Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Boba
    Az altalanos ablakkezeles (WGF segitsegevel mar d3d gyorsitassal tortenik az ablakok megjelenitese... vga kartya fuggo is lehet), filemuveletek pl. En szemely szerint erzesre a hasznalatat is kicsit gyorsabbnak erzekeltem. A rendszeren erzodik, hogy egy kicsit jobban atgodnolt (mappak kezelese, ikonok elhelyezese es funkcioja) az uj startmenu is hasznalhatobb. Ilyen kis aprosagokra is gondolok, amiket viszont en nagyra ertekeltem. Szoval szerintem a hasznalhatosagra is eleg nagy hangsulyt fektettek. (Es igen... van benne vektor tamogatas is sok helyen.)

Nalam egyertelmuen gyorsabban teljesitett mint az XP.

Termeszetesen van hatulutoje is. Amikkel en talalkoztam az program inkompatibilitasi hibak voltak (ld pl szivas max egyes verzioival, tuzfalak, virusirtok, kitudja meg mi...) illetve az OGL gyorsasaga. De arrol inkabb az NV tehet. (Az Ati drivereit meg se emlitem... toketlenkedes felsofokon. Egyszeruen egy vicc, hogy nem kepesek egy hasznalhato drivert kiadni Vista ala... az NV driverek is csak joszivvel mondhatoak 90%osnak!) D3d-ben nekem hozta azt a tempot mint XP alatt, talan csak egy picivel volt lasabb (5-10%, meg elviselheto)

Amire meg panaszkodnak az emberek az a User administratol controll (uac)... ez a hulyebiztos megoldas, hogy sokmindenre rakerdez a Vista, illetve nem engedi az atlag felhasznalot administratorkent mukodni (biztonsagi okokbol), ez sokakat idegesit. Kilehet kapcsolni persze. A masik az indexeles... bar ezt csak egyszer kell kibirni, en ugy oldottam meg, hogy felraktam mindent ami kell aztan ejszakara ott hagytam a gepet es utana mar nem nyekergett a vinyo. Mas negativumot nem talaltam. Bar teny, hogy azert ez is epp eleg. En tartom magam ahhoz, hogy meg kell varni a ServicePack1et, es utana mar erdemes adni neki egy eselyt. Addig szerintem felesleges. Addigra mar a progik is fognak futni rajta valoszinuleg, lesz Dx10 es rendes driverek is lesznek. (Nekem mondjuk mindent felismert a gepbol, meg a kulso Asus wifi rendszerem is, de relative uj a gepem korul minden. Panaszkodtak paran, hogy pl regebbi periferiakkal gond van, pl nyomtatokkal, scannerekkel es TVtuner kartyakkal.)

Hat ennyi lett volna a "rovid" osszefoglalom.:D Meg a vegere ideirnam, hogy XP alol irok. Odavagyok Vistaert, de az SP1 azert kell neki. (Nomeg legalabb 3 giga memoria. Nalam alapbol megevett szinte 1 gigat, ami azert sok... most XP alatt nalam fut sokminden szar meg firefoxx jopar tabbal es 350megat eszik a rendszer.... Vista alatt ez mar 1 giga. Bar teny, hogy Vista mashogy kezeli a memoriat. 1: a rendszer memoria kb harmadat belakja magatol, hogy kevesebbet kelljen a vinyonak tekerni - nekem 2.5 giga van- illetve ha kell valamilyen proginak memoria akkor a felesleges dolgokat Vista kipakolja a memoriabol.)