63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #47872 Akkor AL, téged is megkérnélek, hogy nézz rá. Kiváncsi vagyok, illetve arra is, hogy mind a 4 mag megy e, photon map, illetve renderelésnél. -
Geccoka #47871 Nekem a render 150 sec, a photon casting viszont csak 70 sec egy huzott 2 magos gepen, miert lehet neked olyan sok? -
nenad #47870 6 perc az utolsó fázis, arenderelés 1,6ghz turion 64x2.
Redqueenek a gyorsasága, és a minősége. Egyenlőre főleg exteriorre, vonazkozóan. Nagyon gyorsan renderel olyan képet amit pl vrayben irradiance mappal nem is lehet megoldani, csak brute force gi-al.
A photon mappingal megtüzdelve az interiörok is relative gyorsan renderelődnek, és még a hajszálvékony vájatok is meglátszódnának. Sajnos, van egy két probléma amit nem tudok megoldani, pl a smoothing problémája. Ugye egy objektumon sokféle smoothing group lehet. Mig RQ ban csak egy smooth van / object. Emiatt pl a teapot, illetve néhány procedurális objektum furcsán renderelődik, amire egy jó megoldás van, egy jó weld. Onnantól kezdve mionden ok.
Egyébként maxwell, indigo (nagyon jó ingyenes alternativa), fryrender stb, szintén ilyen limitáltak, de ez szimplán elég az ember fiának. Szintén nincsen sub object material, tehát ott az objektumokat szét kell(ene) detacholni és ugy exportálni. Ez egy ilyen renderer. Sztem alapjában véve igen komoly kis cucc.
ezen az oldalon, van néhány jó kép. link
Szoval ez van, Nekem rq személyen kedvencem is, hobby is. Illetve bizom asrácban aki megírta a renderert. EGy nagyon jó statiszkus srác. Most már csak gyorsítani kellene az exportot. Irigyelve nézegettem a vray exporterét, azán belenézve azt láttam ugyanazt használják ők is, csak a file format miatt sokkal gyorsabban, illetve kisebb helyet kigasználva menthetnek.
-
#47869 amúgy neked alle zusammen volt 6 perc vagy csak a renderidő? és milyen gépen? -
#47868 igen lenyomtam a minőséget, mert ide tudtam csak felrakni a galériába és nem tudtam, hogy elfér-e, de úgyis csak a dos ablak a lényeg. én vray-t használok (nagyjából csak lightmap számításra) az egyetlen bajom a vray-jel, hogy anim esetén mozgó fényforrásnál még nem sikerült elfogadható minőséget elfogadható idő alatt, sőt elfogadhatatlan idő alatt sem produkálni vele :) a maxwell-t próbáltam még, de nagyon tetű, a mental ray kedvéért nem tanulok meg shadert programozni :), final renderről meg brazilról nincs véleményem mert még kb 4-es max idején próbálgattam őket.
szóval redqueennek mi az erőssége? -
nenad #47867 te milyen rendermotort használsz? -
nenad #47866 köszi, a kép amit beszurtál elég low quality jpg lett.
eredeti
Ilyen erős gépen jobb kevesebb photon, és több samples. Gyorsabban végetér. -
#47865 majd' nyolc perc foton számolással. kicsit pocséklós ez a veresmaca :) miért jó amúgy ez a render motor? -
itt van -
#47863 csak h legyen kép is:)
-
nenad #47862 hozz letre egy könyvtarat valahol, aztan benchmark.bat. Amkor alul lefuott kiirja masodpercben mennyi volt a renderido. Arra is kivancsi volnek, hogy kihasználja e mind a négy magot.
Köszönöm széepen.
benchmark -
#47861 Ackro emgelőzött. Nem frissítettem.:P -
#47860 Holnap megnézem neked, ha elküldöd az rq scenefilet akkor konkrétan azzal, amit te néztél. -
#47859 linkeld be én megnézem -
nenad #47858 vki négymagossal nem futna neki egy interior test scennek?
nálam 6 perc, teljesen sima, glossyval füszerezve, kiváncsi lennék mennyi a renderideje quad core-al.
-
#47857 respect! -
#47856 Nagyon f*sza! -
nenad #47855 Na igy azt hiszem feladtuk a leckét vraynek meg a többinek.
A tegnapiban elég sok bug volt, bocs.
Csak Press render. Illetve ebben már van Render Elements támogatás, alul ki lehet választani mely csatornákat akarod elmenteni, és milyen mélységben, 8/16/32 bit/channel.
rQ exporter beta 2
Akkor amig a material el nem készül ennyit erről. A Exteriort mindenkinek ajánlom kipróbálni vele.
