A belassulásos dolgohoz én is hozzátennék egyet, hátha valaki találkozott már vele, és tudja, miről van szó.
Nagy file, 500-600MB, sok Multiscatter benne, ezt, VRayt, VRaypatternt, PhoenixFD-t és BerconMaps-ot leszámítva más plugin nincsen bent. Egy darabig minden szép és remek, a filementés központi szerverre kb. 25-30mp, ami teljesen remek.
Egyszercsak megváltozik valami, és a file mentési ideje 5-6percre nő. Ez tipikusan a autosave utáni azonnali autosave minősített esetét is előidézné, de nem emiatt érdekes, hanem azért, mert megfigyeltem, hogy amint save-et nyomok, a proci dolgozni kezd, és 5 percig töpreng, majd ha ez megvolt, akkor fogja, és látványosan "kiírja" a file-t a rendelteési helyére, annyi idő alatt (25-30mp) mint ahogy régen mentette. A gondolkozási idő alatt ninclemezművelet, csak a MAX megszokott 1magot maxra pörgető gondolkozása. Memória is még van kb. 6GB szabad. Szerintetek mi okozhatja a töprengést? Multiscatterekre gyanakodtam, de kitörölve őket is megmarad a file ilyen jellegű viselkedése.