"Aki másnak felbontás...!"
-
Ahh, félreértettetek, én nem pöcsöltem a beállítások optimalizálásával. Medium irrmap preset, meg mert láttam, hogy zajos, felvettem 100-ra subdivjét. egészen másra kellett nekem ez a tér, nem is nappali bevilágítással tolom, csak így volt szép bemutatni. :) De örülök, hogy így megmozgatta a fantáziátokat, meg azon sem lepődöm meg, hogy nenad pofátlanul alacsony renderidőket tol ide be. :D
Amivel én konkrétan foglalkozom most, az komplex belső tér világítása megannyi beltéri fényforrással, nem a sebesség ényében, hanem az utólagos szerkeszthetőségében. Azaz, hogy hogyn kell/lehet úgy passokban kirenderelni a képet, hogy az egyes fényforrások erőssége és színe utólagosan kompozitban változtatható legyen.
A "kutakodás" lényege ott van, hogyan érdemes a glossy mintavételezett felületeket beálítani, hogy a kompozitban zajmentesen jöjjenek ki, mégse legyen számottevően sok (ötszöröse, hatszorosa) egy kompozitra beállított szekvencia renderideje, mint egy egyben renderelt képé. Ha csak kétszer, háromszor annyi ideig tart egy fényforráscsoportonként szétrobbantott szekvencia renderelése, már megérte, mert plusz időráfordítás nélkül végtelen variáció készülhet belőle, és máskor is elbaszunk minimum 4-5 tesztrendert arra, hogy belőjük a fényeinket, és még úgysem lesz száz százalék, hiszen szorít az idő.
Gondolom egint kimaradt egy rakatt karakter, ert gyorsan gépeltem, innen lehet válogatni akit zavar tegye a helyükre.:
jfklsdjfiwerozerlaspőe4mckapőeüreuagxckfwekufhkasjdhudkadzwalípxyv