"Aki másnak felbontás...!"
-
az a baj hogy megint elsodródtunk a lényegi kérdéstől
nem a tanfolyamokkal van a gond de itt nagyon rá lett húzva a dolog.
az oktatás jó ha az ember megtanulja a dolgokat. pl Sámán nálad ez az angol meg egyetem meg miegymás.
Egy angol tanfolyamon sem fogod megtanulni anyanyelvi szinten a dolgokat hanem csak akkor ha utána használod is a nyelvet. az egyetem főiskola és általában az összes oktatási intézmény nagyjából azt tanítja meg hogy ha elvégzed utána hogyan tanuld tovább az adott dolgot. legyen az nyelv stb. r-go alapokat szolgáltat a későbbi fejlődéshez.
itt nem a tanfolyamok szintjééről vagy szükségességéről szólt a kérdés. hanem fel lett dobva két olyan iskola amik a 3d képzéssel foglalkoznak.
a lehúzás és irónia tárgya az volt, hogy ár érték arányban ezek az iskolák inkább lehúzásnak számítanak mint oktatásnak.
én pl 30 40 ezret biztos elköltenék arra hogy beüljek egy 3d oktatásra ahol van esélyem arra hogy olyat tanulok ami pl nincs benne a help ben . egy normál szoftvernél pl word excel stb is megvoltak az alapjaim, de volt egy ingyenes oktatás és nagy mellénnyel elmentem hogy mekkora király leszek .
de az első óra arról szolt hogy ki ismeri az alapokat. aki nem ismerte azt áttették egy másik csoportba ahol azt oktatták , a maradék ott maradt 10 embernek meg elkezdte az oktató magyarázni a különböző makrókat és makró készítéseket. amihez lövésem nem volt.
De hozzáteszem ez ingyenes volt. tehát ár érték arányban mocskos jól jártam .
Remélem irónia nélkül és érthetően elmondtam miről szól a dolog.
itt is többen vagyunk úgy hogy kéne egy work shop. ahol összeülünk egy lakásban és tovább képezzük magunkat. lenne 2 3 előadó akik elismerten "tudnak" ebben a szakmában és a többiek tanulnának kérdezhetnének ellesnének technikákat fogásokat.
de nem kerülne ez az egész fél millába vagy 200 ezerbe.
a tanfolyamokat is megértem miért annyi amennyi az ár. mert egyrészt eléggé speciális terület nem hiszem hogy telt ház lenne állandóan. a másik meg ha belegondolsz ez olyan mint a szerszámkészlet ami nem attól drága mert annyiba kerül hanem mert pénzt lehet vele keresni. nah ez is azért drága mert pénzt lehet vele keresni . kimutathatóan egyre szarabbul de lehet. Akkor meg is érteném ezt a dolgot ha pl vér profikat képeznének aki kilépve a suliból leülve egy géphez , kapásból össze tud rakni egy belső látványképet fotó minőségben úgy hogy tökéletesen tudja optimalizálni a minőség / renderidő arányt , aki érti mi a photon meg az aa meg a hasonló szak dolgok amiket spec még én sem értem csak használom. de ezekben az iskolákban ezt nem kapod meg .
mintha lenne egy lézeres spektrométered aminél tudod hogy a különböző vegyületek elemzésére szolgál és habár van egy használati utasításod ami ott lóg a gép mellett és el is mondta neked egy oktató hogy milyen sorrendben nyomkodd a gombokat de hogy miért és hogyan működik valójában azt nem.
örülök hogy időről időre előjönnek ezek a dolgok mert mint az utóbbi időszakban mindenki én is megéreztem már azt hogy kijön valaki egy friss iskolai papírral hogy ő 3d modellező és papírja van róla, esetleg bekerül egy jó munkahelyre és utána itt ezekben a fórumokban kérdezget olyanokat hogy az embernek az agya elszáll. vagy olyan minőségű munkát készít hogy a megrendelőnek elmegy a kedve az egésztől , és mindezt persze a piaci ár töredékéért amivel meg a tényleg jó szakemberek maradnak munka nélkül.
nah elfáradtam ebben a meddő vitában valaki dobjon egy szekrényt ami nincs elfrrezve