Én teszek magasról, hogy fizikailag korrekt-e, vagy sem, mert nem attól lesz jó a kép. Viszont, ha minden úgy viselkedik, mint a való életben, akkor kiszámíthatóbb, hogy mi jön ki a gépből, mire számítsak, és ez időt, energiát spórol meg, nem is keveset, én ilyen irányból szemlélem a dolgot, mert erre szorít a napi rutin.
Az, hogy a végén mappeled nem különbözik sokban attól, ahogyan mondjuk fotózni fotóz az ember. Van egy világ, aminek vannak egész egyszerű törvényességei a felszínen, ebből lecsapódik egy kép a filmen, ami kép kialakulására a filmnek addig semmi hatása nem volt. A film lesz a mappelés, hiszen kémiai folyamatok indulnak meg, amik leképezik a világ által előállított fényhalmazt egy másfajta térbe. Ha a fényképezőgépemen be lehetne állítani, hogy a látott szobában a falról visszavert fénynek mekkora legyen a szaturációja, akkor működne úgy, mint ahogy Te javaslod a piszkálódást.
Bencsab képeinél pedig nekem is a régebbiek tetszenek inkább. De ebből vitát rendezni teljesen felesleges, mert nem ettől lesz szép egy kép.