63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Tulajdonképpen mondhatnám, hogy én megmondtam, azt is, hogy olvass vissza az előző hozzászólásomig, vagy mondjuk zeno cpu használat problámája, és arra putyi válasza is segítőleg hathatna, de...
  • npeter
  • zenoka
    meg mindig jobb mintha a szemed:) cimbi volt szemorvosnal jo multkor azt mondta neki a doki hogy a squashlabda pont akkora hogy betud menni a szemuregbe a meglevo "golyo" kiszoritasaval:D azt mondta a doki szar latvany:) ehehe
  • lac coo
    Az igen ...!
  • npeter
    Én akkor rosszabbul jártam majd 20 éve: haverom csuzlival lötte ki véletlen 1ik fogamat:( le is tört belőle 1 darab
  • ThomasGins
    Frankós!
  • zenoka
    jaja tegla szerintem is nagy ha leveszem akkor semmi sem latszodik belole:D meg ugye render az mar nem a melo resze volt csak sajat szorakoztatas:D
    jah sima poly zsonglorkodes (extrude, inset,quickslice) meg grid hegyek:)
    jovolt a hetvege toltam 2 oras squash-t csak pofan lott a cimboram labdaval:D
  • npeter
    Frankó meló. Látom neked is jó 7végéd lehetett:)
    Nekem talán kicsit nagynak tűnnek a tégla? burkolatok, igaz kisebben meg alig látszódna belőle vmi:(, aztán lehet én néztem el, ekkorának kell lennie. A wire tok jó:), szép, letisztult, tetszik. 'Sima' extrude, bevel, inset , stb? poly zsönglőrködés?
  • zenoka
    nah hogy kepet is dobjak mert regen toltam:D
    most hetvegi gyorsmodelezos melo:
    anyagokat csak ugy radobaltam
    kep_1
    kep_2
    wire
    pentek este kezdtem es ugy ma ebedre lett kesz:D
  • hunkircsi
    Hi!

Van egy furcsa történés, amit nem bírok megmagyarázni. Szal van a DOSCH 3D-nek a 2007-es autómodell gyűjteménye. Először azon röhögtem, hogy véréj kompatibilis modellként árulják, holott sima standard materialokkal vannak megoldva a MAX9-es formátumok. De sebaj. Gondoltam tesztelem, és fogtam egy asztonmartint, ahogy a nemrégiben posztolt képről emlékezhettek, és csináltam egy 200-as tesztrendert. Tökjó volt, heppi, meg minden. Aztán élesben, amikor csináltuk az áruház látványtervet, akkor jött az agyvérzés, mert valahogyan ha több különböző autómodellt másolok, akkor a véréj egyszerűen olyan lassan számolja már magát a Light Cache-t is, hogy évekig eltartana egy kép.
    Próbáltam mindent. Konvertáltam a materialokat V-Ray típusúvás, semmi. Fogtam és az egész autóra egy normál VRayMat-ot raktam, akkor sem számolta gyorsan. Utána elkezdtem visszatörölni az autókat, és találtam három olyan kocsimodellt, amiket több százszor is sokszorozhattam együtt, mégis gyorsan leszámolta. Próbálgattam aztán egyesével, hogy melyik modell lehet a ludas, de valahogy túl sok lett a kieső.

Van erre a dologra valakinek ötlete, tapasztalata? Jah, MAX9 + VRay 1.5 RC3
  • zenoka
    nem, vray proxy mentes volt
  • zenoka
    hutes rendben. furi mert csak bizonyos jeleneteknel csinalja most gyorsan elinditottam 4-5 ot egy massiknal is tapasztaltam..annal a kettonel csinalta amiben vraydispmod volt..erdekes:S
  • putyi
    ha vray proxi-kat használsz,akkor nemes egyszerűséggel nem tudja elég gyorsan betölteni az adatot, így a cpu-nak várnia kell a feldolgozandó adatra.
  • nenad
    nézd meg a hütést, illetve a neten keress rá esetleg bugra, illetve probáld meg másik rendererrel is..
    hátha az a baj.
  • zenoka
    hmm kerdes: lehet a 2009 es max vagy a 3gb switch hibaja hogy render kozbe nem 100% porognek a procik? regebben mondjuk 9 esnel ilyen nem volt render elindult es onnan tol kezdve feladatkezelobbe 99-100% volt a 3dsmax cpu hasznalata..most meg latom hogy 80-90% kozott ingadozik..es nem ertem miert:S vagy a prociaim kezdenek megfekudni?:SS
  • marcee
    Köszi!
  • nenad
    http://www.pluginz.com/product/13601?g=6202&category=7&sessionhash=fa2d3b728b56b73d7e0658aca1d0d577#gallery
  • nenad
    ezt probáldmeg, aztán automate-val probáld megoldani.
  • pauly
    Konvertáld át pl 3ds vagy obj formátumba,azt már be tudod importálni...pl deep exploration sok formátumot támogat,azzal is el tudod menteni más formátumba...
  • Smici1985
    Hellosztok!! Valaki megtudja nekem mondani, hogy lehetséges .x file-t importálni a 3DS max9-be?
    Köszi.
  • marcee

