete.Amikor Anakin bemegy a kis jedikhez,hhát én majdnem elsírtam magam.Szó szerint a könnyeimmel küszködtem;(.A film végi harcok is jól sikerültek én pl: Yoda vs. Palpi csatát vártam már a legjobban és nem csalódtam.A film vége megint előcsalta a könnyeimet.Amikor a Tatooinon ott fogják a kis Lukeot az új szülei és a naplemente és a zene...Asszem Lucas megint nagyot alkotott.Nagyon féltem,hogy nehogy ezt is elrontsa,mint az episode 1-et és 2-őt,mert valljuk be,azok nekem legalábbis csalódások voltak.Tehát megemelem a kalapomat George előtt,király film lett.