Kicsit OFF: Az új gépemen (és főleg a videó kártyámon) felbuzdulva, újra elővettem a LUMION 3D-t. A Quadro kártyával hasít és szépen a cucc, viszont fel is forralja rendesen. Minden gond nélkül viszi full beállításon legalább 22 FPS-en az adott jeleneteket, de féltem, hogy megsül az egész, így kettővel visszább vettem a részletességet.
Alapjáraton a videó kártya 45fokon döcög, ha nekiállok melózni a LUMION 3D-vel szépen feltornássza a hőmérsékletet 72fokra, ami számomra nem tűnik hosszú távon egészségesnek. (Mondjuk egy VRayRT is hasonlóan megizzasztja.
A kérdésem tehát a következő, hogy ilyenkor mi lenne a legjobb megoldás. A QUADRO 2000-es kártyánál eléggé rá van szegecselve a hűtés-burkolat, viszont kívülről sem tűnik túl meggyőzőnek a pici kis ventilátorával. Egy 110e Ft-os kártyát meg nem szívesen barmolnék széjjel főleg garanciavesztés terhe mellett, viszont jó lenne rá egy normálisabb hűtés. Van olyan cég Magyarországon, akire rá lehet bízni ilyesmit, és esetleg nem ugrik a garancia sem?