63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Jeee, végre van sss és refraction együtt, egymással karöltve, irreális renderidők nélkül!!! ^_^
-
Hmm, pedig egy ilyen robot esetében, ahol nem nyúlnak, deformálódnak a mozgó lkatrésze, egyszerűen megoldhatod úgy, hogy csontokhoz linkelsz. Ha leteszel egy bipedet, annak a keze eléggé finomítható, hogy egy közepes animot kihozz belőle. Ha mindenféle izgő, mozgó kütyü is kell, akkor viszont saját csonthálózat. :) -
probalkoztam, lehet valamit elcsesztem ugy is szethullik az egesz
-
GixEr #37322 a csontokhoz linkelessel nem ment??? -
Ahogy eddig probalkoztam ha pl a huvelyk ujjat be akartam hajlitani akkor az ujjat alkoto objectec elcsusztak egymastól, valami egyszerü megoldás kéne animáció ,meg ilyesmi nem lesz -
Udv!
Látom jól elvagytok:)) Segitsetek egy robot kezet kell csinálnom ami már megvan. Pontosabban kézfej ujakkal, az érdekelne mivel vagy hogy fogjak hozzá, hogy az ujjakat mozgatni tudjam, úgy mint ahogy mi is. Hogy barmikor amikor kell akármilyen kézmimikára át tudjam állitani és kirenderelni. Ha sikerül ez a kéz akár óriásplakáton is meg fog jelenni, hosszú éveken át:))) -
zenoka #37319 muhahahaha:) Artlantis elore... :P:))
-
Kellett már valami, olyan régen téptük egymás haját. A technikai viták úgylátszik kihaltak. :o)
Khm, "brazil jobb"? -
Valamelyik őtök nem tudd vmilyen versenyre? Kép vagy rövid animáció készítő versenyről? -
"És a harmonia= a miliméterekkel, vagy mértani pontosságú formákkal ? ;)"
Igen... hidd el, hogy marhara kitud esni a perspektivabol valami, ha ilyen apro "elrajzolasok" vannak a kepen. Es tessek, az ember megint gyartott egy be nem adhato rajzot... A szineknel szinten igy van... linearis perspektiva? Pl...
Igaz, nalunk nem muveszkedni tanitanak, hanem rajzolni. Muveszkedni raer akkor az ember, ha amugy nem el rosszul. En nem tehetem meg, hogy muveszkedjek... (Najo, szerintem nem is tudnek.)
Mátis Rita galériája
Ő is tanít engem, és marha jól rajzol, és mégjobban fest.
Amugymeg ellehet menni ipar felvetelire... majd utana lehet keresgetni az allakat a padlon... en az elso felvetelimen 270 emberrel voltam egyutt, azok kozul 3 ment tovabb esti meghallgatasra, akik kozul 1et felvettek aznap. (Nem, sajnos nem voltam kozottuk...) szoval azt nem mondhatod, hogy de muveszi vagy, akkor azt mondjak menj a kepzore.
Meg valami.
"De tudom: művészetről..."
Itt a bibi... ugyanis en egyaltalan nem a muveszetrol beszeltem, mint azt mar mondtam. A muveszetet leszarom, sose leszek muvesz. En az alkalmazott grafikarol, iparmuveszetrol beszeltem. Szerintem itt csuszunk el egymas mellett. Muveszetrol valoban nem, alkalmazott grafikarol lehet vitatkozni.
A rajzolas is ilyen. Igenis lelehet merni, hogy mennyire jo a rajz. Mennyire pontos, milyen a vonalvezetes, az aranyok milyenek, stb...
Van Gogh mellett en megemlitenem annak a csorikanak a kepeit aki telemazolta a Sixtus kapolnat... muvesz, de megse engedi meg maganak, hogy szarul fessen.
Kortarsmuveszet... magyarorszagon suxx, a vilagon sokhelyen suxx... de valoban van par kivetel. En mindig dobok egy hatast Jackson Pollock utan! :D mibol meg nem lehet elni... (Najo, kemiaban es szintanban kurva eros a ficko, es nagyon ert hozza...)
Befejeztem, sorry... -
zenoka #37315 Jaj dehogy indulatoskodtunk vitatkoztunk teljesen kulturaltan ami viszont kifejezetten jot tesz az agynak:)) En kifejezetten elveztem ezt a fajta kultur vitat:)..nem durvultunk Al meg ugyis kiszedne ha debilek lennenk:) de szerintem nem volt ilyen:)) -
nenad #37314 mi van itt vazz.
fekszem ket napot es elszabadulnak az indulatok! :-)
egyebkent meg,
muveszetben midenkinek igaza van.
