63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #53839 scatter media, vagy másképpen levegő implementációja smallLuxGPU-ban.
-
#53838 mondjuk tényleg jo ötlet azok a kihuzhat fiokok a tüztér mellett , ebbe akár az elkészült kaját melegen lehet tartani amig elkészül a többi vagy a másik fogás. -
Ronin666 #53837 Persze, nem is azért mondtam, csak hogy ég és föld a különbség a két lemez között. Ha lesz már kész modell, azt lefotózom és felrakom ide is. :) -
#53836 erőtanilag egy tartály azért elég más tészta, mint ez a tekert doboz az alján. :) Legyártjátok, megnézitek, eldöntitek. Ennél jobb módszer nincs nagyon. -
Ronin666 #53835 Egyet le fogunk gyártani nemsokára és abból tanulva biztos lesz rajta változtatás. Az első darabnak már meg is van a gazdája :). Kialakítok neki egy helyet, aztán teszteljük a haverokkal. A szélességét még azért előtte valószínűleg kicsit növelem.
Szerkezetileg az egész nem lenne jó választás, de ettől egyedi. Én 0,8 és 1,5 közötti lemezvastagságban gondolkoztam. A belsejébe pedig zártszelvényt tennék. Sokat nem növel az áron és a munkán. Amitől én tartok, hogy a kis láb és nagy szélesség miatt rezonálni fog ami a szélénél igen zavaró lesz és gagyi hatása lesz tőle. Viszont ha belekerül a zártszelvény és kap egy masszív talpat, akkor nem hiszem, hogy nagy gond lenne vele. Ha 0,8-as lemezből nem lesz elég merev, akkor feljebb kell vinni a vastagságot.
Az ember akinél vannak a gépek elvileg tud 10-es lemezt hajlítani. Ha nem változtatok rajta. Vagy nem kell olyan vastag lemez, vagy más irányba viszem a kivitelét. Vagy marad a sima szögletes vasnehezék. :)
Amúgy jelenleg 1,5-ös saválló lemezből gyártatok tartályokat, amikben 7-8 bar nyomás van. A lemez meg sem mozdul, az már elég masszív. Anno első körben ott is 0,8-as lemezzel próbálkoztam, de annak kinyomta az oldalát már az 5 bar is. -
#53834 gondolj arra, hogy mennyit nézik az emberek egy ilyen sezrekezet alját. A jelenlegi design ráadásul erők és hajlás szempontjából sem a legjobb választás, arról nem is beszélve, hogy mivel hajtasz le egy ilyen vastag lemezt ilyen ívben. A tetején jó ötlet ez a két kihúzható fiók, de én még mindig bajban lennék, ha a húsz szelet steaket ugyanennyi csabait meg pácolt csirkét tartalmazó tálat le kellene tennem valahová, amíg a rablóhúsocskákon megpirul a hagyma... -
Ronin666 #53833 Lehet. de sajnos a túl egyszerű talp valahogy rontott az egészen. Szvsz eddig ez lett e legjobb, viszont ahogy írtad is, ha valaki le tudja csavarozni, akkor valószínűleg az lenne a legjobb megoldás.
Lehet hogy egy 8-as lemez is elég :)
Itt van még egy kép ahol ki van nyitva az egész: grillező nyitva
Amúgy ez a design sokkal jobb szerintem is, de itt már elborultam és elmentem a drágán kivitelezhető grill felé. Ezt már nem nagyon lehet 60 pénzből kihozni. Szerintem csak a gyártás elmegy 150 ig minimum, de majd kiderül. Az biztos hogy erősen fog majd a ceruza ennél a verziónál. :) -
#53832 A talpat szerintem felesleges ennyire túldimenzionálni. Egy felcsavarozható vastagabb (azért nem 10es... :D) lemez kellene, amit elhagyva akár lerögzíteni is lehetne az egységet. ez a design nekem sokkal bejövősebb. -
nenad #53831 ha ezt fűre illetve kertbe rakod a lábazat alsó eleme és a lap között túl nagy a távolság, talán úgy jobb lenne ha nem lenne benne ív, mert akkor a lábak besűllyedhetnek a talajba a lap meg megtámaszkodik ahol tud. Így csak a lábakra illetve az ívre helyeződik a súly, ami lehet nem túl szerencsés. Ezt még átgondolnám, a többihez nem értek. -
Ronin666 #53830 Megvalósítás nem gond. Az egyetlen hiba az ár, viszont nem ez lesz az "itthoni" modell. Édesapám már az előző rajzok alapján elkezdte kirajzolni azt a verziót, amit még jó árban ki lehet hozni. Itt már sok a hegesztés, elszalad az ár, de csinálunk egy ilyen komolyabb modellt is és megpróbálkozok fele külföld felé.
