Star Wars Episode III: The Revenge Of The Sith

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandew
Fel akarot jelenteni egy kis léért? Ez nagyon gáz!

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Nem csak annak hangzik...Egyébként nem tudom.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

Gorvik
Komolyan pénzt lehet kapni, hiteles feljelentésért? Ez jó

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Bogyi007
Szemétségnek hangzik, de mi annak a hivatalnak a neve, ahol lehet jelenteni az olyat ahol filmeket vettek fel moziban? és állítólag a lebuktatott szemékly után még fizetnek is érte. Mert kaptam egy címet ahol fennt van a film.

Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök, a titkát sosem tudhatod meg, akik megtudták már nem tudják elmondani....

Gorvik
Van benne valami. Bár az utolsó mondatoddal nem értek egyet.

Bucser
Yodát már az is megviselte amikor Anakin a 2. részben elõször a sötét oldal felé fordult. Nem csodálom, hogy azt is megérezte amikor a Jediket elkezdték lenyomni... Ahogy a 4 részben is volt amikor az Alderaan elpusztult még Obi wan is érezte a sikolyt az ûrön át mintha milliárdnyi élet húnyt volna ki egy pillanat alatt. Itt viszont rengeteg Jedi hal meg nagyon rövid idõ alatt ami kiboríthatja Yodát az egyensúlyából és amíg nem szedi össze magát nem vetekedhetett Sidous-al, de muszáj volt neki. POntosan ez az amit Yoda mindig emleget Az idõzítés, nem azért mondja,, hogy a történelem nem úgy alakul, ahogy õ akarja, hanem azért mert aki nem jó idõben van a jó helyen és a megfelelõ erõvel nem tud tenni sokat... Tulajdonképpen mikor Luke az 5 részben elment a Bespinre megmenteni Han-t akkor sem tudott semmit tenni és õ maga is majdnem odaveszett... Szerintem Yoda is azért olyan gyenge a 3 részben, mert Megviseli a sok Jedi halála és nem érzi elérkezettnek az idõt a konfrontálódásra. Magyarul kicsit depressziós és marhára nem érzi magát késznek arra, hogy megküzdjön Sidious-al...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bandew
A sötét oldal nem erõsebb. :-)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

"Sidius meg nagyon elbánik vele"
Láttad a filmet? 😊
Megint túlzás, de értem mit akarsz mondani.
Én egálnak láttam akkor is.

Gorvik
Mégegyszer leírom (nem kötözködésképp, csak szerintem nem fejeztem ki magam eléggé)

Ugye a filmben mindig emlegették, hogy Yoda az erõben a legerõsebb a jedik közül. (A régi trilógiában is)
Sidius meg nagyon elbánik vele. Szerintem Lucas abban vétett, hogy Yodát erõsebbnek is bemutathatta volna.

A sötét oldal erõsebb...talán a gátlástalanság miatt.
Nem véletlen keresnek kiválasztottata Jedik...aki felveheti velük a harcot.
Ciki, hogy a kiválaszott elfordúl tõlük a saját gyengesége miatt.

Blasta
Nemtom, nekem egálnak tûnt az a duel.
Nem értettem Yoda miért menekült el. Nem lett legyõzve, mindketten készek voltak már a végére...

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Bandew
Nem tom én azért nem állnék ki ellene. :-D

Harmat gyenge? ez azért kis túlzás 😄

Punkerwork
mert erõsebb is volt, a császárt csak árulással tudták késõbb is legyõzni 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Gorvik
Emberek, nem az a lényeg, hogy Yoda kit gyõz le. Ahogy meg lett csinálva a jelenet, azt mutatja, hogy Yoda harmat gyenge.

Gorvik
Akkor úgy mondom, hogy Lucas nem fejezte ki egyértelmûen, hogy ugyanolyan erõsek.
Mert ahogy megcsinálta azokat a jeleneteket, amiben Y. és S. harcol, egyértelmû Sidius fölényt mutat ki.

Bandew
Ha Yoda erõsebb lenne, akkor nem lenne értelme a 4-5-6-nak, mivel már ott legyõzte volna Sidiust.