-
A kortárs művészet egy nulla .....Meg nem értett emberek tömörülése, akik a tehetségtelenségüket lázadással kompenzálják (persze vannak jók is ) ..
Ismerem Van Gogh képeit ;)
...a füle fura, a jobb vállát amputálták, a szemek nagyon nem szimetrikusak, a parókája is kicsit jobbra csúszott .... Mégis zseniális !
De tudom: művészetről, politikárol nem szabad vitatkozni, szal befejeztem :))) -
És a harmonia= a miliméterekkel, vagy mértani pontosságú formákkal ? ;)
De ez lehet off, igazán nem célom szétcseszni a topikot . -
zenoka #37311 ooo...en voltam tanar/tanito:P:)..ugy gondolod? csak ne ezt! a vonalat kepviseld...baar teny oket tamogatja a magyarhon..no mindegy.. -
Szerintem meg de. :P
Úgyis minden a harmónián múlik. egy anatómiai tanulmány is. -
Mondják a szigorú tanárok !:)))
Nem hiszem , hogy Van Gogh képes lett volna életében is egy tökéletesen fotorealisztikus, vagy anatomiailag egy kicsit is helyes portrét megrajzolni ... -
zenoka #37308 ahoz hogy szabalyokat es torvenyeket athagj elobb sajatitsd el oket magasszinten...mert kulonben egy fos lesz:)) -
Persze, nem vitás .....De ez és az igazi művészi érték létrehozása között, nem sok összefügést látok .
Nyílván aki rajzol, az ne legyen teljesen fakezű, de soha nem értettem ezt a "valóság unalmas reprodukálása" felfogást ... -
Azért az hatalmas biztonságot ad a kezednek, ha bármikor le tudsz rajzolni egy képet teljesen realisztikusan, fotószerűen. -
Ha fokokat és mikormétereket kell lerajzolnotok, miért nem fényképezőt használtok ? ;)
Ez a tipikus tradicionális felfogás ami ellen mindig is tiltakoztam ....
Vajon ha egy portré arckifejezését éppen a késsé félrerajzolt orr adja meg, akár egy egész életút látszik benne, az vajon rossz-e?
Nyílván van határ a sok "megnem értett", világmegváltó művész között , akik valójában csak szimplán tehetségtelenek és az igazi érték között , de azt nem hiszem, hogy bármi féle korlát közé lehetne szorítani az önkéfejezést...
Amúgy meg nagyon örülök, hogy végre ilyen dolgokról is szó esik itt a topikban ;) -
Ugyanmár...Mindenki nagyon jól tudja, hogy manapság abból lesz sikeres , "nagy" művész akiből azt csinálnak a mesterek, a galériák ....
Ez is kőkemény üzlet, mint minden manapság .Ez egy iparág, egy igen jól jövedelmező iparág . Csináljunk divatot a művészetben (bár ez ellen mindenki tiltakozik , pedig így működik ..), kerítünk hozzá egy művészembert, ismerté tesszük és dől a lé ! :)))
Egy alkotást nem az jellemez , hogy mennyiért adják el . -
Svan #37303 Hali
nem tudom volt-e már itt.
vraylighttarget script ittitt
nem nagy szám,de kényelmes. -
Az egyik tanarom 2 ev budai rajziskola, 7 ev magan rajzolas, 1 evnyi felkeszules, majd 2 sikertelen felveteli utan kerult be ipari formatervezore.
7en kezdtek, 2 ember vegezte el mind a 7 evet. (Akkor meg 7 eves volt) majd pedig mikor nekiindult a doktorinak, mar 40 is elmult. Es megis megcsinalta... bar teny, hogy gondolom magyarorszagon nem rohangasznak szazaval az utcan olyanok, akik ipari formaterven doktoraltak. -
zenoka #37301 Egyebkent megneztem a honlapjat tok jo meg minden..de nem az en korosztalyomnak:D oreg vagoyk mint az orszagut:) -
zenoka #37300 "Nem az erthetetlen, onmuveszeskedesrol beszeltem. Nalunk megszolnak rajzolaskor, ha pl egy kockat rajzolunk, es kb 1-2 fokot tevedunk. Vagy ha a csorikamnak az orra nem olyan, mint ahogy az le van rajzolva."
