• Gorvik #2141
    AKI NEM LÁTTA A FILMET, NE OLVASSA EL!!!!!!!!!!!!

Tegnap én is megnéztem a filmet, és hááát nem tudom….
    Az előzetesek szerint nagyon ígéretesnek tűnt a film, aztán eljött az a bizonyos nap.

Az elején jobb, ha tisztázom, hogy szeretem a SW világát, nekem tetszett az első kettő a szarvashibáktól eltekintve is. De ennél a Résznél nem tudok eltekinteni a hibáktól.

Kezdjük az elején. Hirtelen jön minden. A két Jedi bejut a rombolóba, Dooku legyőzése, majd „Halivudi” jelentebe illően nemcsak hogy le tudják rakni a fél-hajót a bolygón, ráadásul pont a leszállópályán. Majd hirtelen kiderül a terhesség.
    Persze sietni kell, meg kell mutatni, hogy lesz a jóból gonosz.

Az ember (legalábbis én) azt várná (várta), hogy fondorlatosan fűzi meg Anakint leendő mentora. Ehhez képest semmi extra. Palpatine mesél, a naív Anakin hallgat, és elfogad.
    Ez után sincs semmi extra, Palpatine vall, Anakin érthetetlen módon Winduhoz szalad azért, hogy később megölje. Egyszerűen lett megoldva, semmi bonyodalom, semmi homlok csapdosás a néző részéről.

Palpatine és Windu csatája emlékeztetet régi mesékre, amikor a gonosz nagy hévvel veti bele magát a küzdelembe, aztán mikor sarokba szorították egy, az életéért könyörgő szánalmas féreggé alacsonyodik. Persze itt bejön a képbe a kiválasztott, és meg kell mutatni, hogy milyen gonoszak a jedik. Ez még talán jól is van. De utána egyik percről a másikra a „jóból gonosz lett” című jelenet hiteltelenné teszi az egészet.

Az elkövetkezendőket nem kommentálom, mert úgy-ahogy jó lett, hiányzott pár jelenet, remélem az extrákba benne lesz „ezt nem lehetett a korhatár miatt berakni az amcsi mozikba (így más mozikba sem)” címmel.

Amiben a legnagyobb hibát érzem, az Yoda és Palpatine küzdelme. Yoda az SW filmek szerint a leg-erő-sebb jedi. Ehhez képest szánalmasan elbánik Sidius „kis zöld barátjával”, amiből nekem nem az jött le, hogy Sidius sokkalta erősebb Yodánál, ellenkezőleg Yoda valójában gyenge, mint a harmat. És ezt Lucasnak Rendezőnek köszönhetjük, nem tudom, hogy mi a francért így kellett megcsinálni ezt a részt. Szerintem Yoda ezzel méltatlan lett eddigi szerepéhez. Egy hatalmas mínuszpont Lucasnak.

És talán meglepő lesz: nekem tetszett a film. A fentieket azért írtam (még 5 oldalt tudtam volna írni), mert többet, sokkal többet vártam el ettől a Résztől, és azt hiszem jogosan. Sajnálom, hogy csak az átlagos filmeknél talán egy kicsivel lett jobb. Mindenesetre elmegyek még egyszer megnézni a moziba feliratosan is.