"Aki másnak felbontás...!"
-
szia
Igen, megnéztem 50 helyett 20-at állítottam be, de lefutott
sajnos gépcsere lesz ebből, mert itt ez a gép, amin éppen szoktam nyomni éjjel+nappal az ddr memóriás és 15e lenne 2db 1G-ás. Na mondom, akko ez az összeg megy bele a másikba, mert 9e 2G-ás ddr2-es ram. Iszonyatosan sok helyen, hát persze, hogy a Gigli Géza jóvoltából, megnéztem teszteket és képzeljétek el majd leesett az összes állam. Az evermotionon van ugye fent egy dzsipp és aki teszteli az beírja a gép konfigot és a renderidőt. Nálam ezen a gépen 42perc alatt futott le, a laptopomon 43 perc volt, a többi gépet nem említem. Há me nem. Na mindegy, fószerkámnak 2db xeon gépében és 3p5mp körüli idő jött ki. Utána néztem, mert teljesen felesleges, hiszen 9 perc körüli idő alatt ment le a quad 6600-nál. DDR3-as memóriáknak meg semmi értelme, mert 5%-os talán a sebességnövekedés, az meg kevéske. A legjobb megoldás sok szervízes és ámítástechinkai cég szerint, hogy 4db ddr2, jobb lenne xp 64bites, aztán quad 6600, de nem sok értelme egy 9300-nak, mert ott is kicsi a sebességnövekedés. A többi meg, alaplap és egyéb, amik éppen lekezelik, de én asus párti vagyok. Azért mert az egyik gépben az alaplap 2 éves garancia után 2 hónappal pusztult ki.
Aldaryn: ha közben eszedbe jutott bármi megoldás még a a renderkiakadással kapcsolatban, érdekelne, mert a szemcse azért jobb, ha nem jelenik meg.
Az a ciki, hogy a film kezdetén sajnos, de hát ez van a storyboardban, nagylátószöggel kezdek és nagy fűterület látszik. A kamera talajszinter ereszkedik és akkor válnak láthatóvá az alakok és ide pedig belóg a nagy fű része. Ez pedig displacementes. Ezt sokszor kijelezte a render során, mert ez egy viszonylag nagy, de akkora gizmos, hogy ne látszódjon az ismétlődés. Van ehhez persze az alap fű és a displacement, ami helyneként alacsonyabb és magasabb füvet eredményez. Próbáltam ezt a területet besikálni paint-el, de egy picike is iszonyatosan megnövelte a max file méretét. A memória már akkor elfogyott, amikor a max file 75Másként mentődött a jelenet összeállítása során, de azt már a gép nem tudta visszatölteni. Nem okozott gondot, mert addig is van mit mozgatnom az alakokon. Az meg iszonyatosan lassan halad. Olykor teszt miatt elszoktam küldeni 2 ismerősnek, hogy amit én nem vettem észre, azt ők rögtön lássák. Ez a tutibb. Szerintem ilyen intenzitással még lesz vagy 4 év, hacsak elegem nem lesz belőle.