"Aki másnak felbontás...!"
-
Nem érzed azt, hogy bárki fölényeskedne? Most nem ezzel az egy Autobot képpel kapcsolatban, hanem általános szellemiségbn, és komolyan, nem csak a 3D szakmára gondolva?
Azzal nincs semmi baj, ha valaki leírja, hogy mit hogyan miért csinál, a hogyannal annál inkább, és sokszor. Ha vastagon éreztetik veled, hogy kis gyökér vagy még csak, és a nagyok ezt nem így szokták ám kis nyuszi, akkor rossz szájízzel lépsz odébb a hozzászólásától, és ha volt is benne szakmai igazság, nem azt látja majd belőle, hanem saját kisszerűségének kellemtlen súlyát.
Nem mondom, hogy olvassál vissza nagyvenezer hozzászólást itt, de megfordult errefelé is sok hozzáértő ember, aki szívesen segített, ha kérdezték. Én magamról tudom, ha valaki kritikát kér, akkor a lehető legszárazabban igyekszem leríni, hogy szakmailag mi a gondom vele, és sosem dörgölöm mások orra alá, hogy milyen szakmai sikereim akadnak, ha akadnak egyáltalán, mert ha van tekintélyem azt úgysem nekem kell emlegetni, hanem az adott.
Gondolod, hogy nem lenne igazi, komoly képzésnek idehaza piaca? Persze, ha nincsen, akkor az is felfogható amolyan első szűrőnek, hiszen csak azok jutnak el valamilyen szintre akik elég elhivatottak, hogy folyamatos teljesítéskényszer (az isokola) nélkül is feljebb fejlesszék magukat.