"Aki másnak felbontás...!"
-
Hmm, erre bizony nem számítottunk mi, fikázógépek, hogy valaki olvassa ezt a fórumot, és így mertük tépni a szánkat. A vicc kedvéért írod le? Hát ennyire sötét és aljanép vagyunk, hogy velünk nem lehet beszélni, eszmét cserélni, vitatkozni? Úgy gondolod, hogy nincs igazunk? Akkor ne a vicc kedvéért írj, hanem ha akarod, próbálj meggyőzni az igazadról. Ha hiszed, ha nem, itt értelmes felnőtt emberek is akadnak, akik nem véletlen beszélnek arról, amiről.
Ly, ne nézz már minket teljesen zöldfülűnek. Sokan, akik itt hozzászólnak, ugyan nem a 3D-ben, de tapasztalt szakemberek, építészetben, kiadványszerkesztésben, mindenfélében keményen magkapjuk az arcunkba, hogyha nem tetszik a megrendelőnek, a megbízónak, vagy a hülye marketinges p***áknak a munkánk, sőt, sokunk azt hiszem olyan helyzetben van, hogy a fizetését olyanoktól kapja, ha kapja, akiknek semmi közük az adott munka szakterületéhez, és úgy fikázzák szanaszét a leadott munkákat, sokszor csak azért, mert megteehetik.
Olvass vissza, nem Rólad van szó, ne vedd személyes sértésnek, Kérlek. Igazán semmi okod ezen a beszélgetésen kiakadni, és nem kellene kiáálnod olyan emberek mellé, akik tényleg bunkók, és fölényeskedők. Az, hogy a te hozzászólásod indította el ezt az eszmecserét, az igazat megvallva vajmi keveset oszt, vagy szoroz. Minden szakmában ott van az "elit", akik bizonyos okokból kifolyólag sokszor rémtapló módon viselkednek azokkal, akik még nem futottak be. Legyen az CGI, építészet, formatervezés, vagy egyszerűen csak bármilyen művész pálya. Godolom nem kell mondanom, mekkora mosolyok mögé bújtatott öldöklés megy minden művészberkben? Szánalmas, és kiábrándító.
A hozzászólásod nagy része annyira nem is vág e témába, inkább a hazai CGI élet szereplőinek általános színvonalát ecseteli, amiben én pl. egyetértek. Tényleg kevés idehaza a szakember, az a tehetséges művész, aki a CGI fronton kamatoztatja tudását. ÉS ez elszomorító. Ez persze nem azért akadt így, mert nincsenek idehaza tehetségek, egyszerűen ahogy én tapasztalom a barátaimon, haverjaimon, közelebi ismerőseimen, akik művész pályára léptek, egyszerűen nem érdekli őket a digitális művészet, még... látok olyanokat a művészetin, akik a Zbrushcentral hypeolt modellezői mellé állhatnának, de arról gőzük sincs, hogy kell egy egeret arrébbtolni, max mailt olvasnak.
Riggelésre, szimulációra, stb szakosodott ember is kevés aad. Gondolom ez is inkább érdeklődés hiánya. Csak magam nevében szólhatok, hogy engem pl. nem mozgatott soha a dolog, és fényelni szerettem világ életemben.
Remélem nem csak egyszeri megnyilatkozás volt ez, és elolvasod, amit válaszolunk itt neked. Arra gondolj, hogy akinek nem inge, az ne vegye magára.
Mond el, kik azok a sokak, akiknek a töke tele van velünk? Ki az, akinek a töke tele van pl. Zenokával? vagy Thomassal? vagy velem? Te melyik dobozba tettél bele "minket", akikről úgy hiszed, hogy a magyar CG elitjét a köcsög bunkók közé dobozolták be?
A.