;-) -
Rees #47854 Nagyon jól fest, de valamiért a legelső verzió tetszett a legjobban.:) Valószínű, hogy a DOF miatt, anélkül ez a kép jobban fest. Bár az estésnél jó, de a nappalinál nem ok. -
#47853 Rendkívül hangulatos , csak engem valahogy zavar az erős DOF. -
kekpolos #47852 tegnap este picit jáccottam. Tudom, a hold ki van fehéredve, direkt
-
nenad #47851 csak max2008/2009 illetve max9 avguard extensionnel. -
nenad #47850 redqueen letölt kitömörít egy mappába, (érdemes leszedni a régebbit is, és felülírni) majd maxban beállítja az utvonalakat a browse buttonokkal, (nem törődik vele, mere dől a slash) és megnyomja a render butont. A scene folder akarhol lehet, az outputot, oda teszi.
meg1x használj photon mappingot, azaz adjál neki 2-3 milla photont, és 256 samples, így kiadja egy tesztnek, és meglepen gyors lesz. illetve nem vagy nagyon kevés fehér pötty lesz.
Ezt majd orvosolom a következő releaseban
-
bencsab #47849 Én az első bétaverziók óta használom, nagyon jó kis progi, de sajna már nem ingyenes. -
nenad #47848 ha esteleg vki talál vmi bugot azt kérem priviben nyomja át, teljesen befloodoltam az oldalt. -
nenad #47847 ha esetleg megfikkan vmiert akkor, huzd be megint az ablakba és nyomj egy rendert, az lenullázza. -
nenad #47846 a legjobb metódus, beadni neki 2-3 milla photont, (skylight is emittál photont)aztán 256 samples és hajts. -
#47845 Köszi! Kipróba -
nenad #47844 meg1 dolog, a legujabb rqban van egy bug, az előző ebből a szempontból jobb.
rq régebbi
ezzel felülírva az ujat menni fog. -
nenad #47843 a hdri mappal kapcsolatban, a hdrshoppal, könnyel lehet konvertálni .pfm (portable floatmap -be) illetve a panoramic tranformatiónál latitude-longitud-ba... -
nenad #47842 install: csak dobd be az ablakba..
geomexport egyenlőre két szálon.
Redqueen letöltése -
nenad #47841 Szisztok,
Az első RedQeen Exporter Beta1. :-)
Csak néhány szó, Standard material only, egyenlőre.
Reflekció/refrakció hoz , raytrace mapot tessék betenni,
a mértékét szinét pedig, A basic material Extensions rolloutnal, A Tint color pickerrel lehet beállítani. (a raytrace mapnál)
Bump mapba, csak normal mapot lehet tenni, sima bumpmapping nincsen. (rq nem tamogatja)
A reflekciónál/refrakciónál tessék vigyázni, hogy a diffuse colorral additív, tehát igen világos lehet, illetve fehér pöttyöket idéz elő. A fehér pöttyök teljes eliminálása jelenleg csak nagy sample értékkel illetve aa értékkel lehet. AA 16 samples már igen magas minőséget eredményez.
Az extinciont (fog color, fényerő csőkkenése/m) a Standard Materila, Extended Paraméters, filter colorral lehet állítani. Ugyanitt az IOR-t.
A glossyness mértékét a Glossiness csuszka. 1-999.
A self illum multipliere egyenlőre az Extended Paraméters, wire size multipier. (bocs nem találtam jobbat)
Interiornél érdemes az albedot 1 re állítani, Albedo - A visszaverődő fény rációja, gyakorlatilag egyfajta GI multiply.
Direct light és omni light supported.
Az árnyékok általában megfelelőek defaulton, ha tőbb shadow sample kell akkor A SHadow Map Params rollout-nál a Sample Range-t lehet felhuzni. (shadow mapot kell beállítani)
Az omni (point) light külöbösen szép fényt ad interiőrökben.
Érdemes kipróbálni a progressive photon mapot is.
Különösen causticos jelenetekre.
A polygonok egyoldalasak, a normalokra, és a tiszta geometriára figyeljetek.
Uww mapping. Tilet materialban ne állítsatok, automatikusan tilezödik. A map megjelenésének méretét az uvw -vel határozd meg, érsd, scale ezerrel.
Mindez addig amig nem készül el a saját materialja.
Mint minden rendererhez ehhez is szukséges egy kis experiment. Türelem rózsát terem.
:-)
redqeen exporter beta 1 -
kekpolos #47840 direkt süt szembe, a hangulat miatt. Ez amúgy egy reggeli napsütés akar lenni :P
Acsati: ecsettel.
-
#47839 Engem csak az zavar kicsit,hogy szembe süt a nap. -
#47838 segítsetek!
egy olyan hasábot szeretnék egy egyenes vonal mentén kifeszítéssel csinálni, aminek az alsó lapja kör, a felső meg mondjuk háromszög. sajna nem sikerül :( -
nenad #47837 jó kis programnak látszik, főleg ha van batch is... :D -
#47836 Ez volt már?
crazybump
Egy kis progi textúrákhoz.
-
#47835 ilyen wire képet hogy kell csinálni? -
zenoka #47834 nagyon fasza lesz ez ugy erzem:D -
nenad #47833 miyen jármű lesz rajta?