1., A Subdivision Surface panel-t csak most fedeztem fel és az érdekelne, hogy igazából érdemes ezt
használni, vagy jobb a turbosmooth (mert pl. nem kell poly-vá konvertálni), vagy egyiket sem, hanem egy harmadikat? Vagy felhasználója válogatja? Mert a Surface panelen a render fül szimpatikus, csak hát a poly-vá konvertálás ugye...
2., Mennyire kell törekedni, hogy egy tömbből legyen kiszobrászkodva egy modell?
Gondolok itt arra, hogy ha pl. egy szekrényt kellene modellezni, és ha az ajtó több elemből van összerakva, mert pl. kazettás üveges, akkor az üvegek közötti deszkák is külön legyenek, mint a valóságban, vagy mivel azok nem elmozdíthatóak a rendeltetési helyükről (mint egy polc), hanem fixek az ajtón belül, ezért azok menjenek egybe?
Ha van valami faragvány a fa felületén, akkor azt a modellből kell kialakítani, vagy (lehet hülyeséget
írok) normal map segítségével szerencsésebb megoldani?
(Erről a normal map-ről láttam egy videót, ahol egy érdekes mintát tett a delikvens a modellre, amit Photoshop-ban rajzolt meg (csak neki PS-ben volt valami egyedi opció a Filters-nél, amitől azt a sajátos kék színt felvette, nekem meg nincs)).