Van egy furcsa történés, amit nem bírok megmagyarázni. Szal van a DOSCH 3D-nek a 2007-es autómodell gyűjteménye. Először azon röhögtem, hogy véréj kompatibilis modellként árulják, holott sima standard materialokkal vannak megoldva a MAX9-es formátumok. De sebaj. Gondoltam tesztelem, és fogtam egy asztonmartint, ahogy a nemrégiben posztolt képről emlékezhettek, és csináltam egy 200-as tesztrendert. Tökjó volt, heppi, meg minden. Aztán élesben, amikor csináltuk az áruház látványtervet, akkor jött az agyvérzés, mert valahogyan ha több különböző autómodellt másolok, akkor a véréj egyszerűen olyan lassan számolja már magát a Light Cache-t is, hogy évekig eltartana egy kép.
Próbáltam mindent. Konvertáltam a materialokat V-Ray típusúvás, semmi. Fogtam és az egész autóra egy normál VRayMat-ot raktam, akkor sem számolta gyorsan. Utána elkezdtem visszatörölni az autókat, és találtam három olyan kocsimodellt, amiket több százszor is sokszorozhattam együtt, mégis gyorsan leszámolta. Próbálgattam aztán egyesével, hogy melyik modell lehet a ludas, de valahogy túl sok lett a kieső.
Van erre a dologra valakinek ötlete, tapasztalata? Jah, MAX9 + VRay 1.5 RC3