"Aki másnak felbontás...!"
-
Flego, olvass vissza, hosszú, de ha be akarsz kapcsolódni, akkor mindenképp. Nem LY rontott be ide, csak válaszolt egy témánkra, amiben vajmi szinten érintett volt ő is.
Még annyi maradt ki a hozzászólásomból, hogy van idehaza igazi, színvonalas oktatás CGI szakmában? Olyan egyetem, ahol a tehetséges szobrász kezébe Zbrusht meg tabletet, és nem tompakést meg plasztikot adnak?
Amikor egyetemre került a sor kis pondró életemben, akkor az első dolgom az volt, hogy nekiláttam igazi CGI technikai képzés után nézni. Aztán a kétes hírű fizetős magánsulikon túl gyakorlatilag sehol semmi ilyesmit nem leltem. Nem akarok senki érintettet megbántani, de nem egy egyéves Autodesk certified tanfolyamon lesz valakiből profi rigger, vagy karaktermodellező. Az egyetemi, szívvel lélekkel végzett képzés idehaza tehát ki volt lőve számomra, körbenéztem az EUban is, Bécsben akadt volna képzés, de nem tudok németük, nem mertem bevállalni, Angliában is sok helyen tanulhattam volna a szakmát, de azt sem mertem, most már bánom is. Persze ez teljességgel egyéni szoc probléma.
Akik azért sírnak, mert nincs hazánkban szakképzett CGI munkaerő, azok jöjjenek, vonuljunk fákjákkal, vagy lobbymosollyal be valamelyik szimpatikus egyetemre, mondjuk a képzőművészetire és alapítsunk tanszéket, én boldogan állnék elsőnek a csatasorba akár ágyútölteléknek, ha indulna ilyen kezdeményezés.