Egyszerüen Yoda nem gyõzhetett...akkor összeomlik a történet.
Tulajdonképpen "simán" Elmehettek volna Kenobival levágni az uralkodót...mielõtt
Darth elkészûl.

Nekem nem jött el, hogy Yodánál erõsebb lett volna.
Inkább azt nem értettem, hogy Yoda miért menekült el egy egál duelbõl 😊
Azt meg végképp nem értem, hogy tulajdonképpen miért vonul vissza teljesen...?

Gorvik
De nem is ezzel van baj. A baj ott van, hogy Lucas nem tudta nekünk úgy bemutatni Sidius, hogy biztos benne, hogy Anakin eljön érte.
De akkor vajon mért lett olyan randa? Nem hiszem, hogy Anakin kedvéért.

"megviselte YOdát"
Ez sajnos belemagyarázás. A filmnél sajnos tények vannak.

Blasta
"Palpatine és Windu csatája emlékeztetet régi mesékre, amikor a gonosz nagy hévvel veti bele magát a küzdelembe, aztán mikor sarokba szorították egy, az életéért könyörgõ szánalmas féreggé alacsonyodik."

Ez mellesleg nekem is szemet szúrt, de aztán leesett, hogy Sidius ezt csupán Anakin átállítása miatt csinálta így. Windu karjának levágása után látszik, hogy Sidiusnak ennyi elég volt, Anakin a Jedik ellen fordult, így már nyugodtan jöhettek a villámok és Windu halála...

Blasta
"nem az jött le, hogy Sidius sokkalta erõsebb Yodánál, ellenkezõleg Yoda valójában gyenge, mint a harmat. "

Ezt azért meg lehet magyarázni azzal, hogy akkorra szinte az összes Jedi halott és ez igencsak megviselte YOdát, aki így vesztett az erejébõl, SZVSZ.
Látni lehetett mikor minden Jedi mészárlás után Yoda majdnem összeesik...

Blasta
"Ez még talán jól is van. De utána egyik percrõl a másikra a „jóból gonosz lett” címû jelenet hiteltelenné teszi az egészet."

Legfõképpen ez volt a gondom nekem is...

Gorvik
AKI NEM LÁTTA A FILMET, NE OLVASSA EL!!!!!!!!!!!!

Tegnap én is megnéztem a filmet, és hááát nem tudom….
Az elõzetesek szerint nagyon ígéretesnek tûnt a film, aztán eljött az a bizonyos nap.

Az elején jobb, ha tisztázom, hogy szeretem a SW világát, nekem tetszett az elsõ kettõ a szarvashibáktól eltekintve is. De ennél a Résznél nem tudok eltekinteni a hibáktól.

Kezdjük az elején. Hirtelen jön minden. A két Jedi bejut a rombolóba, Dooku legyõzése, majd „Halivudi” jelentebe illõen nemcsak hogy le tudják rakni a fél-hajót a bolygón, ráadásul pont a leszállópályán. Majd hirtelen kiderül a terhesség.
Persze sietni kell, meg kell mutatni, hogy lesz a jóból gonosz.

Az ember (legalábbis én) azt várná (várta), hogy fondorlatosan fûzi meg Anakint leendõ mentora. Ehhez képest semmi extra. Palpatine mesél, a naív Anakin hallgat, és elfogad.
Ez után sincs semmi extra, Palpatine vall, Anakin érthetetlen módon Winduhoz szalad azért, hogy késõbb megölje. Egyszerûen lett megoldva, semmi bonyodalom, semmi homlok csapdosás a nézõ részérõl.

Palpatine és Windu csatája emlékeztetet régi mesékre, amikor a gonosz nagy hévvel veti bele magát a küzdelembe, aztán mikor sarokba szorították egy, az életéért könyörgõ szánalmas féreggé alacsonyodik. Persze itt bejön a képbe a kiválasztott, és meg kell mutatni, hogy milyen gonoszak a jedik. Ez még talán jól is van. De utána egyik percrõl a másikra a „jóból gonosz lett” címû jelenet hiteltelenné teszi az egészet.

Az elkövetkezendõket nem kommentálom, mert úgy-ahogy jó lett, hiányzott pár jelenet, remélem az extrákba benne lesz „ezt nem lehetett a korhatár miatt berakni az amcsi mozikba (így más mozikba sem)” címmel.

