Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• hunkircsi
    Hali!

Eléggé nájki vagyok éppen most. Mérgem és úgymond analóg dühöm egyik fő okozója a MultiScatter. Szanaszéjjjel teszteltem hetekkel ezelőtt, és mégis megszívatott az első éles melóban. Volt egy viszonylag egyszerű jelenetem, ami összvissz 1,6GB RAM-ot csócsált render közben és kábé 20 perc alatt ki is számolta. Bedobtam a betesztelt füvemet a MultiScatter-el (ami önmagában a teszt során 20e sokszorozott darab esetén pár száz MB-ot evett a memoárból) és láss csodát pár pillanat alatt elzabálta mind a 8GB-nyi memóriámat, majd utána szépen elkezdett swappel-getni, és közölte, hogy körülbelül 6óra alatt végez is a képpel. WTF!!!!!!

Egy átdolgozott éjszaka után reggel hatkor két órával a leadási határidő előtt ez azért megpróbálta az idegeimet. Én nem tudom, hogy a MultiScatter, és az összes többi ScatterPlugin ipari céges környezetben mit tud teljesíteni, de hogy én még mindig nem találtam elfogadhatónak éles melóra az ziher. A VRayScatter után nagy reményekkel fordultam a MultiScatterhez, de én személy szerint ebben is csalódtam.