Szamomra ez a helyes ut....
na en tenyleg visszavonulok:)) -
Meg 1 valami... en nem a muveszeti oldalrol beszeltem, hanem az ipari oldalrol. Ott a kutyat nem erdekli, ha bekokainozol, ha egyszeruen egy portret nem jol rajzolsz meg.
A stilus, es egyeni latasmod is max annyiban jelentkezhet, hogy mashogy huzza az ember a vonalat, vagy mashogy tonusoz. Az adott forma, az a papiron ugy kell megjelenjen, hogy minnel jobban hasonlitson ra.
Nem az erthetetlen, onmuveszeskedesrol beszeltem. Nalunk megszolnak rajzolaskor, ha pl egy kockat rajzolunk, es kb 1-2 fokot tevedunk. Vagy ha a csorikamnak az orra nem olyan, mint ahogy az le van rajzolva.
Hogy a CG-re forditsam a gondolatmenetem. En nem a muveszi CGrol beszeltem, hanem a realisztikus, fotonak hato alkotasokrol. Erre lehet azt mondani, hogy ez nem muveszet... node egy animator/modellezo/texturazo elmuveszieskedi a munkajat, akkor bezony kirughatjak.
Az, hogy otthon egy muvesz mit alkot, az egy dolog... megint mas dolog, hogy a CG jelenleg mit jelent ipari kornyezetben. Mivel en e fele tartok, ebbol indultam ki, nem pedig az otthoni hobbi muveszekbol.
Es igen... ipar felvetelin is olyanokkal talalkoztam, akiknek a szen rajzai olyanok voltak, mint egy oreg fenykep... aki muveszkedni akar menjen kepzore es legyen festo... szamomra a CG nem errol szol. Otthoni hobbi muveszieskedesbol nem lehet megelni. -
marcee #37298 Öt 24 hüvelykes kijelző tesztje a prohardveren. -
zenoka #37297 az utolso mondatra ott a pont..csk hat sajnos nem mindenki van igy ebbe a vilagba..sajat kis megfigyelesem szerint ugy megy hogy a kereskedo szol a festonek hogy Te xyz..jovohetre kell egy viragcsendelet/utca reszlet/akarmi jo...s pont...tehatas muveszetnek hitt valami ma mar ipar eroteljesen....raadasul olyan rafkokkal elnek a festok hogy az agyadat eldobnad:D..de vann kivetel szerencsere:)
Geccoka: nem merek..felek hatha keyloggereznek itt a cegnel a gepen oszt mehetek szabadfoglalkozasra...tomondattban azert leirom a magyar epitoiparban 2007 ben a divat a fiatal mernokok (22-30) kozott...fogalmuk nincs arrol mit csinalnak...regebbrol elore megirt excel tablazatokba irkaljak be az adatokat amiket masok mondanak nekik vagy szabvanybol neznek ki...ennyi..s ez nem mernoki munka szvsz. de olyan logikai bukfencebe belekeverednek hogy pl. mi a bal s mi a jobb oldala egy utnak..igy hirtelen...sajna gond van a mernokkepzessel nem is kicsit...no nem OFFolok tovabb:D -
...ellenpont a szintén 200-300-400-500 ezerért árult, és mint cukor elkapkodott realista tájkép és aktfestés. Technikailag tökéletes, de olyan szinten llektelen, hogy az már erősebb nyaktáji viszketést okoz bárkinek, aki valha is megpróbálta valamilyen alkotó tevékenységben kiadni magából örömét, bánatát.
Én imádok rajzolni, a MAX-hoz viszoníítva irdatlanul gyorsan lehet létrehozni dolgokat, viszont pont erre nincs időm, és kezd berozsdásodni a kezem. Régen még tudtam, merre milyen izom hogy miért, ma már egy kockát alig. :) Viszont a technikai rozsdásodás elvezetett oda, hogy kifejezetten "modern" rajzolata van a dolgaimnak manapság. :D Az megmegint egy más dolog, hogy véleményem szerint nem azért alkotsz, hogy görcsösen próbáld megértetni magad a világgal, hanem azért, hogy elmond, amit akarsz. Aztán az, hogy megértik-e, vagy sem, az mellékes. -
Geccoka #37295 na, meselj :D -
zenoka #37294 gyaa no offense de ezek tul nagy szavak..
