GixEr#60850
Sziasztok,
Csatlakozom en is egy kerdessel (ha belefer a MAX forum kereteibe):
Gyakorlatilag mar butortervezessel is foglalakozunk, igy esedekesse valt par butor atadasa az aztalos fele, ezert az lenne a kerdesem, hogy butor tervezesre van valakinek hasznalhato otlete?
Ami most a "workflow":
1. Latvanytervezes MAX-ban (szinte tomegmodell szinten)
2. modoitgatas osszevissza
3. Vegre elfogadtak... (gyakorlatilag van egy befoglalo meretunk. Ami valtozik az a melyseg magassag. Azaz gyakorlatilag standard butor, de ezek allandoan valtoznak+ bejon egy-ket uj butor)
4. Osszezakkantom egy objectnek miutan kitakaritottam a modellt, kiexportalom 3ds-be, SketchUpban bemeretezem. Kiadas arazasra mehet (15 burornal ez baromi sok ido).
5. Asztalos orul. Mond akarmit.
Amit szeretnek:
Parametrikus butor modell felepitese CAD-es kornyezetben. (ugye ott meret valtozik akkor a papirterben a meretek is valtoznak a meretezett rajzon egy frissites utan (sosk-sok orat megsporolva). Igy elore kisakkozhato az egymas melle kerulo butorok fo merete es meg is van modellnek ami MAX-ba egy export utan beimportalhato (Autodesk termek eseten anyagostul) es mar csak texturazni kell.
Csillio programot megnezegettem, de nem igazan talaltam jelenlegi tudasommal hasznalhatot.
Nincs valami tippetek/program ajanlatotok ennek kivitelezesere?
Zanzasitva:
Ami van: Max->Sketchup (barmilyen meret valtozik kezdodik elolrol)
Ami jo lenne: CAD->MAX (barmilyen meret valtozik valtozik mosolygas a parametrikussag miatt)
Kicsit hosszura sikeredett, remelem nem olom meg a forumot emiatt. :)