Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• hunkircsi
    Hali!
    Elég sok bajom van mostanában a MAX nézetablak megjelenítésével, amitől lassan már a hajam az égnek áll. Az első:
    - Benne van a jelenetben az összes fényforrás, és minden teljesen ki van égve. A felületek 80%-a teljesen fehér. Ilyenkor szoktam a Viewport Configuration résznél a Rendering Method fülön belül bekapcsolni a Default Lighting funkciót. Miután bekapcsoltam, minden ok, de csak egy pillanatig, ha megmozdítom a jelenetet, máris minden megint fehérre ki van égve. És így textúrázzon az ember fia.
    A másik problémám:
    - Sokszor szoktam használni a Material Editornál az anyagok és textúrák Hardveres megjelenítését, főleg, ha valami Blueprint-el dolgozok. A gond az, hogy ilyenkor a nézetablakban, ha egy objektumot tükrözve másolom, akkor olyanná válik a másolat megjelenítése, mintha kapott volna egy "Flip Normals"-t. Rendernél semmi gond, ha kikapcsolom a Hardveres Material megjelenítést, akkor sincsen gond, de valami ritka módon idegesít.

A gépem egy TOSHIBA SATELLITE A300-1TM laptop ATI Mobility Radeon™ HD 3470 256 Mb videókártyával. Win7 64bit, 3D Studio MAX 2009. A gépre a laptop gyártó honlapjáról leszedett legújabb videókártya driver van felrakva.

Egyszerűen fogalmam sincsen, hogy milyen úton kellene elindulni, hogy ezek a BUG-ok most már eltűnjenek a gépemről, mert nagyon idegesítőek. Ha felrakom az SP1-et a MAX 2009-hez, akkor annak van értelme?

Köszi az ötleteket.