Mondhatjuk ismerem a kortars muveszeket (festoket leginkabb) akiknek a muvei forgalomban vannak, kepcsarnokosok, aukcioik vannak, tehat sikeresek....haaat a 95% uknak annyi mondanivalojuk van mint egy szepen lerenderelt kananak...ritka amikor egyaltalan nezheto a kep (pedig viszik a kepeket 100-200 ezerert -40*60 asakat-)...Arrol meg ne beszeljunk amikor bekokainozva felnyom a vaszonra egy barna pacat s kozli hogy oszi taj..s ez xyz dijas kivalo muvesz de egy normalis alakot nem tud lefesteni...(nevet nem mondok publikba mert hulye azert nem vagyok)..de ilyenbol sok van...persze vannak kivetelek de az nagyon ritka...Szoval tul van misztifikalva ez az egesz muvesz tema kb annyira mint a mernok...na arrol is tudnek meselni:DD -
Én már nem tanulok semmit :)))) Öreg vagyok és két gyerek melett nincs is időm ilyenre :))))
Maradok lelkes amatőr ;) -
Budai rajziskola, keress ra a neten es tutira megtalalod... az iparmuveszeti beugro rajziskolaja, amolyan felkeszito iskola, es valami hihetetlen brutalitassal nyomatjak a rajzot... nagyon kemeny. Nem az elfekvo tipusu iskola.
lac coo, akkor meg lehet tanulni muveszet tortenetet is (Nekem is... 1 honap es vizsgazom belole), esztetikat, filozofiat, ikonografiat, targy es kornyezetkulturat es meg a fene tudja milyen jo targy van, amit mi nem tanulunk, de fontos lehet ilyen teren.
A program a leges legutolso, es egy otthoni grafikus szintjen talan a legkevesbe fontos lancszem. Szerintem... -
Háát... az átlaghoz képest elég jól :)))) Gondolom Picasso jobb volt ;)
De nem gondolom , hogy a rajzolás a technikai kivitezéstől függ, sokkal inkább számít a látásmód, a mondnaivaló ...Bár nagyon régóta nem rajzolok már, magával ragadott a fotózás ....
Ugyanígy van a 3DCG-vel is:számomra a max a soha nem látott és soha nem létezet anyagok, formák, események végtelen tárháza, párosulva a megfelelő élethűséggel,megdöbbentő hatással .....
Szomorúan (bár némi irigységgel :)) nézem a sok-sok haszontalan művet: millió poligonból lemodelezzett autókat, terminátorokat, szörnyeket ...Az ember megnézi, rácsodálkozik ..és tovább lép , egy életre elfelejti ....
Sajnos nagyon kevés a igazi , művészi vagy nem művészi de valamit kifejezni akaró alkotás...
Nyílván nem tudhat mindenki nagy művészeket jellemző, milliókat rabul ejtő képet csinálni, de hát gondolatai vannak mindenkinek ..
Csak remélem, hogy egyszer elég tudásom lesz ahoz, hogy olyan képeket csináljak, amin akár egy pillanatig is , de elgondolkodik a néző . -
zenoka #37290 melyik rajzsuli ez? hosszu ideje keresek arban/minosegben normalis rajzsulit? En egyaltalan nem tudok rajzolni tipikus balkezes vagyok:D -
Ahh... felre ne erts. Szoval, hogy kicsit tisztazzam a gondolataim. A tradicionalis muveszeti tudast es hatteret tobbre eretkelem, mint a program felhasznalasat megtanito tanfolyamokat. Ennyit akartam, en kerek elnezest.:) -
Egy szoval se mondtam, hogy digitablaval rajzolj... amugy nekem a digitablahoz hozzaszokni max fel nap volt. Annyu a kulonbseg, hogy mig A2-n tudok frankon hosszu vonalakat huzni, az intous2 A4-en kicsit instabilabb a vonalvezetesem, es rovidebb vonalakkal rajzolok.
De en papir rajzra gondolok. Az eleg jo az mit jelent? En is azt hittem, hogy eleg jol rajzolok... most muveszeti egyetemen vagyok, es az osztaly egyik legrosszabb rajzoloja vagyok. -
Papíron elég jól rajzolok, de digitáblán egészen más ..:)))
Azt nem lehet megszokni: nem oda rajzolok ahol a ceruza van, és nem lehet forgatni a papírt :))))
Hogy szoktál hozzá ? -
Menj el ket evre a budai rajzsuliba... millioszor tobbet er mint barmilyen tanfolyam.
A legolcsobb meg az, ha keresel valami rajzszakkort, veszel par rajzkonyvet meg cuccokat, es nekiallsz rajzolgatni meg mintazni esetleg festeni.