sanyicks#57464
Mint írtam az átalakítás is pontatlan. Viszont mivel a modell játékba készül, és annak méteres kell, így a végén úgy is át kéne alakítani.
Azért kell a pontosság mert mint írtam amikor elcseszi, hirtelen a sík nem sík lesz, aztán nézek amikor egy extrudenál összevissza lógnak a dolgokba a 3 szögek, meg overlappol, mert az a felület amin extrudálnék az nem sík ahogy hittem. Szóval nem nekem kell a pontosság hanem a maxnak hogy ne dobja szét magát egy műveletnél.
Szerencsére most nincs ilyen probléma, és az a rész kész van, de ha nem lenne kész lehetne belőle még probléma.
Viszont make planar egy tengelyre összehozza a dolgokat, és úgy is marad tehát nem a mentéskori adatformátum, vagy a belső koorindátarendszer, hanem a transzformációk pontatlanok. Vagy az insert loop, vagy a több kijelölős, constraintes mozgatás. Ami érdekes még hogy 1-4 ezred métereket nem lehet mozgatni. Ha beírom, akkor ahogy enterezek az eredeti helyen marad. Odébb kell húzni távolabbra, és utána beírni és akkor csinálja.