63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#47191 Tulajdonképpen mondhatnám, hogy én megmondtam, azt is, hogy olvass vissza az előző hozzászólásomig, vagy mondjuk zeno cpu használat problámája, és arra putyi válasza is segítőleg hathatna, de... -
#47190 -
zenoka #47189 meg mindig jobb mintha a szemed:) cimbi volt szemorvosnal jo multkor azt mondta neki a doki hogy a squashlabda pont akkora hogy betud menni a szemuregbe a meglevo "golyo" kiszoritasaval:D azt mondta a doki szar latvany:) ehehe -
#47188 Az igen ...! -
#47187 Én akkor rosszabbul jártam majd 20 éve: haverom csuzlival lötte ki véletlen 1ik fogamat:( le is tört belőle 1 darab -
#47186 Frankós! -
zenoka #47185 jaja tegla szerintem is nagy ha leveszem akkor semmi sem latszodik belole:D meg ugye render az mar nem a melo resze volt csak sajat szorakoztatas:D
jah sima poly zsonglorkodes (extrude, inset,quickslice) meg grid hegyek:)
jovolt a hetvege toltam 2 oras squash-t csak pofan lott a cimboram labdaval:D -
#47184 Frankó meló. Látom neked is jó 7végéd lehetett:)
Nekem talán kicsit nagynak tűnnek a tégla? burkolatok, igaz kisebben meg alig látszódna belőle vmi:(, aztán lehet én néztem el, ekkorának kell lennie. A wire tok jó:), szép, letisztult, tetszik. 'Sima' extrude, bevel, inset , stb? poly zsönglőrködés? -
zenoka #47183 nah hogy kepet is dobjak mert regen toltam:D
most hetvegi gyorsmodelezos melo:
anyagokat csak ugy radobaltam
kep_1
kep_2
wire
pentek este kezdtem es ugy ma ebedre lett kesz:D -
#47182 Hi!
Van egy furcsa történés, amit nem bírok megmagyarázni. Szal van a DOSCH 3D-nek a 2007-es autómodell gyűjteménye. Először azon röhögtem, hogy véréj kompatibilis modellként árulják, holott sima standard materialokkal vannak megoldva a MAX9-es formátumok. De sebaj. Gondoltam tesztelem, és fogtam egy asztonmartint, ahogy a nemrégiben posztolt képről emlékezhettek, és csináltam egy 200-as tesztrendert. Tökjó volt, heppi, meg minden. Aztán élesben, amikor csináltuk az áruház látványtervet, akkor jött az agyvérzés, mert valahogyan ha több különböző autómodellt másolok, akkor a véréj egyszerűen olyan lassan számolja már magát a Light Cache-t is, hogy évekig eltartana egy kép.
Próbáltam mindent. Konvertáltam a materialokat V-Ray típusúvás, semmi. Fogtam és az egész autóra egy normál VRayMat-ot raktam, akkor sem számolta gyorsan. Utána elkezdtem visszatörölni az autókat, és találtam három olyan kocsimodellt, amiket több százszor is sokszorozhattam együtt, mégis gyorsan leszámolta. Próbálgattam aztán egyesével, hogy melyik modell lehet a ludas, de valahogy túl sok lett a kieső.
Van erre a dologra valakinek ötlete, tapasztalata? Jah, MAX9 + VRay 1.5 RC3 -
zenoka #47181 nem, vray proxy mentes volt -
zenoka #47180 hutes rendben. furi mert csak bizonyos jeleneteknel csinalja most gyorsan elinditottam 4-5 ot egy massiknal is tapasztaltam..annal a kettonel csinalta amiben vraydispmod volt..erdekes:S -
putyi #47179 ha vray proxi-kat használsz,akkor nemes egyszerűséggel nem tudja elég gyorsan betölteni az adatot, így a cpu-nak várnia kell a feldolgozandó adatra. -
nenad #47178 nézd meg a hütést, illetve a neten keress rá esetleg bugra, illetve probáld meg másik rendererrel is..
hátha az a baj. -
zenoka #47177 hmm kerdes: lehet a 2009 es max vagy a 3gb switch hibaja hogy render kozbe nem 100% porognek a procik? regebben mondjuk 9 esnel ilyen nem volt render elindult es onnan tol kezdve feladatkezelobbe 99-100% volt a 3dsmax cpu hasznalata..most meg latom hogy 80-90% kozott ingadozik..es nem ertem miert:S vagy a prociaim kezdenek megfekudni?:SS -
marcee #47176 Köszi! -
nenad #47175 http://www.pluginz.com/product/13601?g=6202&category=7&sessionhash=fa2d3b728b56b73d7e0658aca1d0d577#gallery -
nenad #47174 ezt probáldmeg, aztán automate-val probáld megoldani. -
pauly #47173 Konvertáld át pl 3ds vagy obj formátumba,azt már be tudod importálni...pl deep exploration sok formátumot támogat,azzal is el tudod menteni más formátumba... -
#47172 Hellosztok!! Valaki megtudja nekem mondani, hogy lehetséges .x file-t importálni a 3DS max9-be?