Azért lett ilyen vastag a talpa, hogy fasza stabil legyen. -
#53829 Az alsó lemez vastagságát elnézve nem lehet valami könnyű a cucc. -
#53828 így viszont már a megvalósítás ... nemtudom lehetséges ezt összerakni? -
Ronin666 #53827 Kicsit sikerült tovább haladnom a grilezővel a kapott ötletek és pár új elképzelés alapján:
Grillező -
nenad #53826 ez se rossz, de jóval lasabb összességében. Igen a 2,01 es sdk az ami problémázik sajna. Én szerencsére nem upgradeltem arra. -
marcee #53825 Nekem a SmallptGPU v2.0-t sikerült eddig csak működésre bírnom és abban lehet tárgyakat is mozgatni. A SmallLuxGPU v1.3 "link failed" hibaüzenettel leáll (HD4850, W7 x64), bár ez úgy tűnik az Ati Stream SDK 2.01 hibája, legalábbis ezt találtam gúglival. -
nenad #53824 itt a kamerát lehet mozgatni mást nem nagyon.
Most demoztak egy két képet az apha mappal ivy generátorral. Lehet most este ezt és a bumpot fogom betenni. Egy két apró bugger van még azokat majd levadászom ,aztán annyi.
Piszok jó funkciónak tünik a participating media, egyfajta legeőt vagy egyéb közeget szimulál, amiben a fény vagy gyengül vagy "erősödik" így létrehozva a köd, vagy a az ablakon beszűrődő fény hatásait. -
#53823 Sziasztok!
Elnézést kérek, ha hülyeséget kérdek. 3Ds 2010 alatt van egy meglehetősen idegesítő dolog, amit nem sikerült eddig beállítanom. Nevezetesen az, hogy az Alt+W-vel kinagyítom valamelyik viewport-ot és utána a megfelelő billentyűkkel váltogatnék a meglévő 4 viewport között, akkor pl a T megnyomására nem a Top viewportra ugrik át, hanem az aktuálisban helyezi át a nézetet ortografikus felülnézetre. Magyarán amikor váltogatok, akkor nem a meglévők között ugrál, mindegyiknek a saját megjelenítési beállításait használva, hanem abban az egyben váltogat nézetet. Én meg idegbajt kapok, mert míg mondjuk Left nézetben wireframe megjelenítésre volna szükségem, addig perspektívben maradnék a sima árnyalt, textúrás nézetnél. :)
Valaki...? -
#53822 "célirányos fejlesztés" :)
Köszönöm a képeket, az biztos, hogy ezek a progresszív rendszerek valami eszméletlen jók előnézeti sebességben, főleg, ha a memóriakezelés is dinamikus, és lehet menet közben geometriát ki-be cserélgetni anélkül, hogy újra kelljen inicializálni az egész rendszert. -
nenad #53821 eh, be volt állítva az scale az infranviewban. :D
16 min
2 min
-
nenad #53820 csináltam egy 2 perces és egy 16 perceset ebből, a legós az jóval gyorsabb, ugyogy ott kb 1 és 5-6 percre kell számítani. A felbontást jelen pillanatban az ablak mérete korlátozta így 1924*1065
2 perc
16 perc
Esetleg majd segíthetsz tesztelni az exportert valmelyik nap.
Még ami fontos és bele kell tenni az a bump, alpha és a scattering media.
Ennyi kell nekem ahhoz, hogy az Evermotionon elinduljak majd a képemmel amit ezzel renderelek le. -
nenad #53819 passz. azt nem, tudom, de majd megnézem neked. De sztem simán belefér és ha más nem a preview brutálisan gyors. -
#53818 Egy ilyen jelenetből, vagy a legósból készítenél egy valós munka folyamatban is használható méretű rendert mondjuk (2K pl) egy 5 és egy 30perces idővel ( a konvergencia végett) -
#53817 Csinos lett! -
nenad #53816 Két mat + doftest. Erre ez is jó. Bár nyomtam egy két interiort is, ott még elfogadható volt a sebesség, főleg unbiased rendering szempontjából, Kb fél óra alatt nagyon jó képet lehet kapni.
