Tegnap buildingennel szórakoztam és letoltam egy gyors ao tesztet minden rendererrel..
A végén bobnuszként átváltottam max 2012-re és irayel is le próbáltam tolni. Úgy kifagoytt mint a pinty. Előszőr arra gondoltam, hogy csak max véletlenszerű kifagyásairól van szó. De aztán rájöttem, hogy sajnos nem...Átugrottam win7 re és ott is megpróbáltam, az eredmény ugyanez... Hihetetlen igénytelen program..
Ezután jutott az eszembe az, hogy vajon hány ember kurvaanyázza autodesket csak a 2012-es verzio miatt.
Biztosan millió felett van...
:D
A tesztel kapcsolatban. Finalrendernek van a leggyorsabb ao-ja. Még vraynek is odavert impressziv fél percel.
Érdekes, egyébként, hogy az új finalrenderben már nincsen benne a GI beállítások per object...
Mental rayben ugyanez a beállítás, (fg samples multiplier) semmilyen eredményre nem vezet csak a renderidő növekedéséhez. (ez is bug gyanus)
Finalrender proxyja egyébként egy az egyben vrayes mint sok más dolog benne. Talán azért érdemes finalrendernek egy lehetőséget adni mert nagyon igényesen rengeted feladatra kihegyezett materiáljuk stb van, sokkal jobban kalibrálható GI stb.