Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Én is csináltam egy működő lánctalp rendszert, ugyan a "működő" kifejezés eléggé nagy jóindulattal került csak a lánctalp jelzői közé. Az minden esetre mindenképpen jó pont, hogy kipróbálva képes volt pusztán dinamikai szimulációként keresztülmászni egy dombon... :D Ezt elkönyveltem az elmúlt 1 óra lánctalpépítés sikerének....

A lánctalp Reactor constarintekkel készült. Elég stabil ahhoz, hogy 50 iteráció/frame esetén már nem esik szét. És nem fenyeget azzal sem, hogy lecsúszik a meghajtásról.
    A lánctalp:

A gif minősége ratyi. Tudom. De nekem betárcsázós modemem van... :) (Meg így 1 perc volt a render... :DD)

Elég sok constraint van benne. Meg NAGYON SOK HIBA....
    A legkomolyabb hiba abból adódik, hogy a láncszemek kis pöckének nyesése nem elég meredek, ebből következően elakadnak egymásban időnként, ha fordulnak. Ez jól látszik is... De kijavítani nem volt kedvem. Én hülye nem instanceltem a láncszemeket...
    A másik fő hiba, hogy a súrlódás egy "cseppet" kicsi, így alig kap bele a láncszemekbe a meghajtás... Ennek fő oka az, hogy a pöckök mélyedése a meghajtó kerekeken kiseb, mint a pöcök... :(( Megint én hülye, így csak a pöcökbe tud a meghajtás rendesen erőt átvinni... És mivel a láncok időnként elakadnak egymásban... na ez a totális mérnöki kudarc.
    A lényeg, a módszer működőképes. A fent említett hibák gyorsan orvosolhatóak lettek volna, ha nem lennék lusta. De az vagyok.