Ronin666#53835
Egyet le fogunk gyártani nemsokára és abból tanulva biztos lesz rajta változtatás. Az első darabnak már meg is van a gazdája :). Kialakítok neki egy helyet, aztán teszteljük a haverokkal. A szélességét még azért előtte valószínűleg kicsit növelem.
Szerkezetileg az egész nem lenne jó választás, de ettől egyedi. Én 0,8 és 1,5 közötti lemezvastagságban gondolkoztam. A belsejébe pedig zártszelvényt tennék. Sokat nem növel az áron és a munkán. Amitől én tartok, hogy a kis láb és nagy szélesség miatt rezonálni fog ami a szélénél igen zavaró lesz és gagyi hatása lesz tőle. Viszont ha belekerül a zártszelvény és kap egy masszív talpat, akkor nem hiszem, hogy nagy gond lenne vele. Ha 0,8-as lemezből nem lesz elég merev, akkor feljebb kell vinni a vastagságot.
Az ember akinél vannak a gépek elvileg tud 10-es lemezt hajlítani. Ha nem változtatok rajta. Vagy nem kell olyan vastag lemez, vagy más irányba viszem a kivitelét. Vagy marad a sima szögletes vasnehezék. :)
Amúgy jelenleg 1,5-ös saválló lemezből gyártatok tartályokat, amikben 7-8 bar nyomás van. A lemez meg sem mozdul, az már elég masszív. Anno első körben ott is 0,8-as lemezzel próbálkoztam, de annak kinyomta az oldalát már az 5 bar is.