Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Obicsek
    Mindkettotoknek igaza van. Megis... en Mo-n vegeztem egy muveszeti egyetemen. Vert izzadtam mire fizetesemelest kaptam, 10 honap cegnel dolgozas utan. Jott valaki kelet(ebb) europabol, akinek viszont a szuleinek volt soksok penze. Elvegezte a VFS-t (vancouver film school)... kezdo fizunak jobbat kapott mint en, aki mar bizonyitott a cegnel.

Ezek utan nehez hova tennem azt, hogy szamit az, hogy hol vegeztem vagy sem.

Szerintem az szerencse, ha olyan helyen tudtok dolgozni, ahol ezek nem szamitanak. En pl kapasbol amiatt kevesebb fizut kapok, mert Mo-rol jottem. Mondvan, a kevesebbnek is jobban orulok, hiszen otthon milyen szarerhugyert dolgoznak CG grafikusok. Van melotarsam, az ausztral animal logictol jott, vagy dupla fizuert van. Pedig nem jobb nalam, nem huzza jobban a lovat, sot... rangban felette vagyok. De mivel USA allampolgar, ezert neki "jar" a magasabb fizu.

Sorry, nem akartam ennyit offolni. Akkor viszont visszaterve a kerdesre (es akkor ebben tobbek kiigazitasat is orommel veszem). Mit tehet az otthoni palyakezdo? En a kornyezetemben azt tapasztalom, hogy ha valaki muveszeti reszre akar menni dolgozni, az menjen kepzore iparra vagy legalabbis a muveszeti reszet erositse, a programozast felejtse el. Ugyse fog olyat dolgozni, ahova kellene info mert arra vannak itt RnD-s emberek 55 MIT-s meg Ucla-s diplomaval. Aki meg nem a muveszeti reszet nezi, az meg inkabb _szerintem_ matekra menjen mint infora.
    (Amennyiben a topiclakok ugy itelik meg, hogy ez itt tul off akkor sorry. Figyelembe veszem a reakciot es egy centivel nem tolom tovabb a temat. A masik dolog, hogy ha jol sejtem itt csak archvizben dolgozo emberek vannak... lehet ennyire maskent erzekeljuk a dolgokat. En vfxben melozom, ugy velem, hogy oda igenis ervenyesek a megallapitasaim.)