"Aki másnak felbontás...!"
-
Na akkor én is reagálok erre a GDF-es dologra, de szerintem be is fejezhetjük, mert erre a témára volt és van is rengeteg topic, és sok-sok ember leírta már az érveit és ellenérveit a sulival kapcsolatban.
Én a GDF-en diplomáztam, és nem tartom túlságosan fair dolognak, hogy egy ismerősöd tapasztalatát alapul véve megpróbálsz felerősíteni egy olyan információt ami az "éremnek két oldala van" teórián alapul.
Szóval a tények, még mielőtt itt általánosságban bárkit is félrevezetnél néhány sztorival:
- A GDF-nek ténylegesen voltak gagyi központjai, amik az évek során meg is szűntek, és ahol tényleg pénzért kapták a diplomát, de ebből olyan következtetést levonni, hogy "semmi tudás nem kerül a fejedbe" az nem csak az iskolára nézve sértő, de az olyanokra is, akik esetleg egy húzósabb és színvonalasabb központban a belüket kitanulták, és neadjisten még voltak országos versenyeken is.
A suli oktatási szerkezete adott, amibe ténylegesen nem lehet belekötni szakmai oldalról, ezen túl már csak az iskola vezetésén, az adott központ tanárain és persze a diákon múlik, hogy milyen szakember lesz a GDF-ről kikerülő emberke. Aki tanult becsületesen, és mellette még a gyakorlati részre is volt ideje főleg mondjuk munka mellett, annak a diplomáját kár pocskondiázni egy általánosított urban legend miatt. Aki pedig nem tanult és mondjuk nem is nagyon érdekelte az adott szakma, csak egy diploma kellett neki, nos olyan bármelyik más egyetemen és főiskolán is előfordul, de annak semmi köze ahhoz, hogy hol végzett.
Tény, hogy vannak puccosabb egyetemek, ahol vért kell izzadni a kettesért is, mert náluk az presztisz kérdés, az iskola alapján való megkülönböztetés azonban már alapjában véve minősíti az adott munkahelyet:
- vagy túl sok a jelentkező és így próbálnak szanálni,
- vagy egyszerűen csak nem tudják, vagy nem akarják eldönteni, hogy ki a jó szaktudású munkaerő.
Részemről ezt a témát lezártnak tekintem, meg ide ez egy kicsit OFF is, de nem szívesen látom, hogy bármelyik fórumon is csak az egyik oldal álláspontja van képviseltetve.