Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• szaki
    szia, örülök, hogy örülsz, örüljünk együtt a tavasznak, ez így szép és ez így jó
    Annak idején az egyik beosztottam aranyfalatként megkérdezte, hogy ez meg az mondjuk egy 3d filmfelvétel során hogy működik, mondjuk éppen egy handíman kameraállvány, amit ugye kézben kell tartani és azzal oylan felvételeket lehet készíteni, mintha repülnél. Főleg az, hogy 3d-ben láthatod, sajnos még 3d-s szemüveggel, mert a fene vigye el ez a technológia még valahogy nem érkezett el a meglét birodalmába. Namármost aranyfalat beosztott, akit soha, de soha nem néztem le tudatlansága miatt, emrt ugyebár van, amit meg én nem tudhatok, akkor rögtön segítettem neki elmagyarázni, hogy amikor a handyman állványt kiegyensúlyozod akkor ne keress rá a kedves Gigli Gézán, mert fogalmad se lesz vajon mit is keressél, milyen címszó alapján, hanem figy, ezt így vagy úgy kell megcsinálni. Sőt elmondanám, hogy ő egy nő volt, akinek tökre viccesen nézett ki a kezében egy ilyen állvány, mert ugye, legalábbis szerintemm, a nőket hagyni kell érvényesülni, ő van amit azóta igencsak jobban csinál, mint. Pont azért mert az ilyen csapatban ahol te is benne vagy most itt, önzetlenül először elvezetsz arra az útra, amelyet más is kínok közepette enyhe tudatlansága miatt nem tud, te tökéletes segítséget adsz másoknak is. Ez tényleg dícséretes. VAn, amit az ember tud, van amit meg nem. De az, hogy olykor az ember nem tudja vajon mi a frászt írjon be a gugliba, az mán ciki. Azzal, hogy beírtál a keresésbe, az nagyon szép és jó, hogy ki is ad sorokat, de azokban részletes leírás csak nagyon elvétve volt, habár a 132 googli egyezés nagy részét megnéztem, de ennek ellenére nem lettem okosabb. Semmi gond. Nálam ez soha nem okozott gondot. Mindenkit úgy kell efogadni éppen amilyen.
    Amúgy teljesen igazad van. Mert képzeld el a következőt. Mondjuk, de csak tényleg fogjuk rá, hogy 3.éve dolgozok egy másfél órás animon. Ennek az eleinte nagyon lassú előrejutásnak sok-sok ára volt. Sokat tanultam és mások önzetlenül segítettek. Ezeket a jó infokat elejétől kezdve, még akkoriban, amikor az Amiga 500, majd 2000, végül a 3000-es gépen létrehoztam, az akkoriban egy szép átlátszó, iszonyatos fénytörésű üvegpohár volt. Akkoriban ez volt a divat és örültünk ha bármi megmozdul. Az üvegpoharacska másfél órás rendert mutatott, ma meg már a 30MHz-es ilyen gépeket felváltották részemről a pc-k, s természetesen veled együtt én is úgy kezdtem, hogy piszkosul semmit nem tudtam. Aztán voltak emberek, akik amikor már nagyobb tudással rendelkeztek, azt rögtön fittogtatni kezdték, jómagam pedig nagy halgatások közepette bevegyültem a többiek közé.
    Tudom, hogy ez az előzmény téged maximálisan hidegen hagy, de gondoltam felvázolom azokat az időszakokat, amik téged úgyse érdekelnek, mondjuk a zx81-es számítógép iszonyatosan rossz képi megjelenítését, vagy éppen a nyomogomb érintőborzadályának használatát. Úgyhogy azt mondanám, először megkeresek olyan embereket akik önzetlenül elmondják mit javasolnak, minthogy átnézzem a vray 1.5 demo leírását, amikor fogalmam sincs vajon hol keressem meg a vray kiakadási gondot okozó problémámat. Ha ezzel kapcsolatban leírsz bármit, ami ebben némiképp előrevisz akkor azt megköszönöm. Ha pedig én tudok másnak segíteni, akkor nyugodtan kérdezz, amiben tudok válaszolok.
    Lehet kérdésed max script, vagy éppen karakteranimáció területén, de akár hd film vágás, vagy éppen hangosítás se áll túl messze tőlem. Nem vetem meg a multimédia készítést, de ha kell akár programozok is. Emlékszek, hogy annak idején a fincsi kis pc 286-asomban, amit még akkor a cégnél tudhattam munkatársamként, nem volt benne hd, és minden reggel floppyról kellett az oprendszert a nyakába nyomni. Az akkori dolgoknak nagyon megfelelt és az volt a normális. Emlékszek arra is, hogy c64-en készítettem egy 3d tervező prg-ot és előadásokat tartottam cégek képviselőinek. Akkor az a gép volt a normális.
    De legközelebb, miután fogalmam se volt róla vajon mi a figyfenét keressek a google-ban, ezért ha nem sértődsz meg, közvetlenül téged foglak megkeresni.
    Há banyesz, mi a frásznak írsz (mármint én) annyit, amiko másokat mi a frászt érdelni az ámítógépes multad. Há menjé má fát vágni, na má.
    Amúgy a computeranimot már vagy 20-30 alkalommal abba akartam hagyni, főképpen, amikor biped szinten 15percnyi animációt elkészítettem és az egyik fórumban 1 hónap alatt 350 bejegyzés volt. Na ekkor kezdtem természetesen mindent elölről.
    Ezért mondtam nektek annak idején, hogy mivel itt igencsak sokan vagytok, akik nagyonis vágjátok a 3dsmax környékét, miért gyakoroltok inkább egy storyboardos történeten. Mindenki tud valamit. Ha úgy gondoljátok midenki próbára tudtok tenni. Msn vagy skype kapcsolatban lehettek egymással. Régebben le is írtam egy történetet, amiben egy helyiségben életre kel egy figura és tesz vesz. Miért nem. Ha akarjátok ma is megcsinálhatjátok. Ez csakis rajtatok múlik. Mindegyikőtök munkáját már láttam. Ha úgy gondoljátok és már csak azon múlhat, segítek akár karakteranimban. Nem mondom, hogy Pixar, de próba szerecsen.
    Ha érdekli valamelyikőtöket ez a téma jöhet megint a privát. Amúgy innen a régi szép időkben már 2 ember talált a munkája során elhelyezést 1-1 cégnél. Úgy fogalmazok, hogy saját magának köszönhet.
    Ritkán jövök erre, de akkor beszoktam pótolni.
    hali