-
Midas #53815 de csak mert benne van a kezed :D -
nenad #53814 Haha, piszok jó lett! gratula! -
Midas #53813 Nos befejeztem a kis univerzumos kepem ami nenad wirezerje nelkul nem johetett volna letre koszi megegyszer :)
Pics universe -
#53812 KHE! -
nenad #53811 Kellemes Húsvétot Emberek! -
#53810 - Unwrapnál nem sikerült reprodukálnom a problémád, mindig van sub-object szint.
- Viewportban orbit, pan-en nem tudsz lassítani. Egér görgő érzékenységét a zoomoláshoz igen (pref/viewports/wheel zoom inc), a mozgatás és a forgatás érzékenységén a perspektivikus nézetben úgyszintén lehet változtatni (pref/gizmos/persp sens). Ezenkívül modellezéshez érdemes még subObject modera állítani az orbitot (hosszan tartva a gombot a jobb-alsó sarokban az orbiton legalsó). -
#53809 ja és még valami lehet valahol a viewport mozgatás sebességén vagy finomságán állitani, mert a kisebb részekre valo ráközelitéskor nem tudok igy kijelolni mozgatni semmit mert vagy tul sokat mozdul a vertex vagy a nézet ugrik és vagy távol lesz a kivánt rész vagy már a modell beljejében vagyok.
-
#53808 Igen Unwrap UVW módosító.
Ja egy kicsit furán irtam .Sima polyba modellezek, csak közbe rányomok a subd részre hogy hogyan mutatna smootolva a modell és ott látszik hogy néhol elrontja a formát , de csak ezért nem szerettem volna plussz élt beletenni, mivel nemárt ha 5000polyból megálna a modell most vagyok 900nál és még az alapformával sem végeztem nem hogy a részletekkel.
Vagy nekem az is megoldás lenne ha valahogy rendezettebb formát mutatna a modell felülete, külföldi forumokon a lowpoly modelek is olyan sima és gömbölyü formájunak néznek ki nekem meg ahány polymodositás annyi szinárnyalat látszik még rendernél is darabos a modell . -
#53807 - Unwrap UVW módosító?
- Akkor az viszont már a játékmotoron és az exporteren múlik. De miért akarsz te subdivet használni játékmodellnél? Elég ritkaság, hogy egy engine támogasson ilyesmit. Vagy ha meg normal maphoz a high poly modellnél, akkor ja, ott jobb ha maradsz a több polynál. A low poly modellnél a shading elsimítását, vagy élességét pedig a smoothing groupsal lehet állítani, ahol a különböző groupok közti élek élesek maradnak, az egy groupba tartozó szomszédos faszek közt pedig sima. -
#53806 igen arra gondolok, de nekem csak a neve jelenik meg a modositonak és nem lehet lenyitni hogy kiválasszam a submodokat , tehát nincs face mode sem .
Ez a crease paraméter jo lenne de nem biztos hogy igy maradna meg a modell ha elkészülte után bekerülne akár egy játékba vagy más rendszerbe valo megnyitás után. igy akkor marad a duplikálás ha más lehetöség nincs -
#53805 - Unwrapnál a viewportban való kijelölésekre gondolsz? Ha face sub-object modeban vagy, akkor aktivizálódniuk kell.
- Van crease paramétere a meshsmooth-nak, edge sub-object mode és ott kijelölgetve, de csak NURMS methode-al. Viszont lehet szenvedni akkor az abszolút éles részekkel. :) -
#53804 ujbol lenne 2 kérdésem.
Az egyik ha rámegyek az UVW wrap modositora akkor miért nem jelennek meg a submodjai ahol ki tudnám jelolni a dolgokat igy hiába nyomom le az edit gombot nem ad be semmit a textura beállito ablakban.
A következö hogy ha lowpolymodellnél maradok akkor hogyan tudom azt megoldani, hogy tul nagy polyfelhasználás nélkül éles éleket tenni a modellbe hogy a subd surface modifinél ne gkerekitse le ahol nem kell.A letörés az ugye megduplázná a polykat azon a helyen. -
nenad #53803 kis mattest a szokásos legó autóval. 2 perc a renderidő, és minden anyagnak van kausztikája.
durván használhatóvá kezd avanzsálni a cucc.
-
nenad #53802 Kis dof test SmallLUxGPU val. V;g-l a volumetrikus dolok miatt is, ezzel fogom leképezni a Evermotion - challenge képet.
-
#53801 sikerült, köszi -
#53800 és melyik groupban?