Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• repvez
    Kéne egy kis help
    Már régebben letöltöttem erröl az oldalrol letöltött geotiff height mapott akkor jol mukodott ha egy disp modifilterrbe betettem, de most letöltve nem müködik ez a megoldás a disp nél nem tudok magasságot állitani.
    Egyedül akkor van hasonlo eredmény ha a materialba bumpnak rakom be és 1000-es értéket adok neki.
    És az a fura hogy a régebben letöltött geotiffet meg tudtam nézni acdsee képnézegetöben és látszodott a modifiler után a wievportban is a modositás a mostani csak egy fekete kép.PS-be berakva és autokontraszt alakalmazva megjelenik a normális szürkeárnyalatos kép, de amikor el akarom menteni igy nem jelenik meg utánna a mentett mappába.

Ha megoldodik ez probléma akkor hogyan derithetö ki hogy a heightmapon melyik a legmagasabb pontnak megfelelö hely ill hogy át lehet-e alakitani olyan polymodellé a plane-t, hogy elmentve ne kelljen ugyan ahhoz az eredményhez a heightmap.Mert a 2 heightmap összesen 130mb és gondolom ekkora felbontásnál már a textura mérete is elég nagy igy gondoltam ha a heightmapot kiiktatjuk akkor sok helyet sporolok ami egy játékban nem elhanyagolhato a betoltésnél.