Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• npeter
    nem vagyok én sámán, ne baszogasámán :P
    viccet félretéve: te is mintha kissé félreértetted volna a hozzászólások mondanivalóját.
    Valszeg a két említett kurzusról itt nagyon senki nem fog tudni nyilatkozni, mivel még a közelében sem járt. Persze ezt 100%-san csak a magam nevében írhatom.
    röviden leírom az én storymat:
    3d max-el még főiskolai évem első heteiben ismerkedtem meg, amikor is szobatársam lett 1 srác, aki akkor nemrégiben írta a max 4-es könyvet. Midig is szerettem alkotni, rajzolgatni (a kézirajzolgatás mára már teljesen eltünt az életemből sajnos) , ezért rögtön magával ragadott a modellezés szépsége. Eleinte tőle kérdezgettem mindent, de aztán adott 1-2 könyvet, megtanított az 'F1' billentyű varázslatos használatára, és sok sok tutorialt keresgéltem. Több értelme volt, hogy magam jártam a dolgok után, minthogy ő-t kérdezgettem volna állandóan. Nem vitatom persze jó segítség volt, hogy ott volt a közelben vki, akitől kérdezgethettem. Akkoriban persze még alig-alig volt magyar nyelvű tutor, úgyhogy kénytelen voltam külföldieket olvasgatni. Emléxem volt olyan időszakom, hogy annyira "kocka" voltam piálás, bulizás közben is max-oztam, aztán mikor elmentünk sörözni, bebaszcsizni:) ment a render. Én is átestem azon a ponton, amikor lelkes kezdőként már a második héten animációkat akartam (volna) készíteni.
    Azóta persze már lett diplomám, de pl. annak sem vettem még hasznát igazán, mivel maszeknál melózok nagy ívben tesz a diplomámra, nyelvvizsgámra. Sőt ha lenne max-os tanfolyami eu-s papírom arra is nagy ívben tenne. Nagyon sok helyen 'csak' a tudás számít, nem pedig a papír, persze kétségtelen jól jön az is néha -néha.
    Na ennyi, respect