Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"


  • hunkircsi
    #62841
    Szép napot mindenkinek!

    Egy apró kérdésem lenne, bár nem közvetlen 3D, de biztos találkozott már valaki ezzel, és jól jönne a segítség. Mindig WesternDigital Black vinyókat használtam. A NAS-ban egy 1TB-osat cseréltem ma le egy 4TB-osra, és az új kopog! Kb öt másodpercenként egy halk koppanásnyi hangot ad ki. Elkezdtem a neten keresgélni, hogy a mi a franc ez, és úgy tűnik, hogy valami feature (Preemptive Wear Leveling (PWL)), és egy csomó ember szív ezzel, visszaküldik a HDD-t, de a kicserélt is ugyanolyan rendszeres, kopogó hangot ad ki magából, amikor "Idle" állapotban van. Nagyon idegesítő. :( És akkor most következzenek a kérdéseim:
    - Az a rengeteg vinyó teszt a neten, főleg a Youtube-on, akik vinyókat hasonlítgatnak össze, hogy a fenébe nem említik ezt meg? Csak annyit, hogy a WD a legjobb, stb.
    - A gyártó tech supportja erre a problémára a legtöbb esetben játssza a tudatlant, és nem értem, hogy ezt a piszkosul idegesítő "feature"-t hogyhogy nem kommunikálják a vásárlók felé, főleg, hogy egy csomóan emiatt küldik vissza a terméket.
    - Mivel ez nem hiba, ilyenkor van-e értelme egy webshoppal ide-oda küldözgetni a terméket garancia miatt?
    - És a bónusz kérdésem pedig az lenne, hogy milyen más vinyók jöhetne szóba a WD-n kívül, amik megbízhatók, hosszú távon jól működnek, és halkak!?

    Köszönöm a válaszokat és a megosztott tapasztalatokat előre is!