vaczak#43391
egy MAXben elkezdett projectet xsiben folytattam és nekem elsőre az volt fura hogy tök lazán megforgatja a nemtom'már hány millió polygonos modellt, amivel előtte a maxban csak kínszenvedve bírtam dolgozni annyira szaggatott viewport. (ez még a max8 -> xsi v5.11 idejében volt) a másik szokatlan dolog, hogy nem fagyott rendszeresen, hanem egyhéten csak kb. 1szer folyamatos használat közben. bár a 6.5 már nem ilyen stabil sajna, de még igy is jobb mint amire a max esetben emlékszem.
nagy általánosságban viszont szerintem a max és xsi felhasználóbarátságában* nem látok nagy különbséget, viszot kétségtelen sok tekintetben még nem 100%-os az xsi (pl. modellező eszközökben még kellene erősödnie, mert ebben némileg alatta van még mind a max, mind a maya-nak.)
shading network(render tree) mellett, szerinetm az egész scene node-alapúsága nagyon komoly erő, különösen hogy sokkal komplexebb SDK-lehetőségek állnak rendelkezésre mint a max esetében, és ez kiválóvá teszi különböző pipeline-ok megvalósitására.
(a felhasználóbarát dolgot én nem úgy értem mint pl egy kompakt vs profi fényképező esetében, mert ha igen, akkor egy kompakt kategóriájú gép jobbnak minősülne mint a professzionális)