Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Én megnéztem, és mivel nem láttam sok különbséget a kettő között, a zajosra montam azt, hogy GI. Nem tudom, mivel renderelted, ha ilyen unbiased izébizével, akkor ez így következetes lett volna.
    Egy ilyen jelenetben tényleg nincs sok értelme, annyira egyszerű az interakció, hogy minimális befektetett munkával nagyon közli végeredményt lehet kapni.
    GI-t nem azért használnak, mert nem lehet megközelíteni a bonyolult egyenletek végeredményét direkt fényforrások használatával, hanem azért, hogy időt takarítsanak meg. Ez így viccesen hangzik első olvasatra, de ha arról van szó, akkor egy komplex jelenet idirekt lámpákkal bevilágítása jelenthet olyan sok többletmunkát setupban, hogy a jelenlegi hardverteljesítmények mellett nincs időbeni előnye a végső elszámolásánál.
    Azt hiszem a Shrek mozi első és második része között készült interjúban az egyik készítő pont azt ecsetelgette, hogy nagy újdonság, hogy teljesen GI-al számoltatták az új rész képeit, mivel már elég erőssé vált a hardverparkjuk, hogy így hosszútávon olcsóbb legyen, mint jelenetenként plusz fényeket beállítgatni.
    A Veta is csak az Avatarral állt át a teljesen gépszámolta GI megoldásokra pl.