Köszi. -
marcee #47171
Tudtok esetleg ajánlani félautomata-automata programot régi fényképek feljavításához? (karcok, foltok eltüntetése, stb). Nem vagyok egy PS-guru.
-
zenoka #47170 szerintem ezt letudnad scriptelni viszonylag gyorsan mar ha tobbet ertesz nalam a scripteleshez (en semmenyire):) -
LouisWu #47169 üdv,
sorry a témába nem egészen vágó kérdésért, de talán egy üzi elfér, még ha nem is foglalkozott senki ilyesmivel. Egy egyszerű háromszögháló-modellre lenne szükségem OpenGL-beni használatra, ahol úgy kell megadni a háló koordinátáit, hogy 3 pont megadása definiál egy 3szöget, utána pedig minden újabb pont még egy háromszöget határoz meg, aminek 2 csúcsa az előző 3szög utolsó 2 csúcsa, a harmadik csúcsa pedig a megadott új pont.
Van ötletetek, hogy hogyan lehetne kényelmesen kivarázsolni maxból az ilyen módon igényelt pont-koordinátákat?
(de ha esetleg van más, jobb ötlet egy egyszerű modellnek a maxból OpenGL-be való bevarázslására, arra is vevő vagyok)
köszi,
-
nenad #47168 látom ma mindenki egy kicsit más...
-
#47167 -
kekpolos #47166 app repackaging, közismertebb nevén hacker -
#47165 Hajrá! :) Csak aztán ne fukarkodj feltölteni, amit mívelsz vele! -
#47164 Csak nem önkormányzati képviselő vagy, aki az unott gyűléseken kezdett el először laptopon pasziánsz helyett maxozni, és azóta addikt lett? -
kekpolos #47163 A melóinkra? Inkább ne, néha én sem tudom mit csinálok
Nem grafika, bár szeretném ha eccer az lenne, idáig még nem kellettem senkinek -
nenad #47162 vettem egy tabletet tollal, genius. baromira jó vele rajzolni, rajzoló programban. a modellezésre most nincsen időm, de remélem abban is jól használható lesz. -
zenoka #47161 hahha:D lehet a turogombocra gondolt:)))
-
#47160 Egész kellemes! :) És öröm a köbön, hogy összeraktátok a webet! Ideje volt már! (beszél a.... :D ) Szuper! -
#47159 Hehe... :D -
#47158 Szép jóreggelt all!
OFF:
Na asszonykámtól megkaptam a reggeli adag önbizalomnövelő löketet: úgy alakult, hogy fehér boxeralsót és fehér atlétát húztam ma reggel fel. Párom a fürdőben szöszölt, gondoltam megyek kicsit pózólok neki; mondom: nézd úgy nézek ki,mint ha orvos lennék, tiszta fehérben vagyok.
erre a Kedves mosolyogva végigmér, majd ezt mondja: inkább, mint egy pék.
Na puffneki, ezt megkaptam
-
marcee #47157 Az ötletem felét sikerült lelőni, de a másik fele miatt talán még megcsinálom. -
#47156 pofásodik ez a sketchup... -
zenoka #47155 multkor mar neztem de akkor meg nem volt feltoltve anyag..popec lett!! szep munkak vannak fent:) -
#47154 Pöpec lett a weboldal! És nagyon frankók a refek! Amugy egész normális lett ez az 1.5 fölötti joomla,1.0ás verziókat nagyon rüheltem,főleg elmagyarázni vkinek hogy kell használni:) -
bencsab #47153 Köszi a grat-ot.
Még nincs teljesen kialakítva a tartalma a honlapnak, ezért nem harangoztam be, egyébként mostanában lett kész. Nenad webes közreműködésével készült el, ezúton is köszönet neki, bírta a sok rigolyánkat.
Sajnos sok pár ezévi igen látványos meló még nem kerülhetett fel, talán jövőre. -
#47152 Frankó! nekem kicsit túl "fehér" a fehér fal. Ha érted mire gondolok, jó tudom, ha meg kissé "koszos" lenne, rögtön nyavajogna a megrendelő: hádde me' koszos az a fal?? :)
apropó link: én eddig hogy nem ettem észre a portfolios lapotokat? vannak köztük nagyon frankó látváyntervek, grat hozzá.