Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    Én alapvetően azt utálom az emberekben amikor görcsösen ragaszkodnak valamihez ami nem igaz. Hagy válaszoljak először egy olyannal ami az aktuális hozzászolásodhoz kapcsolódik..

Tehát nem a nem egyetértésről van szó hanem arról, hogy emberi butaság, ködös elme és egyéb megnyilvánulásait, amit te véleménynek nevezel egyszerüen egy 30 évet túli emberetől nehezen tudom elfogadni. A legrosszabb az egészben az, hogy véleményilvánítés mödé rejted az egészet. Itt alapvetően arról van szó, hogy egyfajat belekötést tolsz amiért félreértetted, hogy mit akartam mondani.

De, hopgy ne legyen túl személyes a dolog mondok két másik példát. Itt volt például az intel amd példa. Még neked is milyen nehezen ment be a valósággal töténő szembesülés, hogy ha tetszik ha nem, az AMD sokkal jobb ár/telejsítményben. Ezt adatokkal is tudtam bizonyítani ennek ellenére itt legalább 4 az ellenkezőjét proóbálták bebizonyítani. EZ az emberi hülyeség, a reklám, és a figyelem teljes hiányának tudható be.
    Most a szokásos nyálas intel vagy amd párti vitán túl, ki az a hülye aki olyan gépet vásárol ami 50-300% százalékkal többe kerül és max 10-70 százalékkal gyorsabb csak.

Mondok egy másikat, bár nem nagyon szeretek személyeskedni, bizonyos vizualizációs iroda emberkéje majdnem bebízonyitotta, hogy a lighcache eredménye volt a helyesebb a brute force vagy a photonmappingal szemben. A példák ellenére... Megint az elvakult, betanult hülyeség majdnem ökölböl lenyomott...

Én az ilyeneken akadok ki.

A személyes véleményed a képről nem a személyes véleményed, hanem nem értelmezése annak amit írtam. Ki a faszt érdekel a kompozíció mikor a renderidő volt igazából a meghatározó dolog. Itt arról volt szó speciel, amit egyébként csak hosszó hosszú tesztelgetések után merek kimondani. Hogy a pl RQ sokkal jobb megoldás mint az unbiased renderer, mivel az 14 ora után is, csak egy mobitelefont tud kidobnizaj nélkül.

Itt ismét alapvetően hatékonyságról volt szó, az öt perces relative zajmentes mobiltelefon render kb 10 órás rendernek felel meg.

Hagy ragadjam meg az alkalmat. hogy ismét fellebentsem a fátylat valamiről, amit megint nem lesz könnyű elfogadni. Vrayel sem olyan könnyű igazán zajamentes glossy felületet renderelni. Pl egy jelentben ahol 4 teapot rerősen glossy, és nincsen gi csak egy hdri map tükröződik a felületeken. (semmi különleges fényesség nincsen a hdri mapban). Olyan brutális sample mennyiség kell neki hogy leakadtam rajta. 60-120 vagy még több kell ahhoz, hogy teljesen sima(!) legyen a glossy. Namost ellenpéldának itt redqueenes kép amin a függöny kivételével minden glossy reflectionel van meglőve. Ha ilyen sima képet szeretnék fél óra alatt rendelelni vrayel akkor azt egy gépen nem fogod tudni megtenni... Egyzserüen képtelen vray erre.

Szóval légyszíves ne kössél bele kompozícióba amikor a renderidő számított vagy a bevilágítás módjába.
    Egyébként ezért mondtam, hogy lehet a cukrod teszi ezt, ugyanis, ha az agy nem kap elég cukrot akkor nem helyesen müködiki. Csak ezzel mernék mentegetődni, mert azt nem mereném mondani, hogy direkt hülyét játszol.

Megtisztelő figyelmébe ma is...
    Tisztelettel
    Bessenyei Béla