nenad#47870
6 perc az utolsó fázis, arenderelés 1,6ghz turion 64x2.
Redqueenek a gyorsasága, és a minősége. Egyenlőre főleg exteriorre, vonazkozóan. Nagyon gyorsan renderel olyan képet amit pl vrayben irradiance mappal nem is lehet megoldani, csak brute force gi-al.
A photon mappingal megtüzdelve az interiörok is relative gyorsan renderelődnek, és még a hajszálvékony vájatok is meglátszódnának. Sajnos, van egy két probléma amit nem tudok megoldani, pl a smoothing problémája. Ugye egy objektumon sokféle smoothing group lehet. Mig RQ ban csak egy smooth van / object. Emiatt pl a teapot, illetve néhány procedurális objektum furcsán renderelődik, amire egy jó megoldás van, egy jó weld. Onnantól kezdve mionden ok.
Egyébként maxwell, indigo (nagyon jó ingyenes alternativa), fryrender stb, szintén ilyen limitáltak, de ez szimplán elég az ember fiának. Szintén nincsen sub object material, tehát ott az objektumokat szét kell(ene) detacholni és ugy exportálni. Ez egy ilyen renderer. Sztem alapjában véve igen komoly kis cucc.
ezen az oldalon, van néhány jó kép. link
Szoval ez van, Nekem rq személyen kedvencem is, hobby is. Illetve bizom asrácban aki megírta a renderert. EGy nagyon jó statiszkus srác. Most már csak gyorsítani kellene az exportot. Irigyelve nézegettem a vray exporterét, azán belenézve azt láttam ugyanazt használják ők is, csak a file format miatt sokkal gyorsabban, illetve kisebb helyet kigasználva menthetnek.