3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins

\"So always look on the bright side of death\"

vafeN
Vki nem tudna adni 1 oldalt ahol a blurlib plugin fent van?

[O_O] (.)(.)

Evogordon
Jah tegnap én is láttam a world3d-n

youth
A bakonyi betyárok fogadásra felkészültek 😊

Youth

ThomasGins
Hétvégéig még vannak kapolcsi napok,ha a kulturált sörözés ezen formája is érdekel😊

Aldaryn
Ittenfele. mindefle... amerre épp szimpatikus az ösvény. 😄 Google lassan összerakja kis hazánkat is. Jeee. 😄 (pár hete még egy deka útat nem ismert idehaza...)

per aspera ad astra

ThomasGins
Merre bakony?

Aldaryn
Nem tudom, szerintem a shadelés és szimulálás mögött lévõ matek elég közkézen frgó dolog, szóval lehet az õ fejlesztésük. Nekem mindegy, csak legye valamelyikbõl már végre valami. Aurával bámulatos dolgokat lehet mûvelni. Persze, türelemjáték nagyon.

Nosza skacok, byez nektek. egy pár napra én el. Megyek járok egyet a Bakonyban. Remélem nem marad ilyen esõs az idõ, nem szeratek bakancsot tisztogatni. ^_^

per aspera ad astra

ThomasGins
Köszi😞

planarisokbol konnyen, masokbol nemtom lehet e, szoftvert meg nem lattam ra.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
háromszög polykbol lehet valahogy négyszögeket csinálni? Vagy hülyeség?

Free
a Számból vetted ki a szót. kíváncsi leszek nagyobb túznél mennyire terheli le a vasat.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ez tisztara Aura, nem eladtak nekik a cuccot?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

KisQbi
és mindenhol pont most lódult meg (dynamite lightwave)... lehet lejárt valami szabadalom?😊

(márcsak ezeken a részecskealapú folyadékszimuláción kéne túljutni...)

Aldaryn
Hja, mostanság ez a menõ fejlesztési útvonal. Vicces, hogy egy lassan 4 éves SIGGRAPHon is a folyadékszimulációs tûz/füst effektekrõl beszélt mienki

per aspera ad astra

KisQbi
gondolom olvastátok már....

http://www.fumefx.com/

végre! 😊

Evogordon
Valaki pls kûldje már el a vray 1.49.03nak a vrlserver-ét erre az e-mail-ra: [email protected]
thx

Az array tool furmanyos eszkoz 😊, de logikus, ugyhogy csak ra kell jonni 😊
Könnyû!!! Én egyszer egy kutyát akartam modellezni.
Pont ilyen lett....

hmmmmm... van benne valami.... 😊

vafeN
Hey ehhez csak én vagyok béna vagy tényleg nem olyan könnyû?:>

[O_O] (.)(.)

Free
egy apró észrevétel. ablak szárnyak nem szoktak kifelé nyílni max a spaletták amik ügye a redõny meg a reluxa elõdei :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Dichter
nice <#eljen>

Nekem tényleg van egy ilyen barna elosztóm! 😊
A link pedig jónak látszik.... ugyanazt manuálisan beírva mûködik....
http://scherzo.xw.hu/sarok2.jpg

FRenkie
Ez a barna szín elég gusztustalan 😊 a sarok2.jpg meg 403 😞

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

... pardony... 😛
Ez meg vörk in progressz:
VIP

Aldaryn
Kéremszépen ez elosztó, és nem hosszabbító. 😛 Modellezve korrektül megvan.

per aspera ad astra

...de béna vagyok....
hosszabbító

Talán így egyszerûbb:
hosszabbító

A vörös fény tényleg jó ötlet... Elvégre Drakula odu... A helység neve lehetne vérfürdõ. 😊
Az oroszlán nekem sem jön össze nagyon az öreg Vladdal.

