"Aki másnak felbontás...!"
-
Meg 1 valami... en nem a muveszeti oldalrol beszeltem, hanem az ipari oldalrol. Ott a kutyat nem erdekli, ha bekokainozol, ha egyszeruen egy portret nem jol rajzolsz meg.
A stilus, es egyeni latasmod is max annyiban jelentkezhet, hogy mashogy huzza az ember a vonalat, vagy mashogy tonusoz. Az adott forma, az a papiron ugy kell megjelenjen, hogy minnel jobban hasonlitson ra.
Nem az erthetetlen, onmuveszeskedesrol beszeltem. Nalunk megszolnak rajzolaskor, ha pl egy kockat rajzolunk, es kb 1-2 fokot tevedunk. Vagy ha a csorikamnak az orra nem olyan, mint ahogy az le van rajzolva.
Hogy a CG-re forditsam a gondolatmenetem. En nem a muveszi CGrol beszeltem, hanem a realisztikus, fotonak hato alkotasokrol. Erre lehet azt mondani, hogy ez nem muveszet... node egy animator/modellezo/texturazo elmuveszieskedi a munkajat, akkor bezony kirughatjak.
Az, hogy otthon egy muvesz mit alkot, az egy dolog... megint mas dolog, hogy a CG jelenleg mit jelent ipari kornyezetben. Mivel en e fele tartok, ebbol indultam ki, nem pedig az otthoni hobbi muveszekbol.
Es igen... ipar felvetelin is olyanokkal talalkoztam, akiknek a szen rajzai olyanok voltak, mint egy oreg fenykep... aki muveszkedni akar menjen kepzore es legyen festo... szamomra a CG nem errol szol. Otthoni hobbi muveszieskedesbol nem lehet megelni.