Amiben a legnagyobb hibát érzem, az Yoda és Palpatine küzdelme. Yoda az SW filmek szerint a leg-erõ-sebb jedi. Ehhez képest szánalmasan elbánik Sidius „kis zöld barátjával”, amibõl nekem nem az jött le, hogy Sidius sokkalta erõsebb Yodánál, ellenkezõleg Yoda valójában gyenge, mint a harmat. És ezt Lucasnak Rendezõnek köszönhetjük, nem tudom, hogy mi a francért így kellett megcsinálni ezt a részt. Szerintem Yoda ezzel méltatlan lett eddigi szerepéhez. Egy hatalmas mínuszpont Lucasnak.

És talán meglepõ lesz: nekem tetszett a film. A fentieket azért írtam (még 5 oldalt tudtam volna írni), mert többet, sokkal többet vártam el ettõl a Résztõl, és azt hiszem jogosan. Sajnálom, hogy csak az átlagos filmeknél talán egy kicsivel lett jobb. Mindenesetre elmegyek még egyszer megnézni a moziba feliratosan is.

Iori
köszi az infokat

I love this game!

RaveAir
Az elsõ szezonban 20db 5 perc körüli epizódban, míg a másodikban 5db 15 perc körüli. Harmadik szezon nincsen.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Bucser
Nekem Clone wars season 3 kéne... mert az 1-2-t láttam már...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Morpheus
Szia!

Duna Plaza és a MOM park biztos. A Westend-et nem tudom, de szerintem itt meg tudod nézni.

Üdv:

Morpheus

..::Welcome to the Real World::.. \"...Egy korszak lezárult... 2005.12.05 17:19:41 : \'\'És egyáltalán mi az a DOS?\'\' (egy PH! user...)\"

Westend. Ott tuti.

Iori
Vki megtudná mondani hogy Budapesten hol adják feliratosan a filmet?

I love this game!

Smuge
Clone wars részeket elejétöl kezdve honnan lehet letölteni?

RaveAir
Az eredeti Jedi visszatérben megkérdezi Luke Leia-t, hogy emlékszik-e az anyjára, de ha jól tudom, akkor ez a dvd-s verzióban már nincsen benne.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Nincs igazan igaza 😊 Mert ha jol emlekszel Luke megkerdezi Leia-t hogy hogy emlekszik az anyjara? Nah mar most nem kerdezte, hogy melyik anyja... Lehet hogy Leia nem is tudja ki is az igazi anyja.

CSOCSO
ja es most jut eszembe a legjobb hogy nem kiabalt az amerikai neeeep.. nem sikitoztak nem nevetgeltek ( nahjo egyszer ketszer igen.. pl mikor r2d2 "holdra indul" meg az elejena lift elott /nem indul holdra de erteni fogjak azok akik lattak a filmet/)
RaveAir
Neked van olyan verziód, amiben a 2. sorozat egyben van?

rezsofiz
Nah volna egy kérdésem, a Clone Wars 2. seasonhoz hol találok feliratot? De olyan kéne nekem ami egybe van, nem pedig részekre bontva.
Légyszi a kommentet addig ne töröld Punker (már ha offnak számít) amíg nem válaszolnak thx ^^

sazl : c

szierntem is, csak nem akartam egy éves hszre válaszolnI 😄

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

rezsofiz
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddd

sazl : c

RaveAir
Éppen most fordítom a Star Wars - Feel the force c. film feliratát. Abban is esik ilyesmirõl szó.

Blasta
A KAMERA hajótesthez viszonyított nézetét érti.
Nem a Falcon repül vízszintesen, hanem a kamerát nem fordították el a halálcsillagban a Falconnal együtt :-)

Bandew
Gondolom úgy érti, hogy a hejótesthez viszonyítva. :-)

Blasta
"Falcont néha függõlegesen reptette,"

Akkora butaság ilyet leírni.
Az ûrben nincs olyan, hogy vízszintes/függõleges, ez a kamera helyzetétõl függ csupán...

bigapó
nah, akkor én csak a felsõ ötöt olvastam el, mert nem akarok több spoiler-t😊)
kicsit belehúztatok srácok, 441 ÚJ ÜZENET 😄D

The Matrix has you...

