"Aki másnak felbontás...!"
-
"És a harmonia= a miliméterekkel, vagy mértani pontosságú formákkal ? ;)"
Igen... hidd el, hogy marhara kitud esni a perspektivabol valami, ha ilyen apro "elrajzolasok" vannak a kepen. Es tessek, az ember megint gyartott egy be nem adhato rajzot... A szineknel szinten igy van... linearis perspektiva? Pl...
Igaz, nalunk nem muveszkedni tanitanak, hanem rajzolni. Muveszkedni raer akkor az ember, ha amugy nem el rosszul. En nem tehetem meg, hogy muveszkedjek... (Najo, szerintem nem is tudnek.)
Mátis Rita galériája
Ő is tanít engem, és marha jól rajzol, és mégjobban fest.
Amugymeg ellehet menni ipar felvetelire... majd utana lehet keresgetni az allakat a padlon... en az elso felvetelimen 270 emberrel voltam egyutt, azok kozul 3 ment tovabb esti meghallgatasra, akik kozul 1et felvettek aznap. (Nem, sajnos nem voltam kozottuk...) szoval azt nem mondhatod, hogy de muveszi vagy, akkor azt mondjak menj a kepzore.
Meg valami.
"De tudom: művészetről..."
Itt a bibi... ugyanis en egyaltalan nem a muveszetrol beszeltem, mint azt mar mondtam. A muveszetet leszarom, sose leszek muvesz. En az alkalmazott grafikarol, iparmuveszetrol beszeltem. Szerintem itt csuszunk el egymas mellett. Muveszetrol valoban nem, alkalmazott grafikarol lehet vitatkozni.
A rajzolas is ilyen. Igenis lelehet merni, hogy mennyire jo a rajz. Mennyire pontos, milyen a vonalvezetes, az aranyok milyenek, stb...
Van Gogh mellett en megemlitenem annak a csorikanak a kepeit aki telemazolta a Sixtus kapolnat... muvesz, de megse engedi meg maganak, hogy szarul fessen.
Kortarsmuveszet... magyarorszagon suxx, a vilagon sokhelyen suxx... de valoban van par kivetel. En mindig dobok egy hatast Jackson Pollock utan! :D mibol meg nem lehet elni... (Najo, kemiaban es szintanban kurva eros a ficko, es nagyon ert hozza...)
Befejeztem, sorry...