Tudtok esetleg ajánlani félautomata-automata programot régi fényképek feljavításához? (karcok, foltok eltüntetése, stb). Nem vagyok egy PS-guru.
  • zenoka
    szerintem ezt letudnad scriptelni viszonylag gyorsan mar ha tobbet ertesz nalam a scripteleshez (en semmenyire):)
  • LouisWu
    üdv,
    sorry a témába nem egészen vágó kérdésért, de talán egy üzi elfér, még ha nem is foglalkozott senki ilyesmivel. Egy egyszerű háromszögháló-modellre lenne szükségem OpenGL-beni használatra, ahol úgy kell megadni a háló koordinátáit, hogy 3 pont megadása definiál egy 3szöget, utána pedig minden újabb pont még egy háromszöget határoz meg, aminek 2 csúcsa az előző 3szög utolsó 2 csúcsa, a harmadik csúcsa pedig a megadott új pont.
    Van ötletetek, hogy hogyan lehetne kényelmesen kivarázsolni maxból az ilyen módon igényelt pont-koordinátákat?
    (de ha esetleg van más, jobb ötlet egy egyszerű modellnek a maxból OpenGL-be való bevarázslására, arra is vevő vagyok)
    köszi,
  • nenad
    látom ma mindenki egy kicsit más...
  • Met
  • kekpolos
    app repackaging, közismertebb nevén hacker
  • Aldaryn
    Hajrá! :) Csak aztán ne fukarkodj feltölteni, amit mívelsz vele!
  • Aldaryn
    Csak nem önkormányzati képviselő vagy, aki az unott gyűléseken kezdett el először laptopon pasziánsz helyett maxozni, és azóta addikt lett?
  • kekpolos
    A melóinkra? Inkább ne, néha én sem tudom mit csinálok

Nem grafika, bár szeretném ha eccer az lenne, idáig még nem kellettem senkinek
  • nenad
    vettem egy tabletet tollal, genius. baromira jó vele rajzolni, rajzoló programban. a modellezésre most nincsen időm, de remélem abban is jól használható lesz.
  • zenoka
    hahha:D lehet a turogombocra gondolt:)))
  • Aldaryn
    Egész kellemes! :) És öröm a köbön, hogy összeraktátok a webet! Ideje volt már! (beszél a.... :D ) Szuper!
  • Aldaryn
    Hehe... :D
  • npeter
    Szép jóreggelt all!

OFF:
    Na asszonykámtól megkaptam a reggeli adag önbizalomnövelő löketet: úgy alakult, hogy fehér boxeralsót és fehér atlétát húztam ma reggel fel. Párom a fürdőben szöszölt, gondoltam megyek kicsit pózólok neki; mondom: nézd úgy nézek ki,mint ha orvos lennék, tiszta fehérben vagyok.
    erre a Kedves mosolyogva végigmér, majd ezt mondja: inkább, mint egy pék.
    Na puffneki, ezt megkaptam

• marcee
    Az ötletem felét sikerült lelőni, de a másik fele miatt talán még megcsinálom.
  • ThomasGins
    pofásodik ez a sketchup...
  • zenoka
    multkor mar neztem de akkor meg nem volt feltoltve anyag..popec lett!! szep munkak vannak fent:)
  • ThomasGins
    Pöpec lett a weboldal! És nagyon frankók a refek! Amugy egész normális lett ez az 1.5 fölötti joomla,1.0ás verziókat nagyon rüheltem,főleg elmagyarázni vkinek hogy kell használni:)
  • bencsab
    Köszi a grat-ot.
    Még nincs teljesen kialakítva a tartalma a honlapnak, ezért nem harangoztam be, egyébként mostanában lett kész. Nenad webes közreműködésével készült el, ezúton is köszönet neki, bírta a sok rigolyánkat.

Sajnos sok pár ezévi igen látványos meló még nem kerülhetett fel, talán jövőre.
  • npeter
    Frankó! nekem kicsit túl "fehér" a fehér fal. Ha érted mire gondolok, jó tudom, ha meg kissé "koszos" lenne, rögtön nyavajogna a megrendelő: hádde me' koszos az a fal?? :)

apropó link: én eddig hogy nem ettem észre a portfolios lapotokat? vannak köztük nagyon frankó látváyntervek, grat hozzá.