Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• VO101Tom
    Ennek az export/importáláshoz lehet köze, most kimentettem én is egy hasonló formát, azonnal vissza importáltam, és ugyanilyen gond van vele. Megoldást passzolom.

Én úgy csinálnám ezt (ami nem biztos a legjobb megoldás :) ), hogy edit polyvá alakítom az objectet, az oldalfalon lévő összes polygont kitörlöm, az alján és a tetején lévő fedlap közepéből az a magányos vertex is remove, majd "border"rel kijelölve a két kör széleit egy bridge paranccsal összekötötm (felosztás 5). Ezzel megkapod pontosan ugyanezt a méretet, elhelyezkedést. Ezt megcsinálni kb annyi ideig tart, míg végigolvasod a szöveget :) Ezt utána -ha az kell- visszakonvertálhatod Mesh objektummá, akkor már nem lesz semmi "Face" gond vele.

A booleant nagyon nem szeretik, ha használja az ember, nagyon szemetel, a Pro Boolean valamivel jobb, de amikor véletlen vonalat vagy lapot is kivágsz, akkor az is csinál hülyeségeket.

A feldaraboláshoz még csak annyit, hogy ha több síkból akarod megvágni, amiket már beállítottál, akkor is érdemes kipróbálni, hogy a Slice Plane-t align-al a lapokhoz igazítod (igazításnál alul az Aligh Orientation név alatti pipákat bekapcsolod, akkor nem csak a hivatkozási pontokat igazítja egymáshoz, hanem a lapok pontos térbeli helyzetét is felveszi. Ha ez megvan, akkor Slice. Ez működik akkor is ha az objektum egészét vagdosod, és működik akkor is, ha csak kijelölt polygonokat. A booleant kerüld ahol lehet :)