Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• gphilip
    Hali 3d guruk!

állati tehetségesek vagytok, csak ámultam a sok renderen! Én 2d grafikával foglalkozom, de a sors úgy hozta, hogy most meg kell barátkoznom a 3d studio max-szal.

le is töltöttem a 9es trialját, és kezdem megismerni, de az az igazság, hogy amit elképzeltem, az meghaladja a képesség/időkeret arányt nálam :D

szóval azért írok, hogy hátha tudok nekem segíteni, esetleg megcsináljátok a modellt.

Egy 2d-s logót szeretnék 3d-be implementálni, mégpedig úgy, hogy némi mélységet adok neki, de csak annyira, hogy "gombszerű" legyen.

Mivel nem tudok jól magyarázni, készítettem egy szemléltető ábrát.

Szóval a kép jobb oldalán látható az alakzat (szilettes és színezett változatban is).

A bal oldalon felül egy 3d-s szív alak, aminek megjelenése (alakja) nagyon hasonlít arra, ahogy elképzeltem a logót, csak az anyaga sokkal fémesebb lenne, csillogóbb, már-már átlátszó, ahogyan a lenti poharakban az italok.

A 3d-s modellnek színvilágban igazodnia kellene a jobb alsó sarokban látható (jpeg tömörítés miatt kissé zajos) képhez, és felülről nézve ezt kellene adnia (a kissé halványabb kék keret nem muszáj, de ha megoldható...)

Később egy rövid animációban használnám fel a modellt fekete vagy fehér háttér előtt, illetve nagy felbontású képeket készítenék róla több nézőpontból, szintén iylen háttér előtt.

odáigg eljutottam, hogy AI formátumba konvertáltam a logót és ezt importáltam 3ds-be. extrude-dal adtam neki mélységet, de ettől csak cilinderszerű lett, a felülete nem lett sima, mint egy kavicsé, és akárhogy ügyeskedtem, nem ment.

Please help me :)