Ezt csak úgy: http://scherzo.xw.hu/hosszabbito

...még hozzá vöröseket!!! 😄

FRenkie
Szerintem jó ötlet lenne fényforrásokat tenni a víz alatti falba.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

köszi a linket! Ahogy nézem õk is részecskéket raktak be kis Mblurral. Lehet én is ezt teszem.
Egy belsõ térnél elsõ körben fogsz egy alaprajzot, amit a megfelelõ méretben kiterítesz a földre (egy testre ráhúzod textúraként). Erre az alaprajzra tudsz már dolgozni rendesen. A falak mentén spile-t húzol, amit extrudálsz, majd szerkezthetõ polyvá alakítod. A polyhálót invertálod (tehát hogy befelé nézzen). Jöhetnek az ablakok, ill. az egyéb belsõépítészeti elemek. Köv lépésnek ezt textúrázhatod is. A bútorokat külön jelenetekben megcsinálok és kirenderreled, hogy megfelelnek-e (textúrával, mindennel). Ha ok. minden, akkor beteszed a jelenetedbe és bevilágítod azt. Ez egy módja egy belsõtér elkészítésének, de sokféle más út is létezik.
Ahogy Gixer mondja, alapban úgy.
Ez mindig munkafüggõ, de ha egy összetetteb jeleneted van, vagy belsõd, azon túl, hogy a jelenetben szereplõ tárgyakat az elõtervek alapján lemodellezed, betextúrázod, ez egy dolog, és egy másik, amikor a jelenetet összerakod.
Ezt én mindig azzal kezdem, hogy egyszerû objektumokból egyszerûen pl.kockákból, megcsinálom a kívánt jelenet egy perspektíva tesztjét, kvázi a kockák helyettesítik a kész tárgyakat, ez a jelenet vázlata.
Aztán már csak be kell helyettesíteni a vázlatba a lemodellezett tárgyakat, és jöhet a befényelés.
Nálam ilyesmi szokott lenni a sorrend, ez tûnk nekem effektívnek.

Ez nem rossz ötlet. Viszont hogyan lehet egy mozgó animációnál egy részt külön renderrelni? Vagy úgy érted, hogy akkor kapcsoljam be csak a blurt, amikor épp látszik a csobogó víz?
nem vizkopo, de erdekes megoldas, alapnak jo.
tut
Egy alapos elotervbol, skiccekbol. Sokkal gyorsabb a munka ugy.
vafeN
Vazzeg beszarok ezektõl a munkáktól. Nagyon jók. Csak egyet áruljatok már el. Hogy ha 1 olyat csinálunk mint mondjuk Ronin mûve, azt hol érdemes elkezdeni meg mikbõl érdemes felépíteni?

[O_O] (.)(.)

Aldaryn
Akkor meg particle + motion blur... sokkal szebb lesz. Azta kis részt a blurrel külön rendereled, és akkor az idõ sem vészes.

per aspera ad astra

Ebben igazad van. Bár a megrendelõ választotta ki, de lehet jobb lenne egy denevér.
Dichter
Ez nem ilyen erdélyi Drakula vár akar lenni? Csak mert akkor szerintem jobban illene a képbe egy denevérformájú vízköpõ szobor.

Van a falon egy oroszlánfej, amibõl víz jönne ki, csak most alig látszik. Ahhoz kéne.
Aldaryn
Jaaa... eredetileg nem valami falból kijövõ vízeséses szerûségességességre kellett volna a relflow? Mert ha csak hullámzás kell, akkor ott van a reactor. 1 perc setup, 5 perc simulation, és voilá, ilyen jelenetbe tökéletes. Nem a fürdõzõ ellenállásvizsgálatára kell neked.

per aspera ad astra

Valóban föld alatti helység lesz, az üvegablak pedig térelválasztó, nem pedig a szabadba "nyílik".

Na akkor még alakítok rajta.
Ez jó ötlet, szerintem megcsinálom!

A RealFlow arra kéne, hogy a megrendelõm már animációt is kért és ahhoz jól jött volna. Végülis ha az import/export részét megoldanám, akkor nem lenne nagy munka beletenni azt sem.
Waow! Készül a Mortyr3 vagy mi?
Namert inkább vmi technomágus villamos árammal ellátott chamber-je ugrott be róla, ahhoz OK. (de nem a Vlad Tepes féle setting).
Vagy a létezõ helyiség néz így ki? (ha nem, van elég ilyen film/gamma ihlet-mintának)
Amit már mások mondtak, azon túl én ezt legalább a fali gyertyák fényének kidolgozásával (is) kompenzálnám. Az 1 omni pausál/ gyertya, szerintem nem a legjobb/túl egyformák is, és túl fehérek is.
Az üvegablak tetszik, bár az egésznek földalatti érzete van, ergo fura megoldás
egy pincében lévõ helyiség esetében.
De kétség kívül alakul!
ThomasGins
😛

Ronin jól alakul,reallel én se hiszem h tökölnék.A középsõ sötét téglasorba egy szellem leledzik?😊

A padlo szele furcsa, szinte minden esetben lezarjak valamivel pld.: egy granit vagy marvany szegellyel.