"Aki másnak felbontás...!"
-
a legtöbb tudásomat azokbol szereztem LionTR, fiat500 stb..), de számomra nagyon eltéröek az ott alkalmazott eljárások egy repülö modellezéséhez.
A legnagyobb gondom, hogy az autok szinte egyformák modellezési szempontbol és nincs olyan része a kasztninak amit a 3 nézeti rajzon valami is takarna és viszonylag egyszerü formák vanank.
Ezzel ellentétben a repülöknél sok olyan részlet van ami takarásban van a nézetrajzokon és nem lehet egy sablon rájuk huzni hogy ezt minden gépen jol mukodik.
Legalábbis a mostani szintemen ezt igy látom.
Talán a patch,NURBS vagy subD eljárásokkal lehetne a formákat pontosabban megrajzolni, de azokhoz még ennyire sem értek mint a polymodellezés.
NEten meg nem találni olyan tutort ami egy igazán pontos és részletes repülöt modellezne, amiket találtam az csak ilyen gyerekjáték szintuek hogy volt neki törzse meg szárnya.
Mondjuk lehet hogy én probálom tulbonyolitani a dolgot és minden egyes elemet külön objektumként kéne elkészitenem nem számitva a polygonszámot, de én ugy szeretném hogy egybelegyen aminek egybe kell és csak a mozgo alkatrészek külön.azt olyan sufnis megoldásnak tartom, hogy megcsinálok egy antennát külön és csak belenyomom a törzsbe mindenféle kapcsolat nélkül.
Az alapformát már meg tudom csinálni, de a részletek kidolgozása még egy kicsit bonyolult számomra:
eddig igy vagyok vele a poly számot igyekszem a lehetö legkisebben tartani.