RaveAir
Kiváncsi lennék ennek Falcon õrültnek a honlapjára. Tudsz rá linket?

Breki33
A FAlcon rohammunka volt

A Millenium Falcon kezdetben egyáltalán nem emlékeztetett csészealjra. A Starwars Sketchbook rajzai, valamint az amerikai Cinefex magazin szerint a híres kalózhajó kezdetben hosszúkás alakú volt, s azért a Blockade Runner, vagyis faltörõ kos munkanevet kapta. A Blockade Runner tervezõi azonban nem dolgoztak hiába: a Csillagok háborújában elsõként megjelenõ, a cirkáló elõl menekülõ hajóban a korai Falcont láthatjuk.
Lucas azért vetette el a hosszúkás hajó ötletét, mert túlságosan emlékeztetett az idõközben megjelent Space 1999 (nálunk: Alfa Holdbázis) filmsorozat Eagle (Sas) ûrhajóira. Az aprólékos gonddal elkészített modellrõl emiatt végül leszerelték az eredeti pilótafülkét (az késõbb a Falconé lett), és egy új, kalapácsfejhez hasonló fülkével egészítették ki, a Sas 1-hez való hasonlóság enyhítésére.
- Na jó, de akkor milyen formája legyen a Falconnak? - tették föl Lucasnak a kérdést. A legenda szerint Lucas így válaszolt: "Kezdésbõl használjátok ezt!" Majd felmutatta korántsem gusztusos, egy helyen már kiharapott hamburgerét.
A kezdeti lineáris tervezés miatt a zsemle formájú Falcon sok problémát örökölt: az elsõ leszálláskor látszik, hogy a Halálcsillag dokkolótermébe egy olyan formájú tárgy, mint a Falcon, valójában be sem férne. A hajó tetején és alján látható lézerágyúállások környékén a külsõ és a belsõ tér nem illeszthetõ egybe: a hajóban nincs annyi hely, amennyit a belsõ felvételek mutatnak, és még sorolhatnánk. (Egy Millennium Falcon-õrült a honlapján hatféle átmérõ- és hosszméretet közöl a többi hajó méretébõl való számítás vagy modellforrások alapján.) A pilótafülkét eleinte egy vonalba tervezték a hajótesttel, de késõbb kiderült, hogy sokkal izgalmasabb látványt nyújt, ha a fülkét "fél méterrel" megemelik. Egyszóval, az egész hajón érzõdik a rohammunka, a modellezõk egymásétól különbözõ ízlésvilága.
Lucas kezdetben a Falcont élére állítva képzelte el, akár egy "nagy lepényhalat", viszont nem volt sok idõ a fél modellkészlet átdolgozására (például függõleges dokkolók létrehozására a Halálcsillagon), maradt a vízszintes repülési mód, bár Lucas a Falcont néha függõlegesen reptette, például a "Jedi visszatér"-ben az épülõ halálcsillag vázszerkezete között.
Blasta
Az nem biztos, hogy a Millenium Falcon, én is láttam a filmben, lehetett egy sima YT-1300-as. (ha jól emléxem a kódjára)
A Falcon már Solo-Carlisian által harcra módosított példány, kicsi az esélye, hogy a M.F.-t lehetett látni...

RaveAir
Bár a film nagyon ütõs volt, de azért még mindig jobban szeretem a nyugisabb 4-5-6-ot.

És igen... a lávás kardozás... Avagy járjuk be a könyéket, miközben jókat fénykaszálunk.

A fizika torvenyeinek megvalosulasat ne varjuk a filmben, vegyuk ugy h igy van. Ha kotekedni akarnek akkor mondanam h jedi ide jedi ota a lavas kardozasnak mar az elejen megsultek volna obi-ék. Es meg rengeteg ilyen hulyesegvan, de kar foglalkozni vele. 😊

Na mostpedig megnezem a 4-5-6t. 😄

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

franco
erre különösen figyelni fogok, amikor holnap másodjára nézem 😄

aki érdekel azokat olvasom többi /ignore