Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ly
    Biztos van, aki hobbiból csinálja, de én nem rájuk gondoltam. Eleve ez a srác is freelancerként hivatkozik magára a weboldalán, plusz elég gyakran látunk viszont fórumokról ismerős képeket a beküldött anyagokban. Ha valaki ügyesnek érzi magát ebben, többnyire elég hamar arra a következtetésre jut, hogy érdemes lenne ebből megélni.

Nem érzem azt, hogy bárki fölényeskedne. Mindannyian az előttünk járó segítőkész embereknek köszönhetjük, hogy eljutottunk oda ahol éppen tartunk, mert megosztották velünk a tudásukat és tapasztalataikat. A különbség szerintem az, hogy ugyanezt sokan most másnak vélik...

Képzés. Nincs, nem is lesz érdemi, mert kicsi a piac hozzá még mindig. Akik most a szakmában dolgoznak, megoldották magukban, olyan forrásokból dolgozva (a tapasztalat kivételével) amelyek mindenki által elérhetőek. Meg lehet kérdezni is, itthon is és a rengeteg külföldi fórumon is.

Egyébként pont ez az érthetetlen számomra. Amikor nekünk x évvel ezelőtt valaki leírta hogy ők mit hogyan miért csinálnak, akkor figyeltünk; nekem a mai napig le van mentve text file-okban egy csomó ilyesmi mert még mindig gyakori hogy újabb dolgokat értek meg belőle, miután saját magam is végigszívtam párszor az adott problémakört. Ma ugyanez fikázás, fölényeskedés, tekintélyelvűsködés, meg alázat hiánya. És közben megy a panaszkodás, hogy nincs honnan tanulni...

Az általánosítás pedig sztem itt indult:
    "ez a szakma tenyleg ekkora fikagepekbol all?"
    és aztán mindenki sietett egyetérteni.